Collecteweek 2024

17 t/m 22 juni - Kom je ook in actie?

Jouw hulp is hard nodig!

Kom tijdens de collecteweek samen met ruim 11.000 collectanten in actie voor mensen met een spijsverteringsziekte. Je spijsvertering is van levensbelang, een bron van gezondheid maar ook het startpunt van veel ziektes. We collecteren voor meer voorlichting over en onderzoek naar spijsverteringsaandoeningen. Onderzoek dat nog steeds heel hard nodig is om vroege opsporing, een goede behandeling en kwaliteit van leven mogelijk te maken.

De collecteweek 2024 is van 17 t/m 22 juni.

Hoe wil jij collecteren?

Ik word...

collecte-organisator

ik doe mee

Ik word...

huis-aan-huis collectant

ik geef me op

Ik word...

online collectant

ik draag bij

Informatie voor bestaande vrijwilligers

Collecteren doen we samen

"Met twee uurtjes van je tijd help je enorm. En mensen willen echt graag helpen, dat zien we ook aan de vragen die we nu al krijgen over de collecteweek. Juist daarom voelt het echt als iets dat we samen doen.” vertelt Faye, Projectleider acties & events bij de MLDS. Een uitdagende baan, waar ook de organisatie van de landelijke collecteweek onderdeel van uitmaakt.

Faye draagt een steentje bij

“Iets toevoegen met mijn werk, een steentje bijdragen.” Dat was de motivatie waarmee Faye solliciteerde bij de MLDS. Niet lang nadat ze met haar baan begon ontdekte ze dat haar dochtertje coeliakie heeft. “Iedereen kent wel iemand met darmklachten of problemen. Voor veel mensen is dat de motivatie om ook ‘iets te willen doen’.”

lees Faye haar verhaal

Het organisatietalent van Roeland

“Collecteren doe je echt als team.” vertelt succesvolle collecte-organisator Roeland. “Ik begin een collectejaar altijd met een bijeenkomst met alle wijkhoofden, gewoon bij mij thuis. Even de ervaringen van vorig jaar delen, weten hoe iedereen ervoor staat en dat natuurlijk met een bak koffie erbij. Dat is altijd heel gezellig en maakt het contact onderling heel waardevol.”

lees Roeland zijn ervaring

De motivatie van collectant Esther

“Door de diagnose is mijn motivatie om te collecteren wel iets veranderd. Je weet gewoon van dichtbij hoe belangrijk het is dat er geld beschikbaar is voor onderzoek. Collecteren kost uiteindelijk ook maar een paar uurtjes per jaar. Inmiddels kennen de mensen in mijn wijk me ook, dus het is heel vertrouwd.”

lees Esther haar ervaring

Ook Eric Claassen laat zich horen

Ook Eric Claassen zet zich in voor een gezonde spijsvertering. Hij is immunoloog en microbioom-expert en weet alles over de miljarden bacteriën, schimmels en gisten die in onze buik huizen. Door zijn werk én uit eigen ervaring weet hij hoe belangrijk een gezonde spijsvertering is. Het liefste schreeuwt hij daarom van de daken:

'Ons microbioom is essentieel voor onze gezondheid! Een gezond microbioom helpt ons om een gezond lichaam te houden. Daarom ben ik graag één van de campagnegezichten van de Maag Lever Darm Stichting.'

Leer alle campagnegezichten kennen

Samenwerking met Toilet Tapes

We zijn superblij dat we dit jaar een samenwerking hebben met Toilet Tapes. Zij bieden ons het bedankje aan voor alle collectevrijwilligers. Toilet Tapes is een uniek concept van duurzame toiletblokjes die je wc fris achterlaten. De tape heeft een vrolijk design en het blokje geeft een heerlijke natuurlijke, frisse en permanente geur.

Vragen?

Je kunt ons bereiken via: 033-7523555 (ma t/m vr 09.00 – 17.00 uur) of via e-mail: collecte@mlds.nl

mail ons
Doneer