Tarly risotto met asperges en doradefilet
Risotto, maar dan anders. Dat is het recept voor deze tarly risotto. Extra smaakvol met dorade filets. Het recept lees je hieronder.
Tip: Tarly levert ontzettend veel vezels, wel 11 gram per 100 gram!
Ingrediënten
Voor 4 personen, ca. 30 minuten bereidingstijd
- 2 sjalotjes
- 4 el olijfolie
- 250 g tarly (o.a. van Honig)
- 150 ml witte wijn
- ca. 500 ml bouillon (voeg meer vocht toe indien nodig)
- 500 g groene asperges
- zout
- 4 dorade filets, (ca. 150 g per stuk)
- peper uit de molen
- 2 el boter
- 40 g geraspte Parmezaanse kaas
- lente ui of bieslook voor de garnering
- extra nodig: keukenpapier
Vezels
Per dag heeft een volwassene 30-40 gram vezels nodig. De meeste Nederlanders komen hier lang niet aan. Alleen in alle pure plantaardige producten zitten vezels. Deze tarly risotto bevat maar liefst 9 gram vezels per 1-persoons portie.
Bereiding
- Pel en snipper de sjalotjes. Verhit 2 el olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de tarly en sjalotjes glazig. Blus af met witte wijn en blijf roeren.
- Voeg zodra al het vocht van de wijn is opgenomen beetje bij beetje de bouillon toe. Zet het vuur laag en kook de tarly risotto in ca. 12-15 minuten beetgaar.
- Was intussen de asperges, verwijder een plakje van de onderkant en snijd de rest in stukjes.
- Breng water met een snufje zout aan de kook en kook de aspergestukjes in ca. 4 minuten beetgaar en giet af.
- Dep de doradefilets droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper.
- Verhit de rest van de olijfolie en bak de filets ca. 5 minuten, keer halverwege om.
- Meng de asperges, boter en Parmezaanse kaas (houd iets apart voor de garnering) door de tarly risotto. Serveer in diepe borden, leg de visfilets erop en garneer met fijngehakte lente ui/bieslook en Parmezaanse kaas.