Recept voor zoete aardappelfriet

Misschien weet je allang dat zoete aardappelfriet een gezondere keuze is dan gewone friet. En dan bedoelen we natuurlijk niet zoete aardappelfriet uit de frituurpan, maar uit de oven.

Vezelrijk en ontzettend lekker!

Ingrediƫnten

 • Zoete aardappel
 • Olijfolie
 • Kaneel
 • Cayennepeper
 • Zout
zoete aardappelfriet

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Bekleed de bakplaat alvast met bakpapier.
 3. Snijd de zoete aardappels in gelijke frieten van ongeveer 1 cm breed. Zoete aardappels kunnen nogal scheef zijn, dus probeer in ieder geval dezelfde dikte aan te houden.
 4. Leg de frieten in een bak, sprenkel er ongeveer 2 el olie overheen en schud de frieten rond.
 5. Leg de frieten op de bakplaat met een kleine afstand ertussen (dus niet op elkaar). Strooi wat kaneel, cayennepeper en zout naar smaak over de frieten.
 6. Schuif de bakplaat met de ovenfrieten in de oven (in het midden) en laat de ovenfrieten ongeveer 45 minuten bakken. Draai de frieten na ongeveer 20 minuten om en kijk hoe snel ze gaan. Soms mogen ze wat korter en soms wat langer.

Vezels

Per portie bevat zoeteaardappel friet 2,5 gram vezels. Vezels zijn heel belangrijk voor het gezond houden van je spijsvertering. De aanbevolen hoeveelheid vezels ligt op 30 gram (voor vrouwen) tot 40 gram (voor mannen) per dag. Een portie zoete aardappelfriet is ongeveer 100 gram. Smullen maar!

Doneer