Over de Maag Lever Darm Stichting

De Maag Lever Darm Stichting

Je spijsvertering is van levensbelang. Ze kan je beste vriend zijn, maar ook je grootste vijand. Je spijsvertering kan je kracht en energie geven, maar ze kan je ook slopen, je wereld klein maken, of zelfs je dood worden. De Maag Lever Darm Stichting zet zich in voor twee miljoen mensen met een spijsverteringsziekte door onderzoeken te financieren en voorlichting te geven. Voor hen en met hen strijden wij voor een gezonde spijsvertering voor iedereen.

Bekijk hier onze film

Onderzoek en voorlichting

Yonne-Peters_bord

De impact van spijsverteringsziekten op de Nederlandse samenleving is enorm. Door het voortdurend vergroten van onze kennis over de spijsvertering kunnen we jou steeds beter helpen met je gezondheid. Het financieren en faciliteren van wetenschappelijk onderzoek en innovatieve medische ontwikkelingen, vormt daarvan de basis.

Lees hier meer over ons onderzoek en voorlichting.

Waar gaat het geld naartoe?

Yoram met bord verkleind

Een gezonde spijsvertering is niet vanzelfsprekend. Door wetenschappelijk onderzoek kunnen wij spijsverteringsziekten eerder opsporen. Door de zorg te verbeteren kunnen we patiënten helpen. Daarom investeert de Maag Lever Darm Stichting in wetenschappelijk onderzoek, (maatschappelijke) projecten en campagnes waarmee we werken aan een gezonde spijsvertering voor iedereen.

Lees meer over onze onderzoeken en projecten

Organisatie & Missie

liggend collage

De Maag Lever Darm Stichting heeft ongeveer 30 vaste medewerkers. Het team van de Maag Lever Darm Stichting is, samen met alle betrokken deskundigen, onderzoekers, artsen, zorgprofessionals, voorlichters, donateurs en vrijwilligers, zeer gemotiveerd en trots om een bijdrage te kunnen leveren aan de gezondheid van Nederland.

Lees hier verder

Help mee

Collecte abbeyroad

Door onderzoek te faciliteren en voorlichting te geven redden wij levens. Sta je ook achter de Maag Lever Darm Stichting? Je kunt ons helpen:

Lees meer over wat je kunt doen

Voor de pers

microfoon

Meer weten over de Maag Lever Darm Stichting en onze standpunten? Hier vind je onze persberichten, media-uitingen, standpunten en onze contactinformatie voor woordvoering.

Meer informatie

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven