Quinoa salade met pompoen en broccoli

Quinoa kan dienen als basis voor de maaltijd. De korrels lijken wat op graankorrels. Het is een bron van eiwit en mineralen. Verder bevat quinoa veel vezels, vitamines en ijzer. En o ja, niet heel onbelangrijk: je kunt er onwijs lekkere recepten mee maken! Zoals deze salade met pompoen, broccoli, avocado en een romige dressing.

Vegetarisch - kan glutenvrij - kan lactosevrij

Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Aantal personen: 4 personen

Benodigdheden

  • staafmixer

Ingrediënten

  • 200 g quinoa 
  • 200 g broccoli 
  • 100 g pistachenootjes, gepeld 
  • 3 el olijfolie 
  • 400 g pompoen, in kleine blokjes 
  • versgemalen peper 
  • 2 eetrijpe avocado’s 
  • 1 zak (75 g) rucola 
  • 1 bakje tuinkers 
  • 200 g granaatappelpitjes 
quinoa salade met avocado

Voor de dressing:

  • 2 el mayonaise 
  • 4 el (plantaardige) yoghurt 
  • 1-2 tl grove mosterd

Bereiding

  1. Bereid de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat droog stomen.
  2. Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoliroosjes in een klein laagje water beetgaar en giet af (ze moeten nog een beetje een bite hebben). Spoel af met koud water.
  3. Rooster de pistachenootjes in een braadpan. Haal uit de pan en hak grof.
  4. Verhit de olijfolie in de braadpan en bak de pompoenblokjes beetgaar. Bestrooi met peper.
  5. Voeg de broccoliroosjes en quinoa toe en meng goed door elkaar. Laat afkoelen tot lauwwarm.
  6. Pel de avocado’s en verwijder de pit. Snijd 1,5 avocado in plakjes voor de salade. De overige avocado gaat door de dressing.
  7. Pureer voor de dressing de overgebleven halve avocado met de ingrediënten voor de dressing tot een gladde massa en breng op smaak met versgemalen peper.
  8. Meng voor het serveren alle ingrediënten door elkaar. Houd van de noten, granaatappelpitjes, avocado en avocadodressing nog iets apart voor de garnering.

Recept aanpassen?

  • Glutenvrij: soms bevat mosterd gluten, kijk daarom goed op de verpakking.
  • Lactosevrij: gebruik lactosevrije of plantaardige yoghurt.

Vezels

Dit gerecht telt 13,2 gram vezels per portie. Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier alles over vezels.

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer

Alles over vezels

Download gratis de vezelgids

download hier
✓ Al ruim 35.000 keer gedownload!