Over de Maag Lever Darm Stichting

Onze droom

Een gezonde spijsvertering voor iedereen, dat is onze droom. Twee miljoen Nederlanders kampen dagelijks met schaamte, angst of onmacht door spijsverteringsaandoeningen. Voor hen werken wij aan oplossingen. Dat doen we samen met artsen, onderzoekers, wetenschappers, patiƫnten en hun naasten, donateurs en vrijwilligers.

Accepteer marketing cookies om deze video te bekijken

Om onze droom te realiseren werken we met de volgende 3 routes:

1. Bewustwording en bewondering

Je spijsvertering is van levensbelang. Maar nog lang niet iedereen begrijpt hoe de spijsvertering voor je werkt en wat ze voor je kan betekenen. Je spijsvertering hangt samen met ziekte en gezondheid: ze is de bron van je afweersysteem en werkt samen met je brein. Wij willen dat iedereen de kracht van de spijsvertering leert kennen als motor van je gezondheid.

meer over spijsvertering en voeding

2. Precies op tijd

Dagelijks sterven er mensen aan spijsverteringsziekten. Ziekten die voorkomen hadden kunnen worden wanneer de diagnose eerder was gesteld. Wat wij kunnen doen is de ziekte in de kiem smoren. Door er precies op tijd bij te zijn. Dat maken we mogelijk door onderzoek, voorlichting en met toegankelijke tools voor vroege opsporing.

wetenschappelijk onderzoek

3. Samen strijden

Wij strijden voor een gezonde spijsvertering. Ook als er geen genezing mogelijk is, als je spijsvertering helaas je vijand geworden is. Door zorgtrajecten te verbeteren en projecten mogelijk te maken die zorgen voor een betere kwaliteit van leven. Dat doen we niet alleen, maar samen met artsen, onderzoekers, patiƫnten, hun familie en vrienden, met donateurs en vrijwilligers.

help ook mee

Over de organisatie

De Maag Lever Darm Stichting bestaat sinds 1981 en heeft zo’n 35 vaste medewerkers. Samen met alle betrokken deskundigen, onderzoekers, artsen, donateurs en vrijwilligers zijn wij zeer gemotiveerd en trots om een bijdrage te kunnen leveren aan de gezondheid van Nederland.

Help mee

Stroke 1 Created with Sketch.

met geld

Group 7 Created with Sketch.

help anders

Contact opnemen

Heb je een vraag, klacht of compliment? Neem contact met ons op!

contact
ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer