Gazpacho

Gazpacho

Voor wie wil genieten van heerlijke gerechten én gezond en fit wil leven is de mediterrane keuken op het lijf geschreven. Veelzijdige recepten met veel groente, vis en peulvruchten staan dagelijks op het menu. Wij inspireren je daarom graag met enkele pure, gezonde recepten uit het boek 'Hartstikke Mediterraan' van Jansen & Jansen. Dit leuke kookboek staat namelijk vol makkelijke recepten uit de mediterrane keuken. Hier het recept voor vezelrijke gazpacho; een smaakvolle koude soep boordevol groenten, kruiden en vezels. Eet smakelijk! 

gazpacho-7243

Ingrediënten

  • 500 gram in stukjes gesneden tomaat
  • Een halve paprika
  • Een halve komkommer
  • Een halve ui
  • 50 gram gedroogde tomaten (op olie)
  • 1 gesnipperd teentje knoflook
  • 200 ml water
  • 4 in partjes gesneden peppadews
  • mespuntje gerookte paprikapoeder
  • scheutje olijfolie
  • scheutje appelazijn

Suggesties ter garnering:

  • snippers ui, komkommer en paprika
  • croutons
  • geroosterde blanke amandelen

Bereiding:

  • Doe de tomaten, paprika, komkommer, ui, gedroogde tomaten en het gesnipperde teentje knoflook samen met het water in de blender.
  • Voeg de peppadews toe voor de bite.
  • Voeg de gerookte paprikapoeder toe, plus een scheut olijfolie en appelazijn.
  • Laat de smaken in de koelkast kort op elkaar inwerken.

Serveersuggestie:

In Spanje serveren ze er snippers ui, komkommer en paprika bij. En croutons. Of, ook heerlijk: kort in de koekenpan geroosterde blanke amandelen.

Hoeveel vezels?

Wil je meer weten over de hoeveelheid vezels in je voeding? Neem een kijkje in onze vezelmeter

Vezels per portie

Dit recept bevat 2,7 gram vezels per portie. In totaal bevat het 10,7 gram vezels. 

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven