Steun als bedrijf

Twee miljoen Nederlanders kampen dagelijks met schaamte, angst of onmacht door spijsverteringsaandoeningen. Voor hen werken wij aan oplossingen. Dat doen we samen met artsen, onderzoekers, wetenschappers, patiënten en hun naasten, heel veel donateurs en vrijwilligers. Wij strijden samen, omdat we allemaal begrijpen dat je spijsvertering je grootste vijand kan zijn. Terwijl het je beste vriend zou moeten zijn. Een gezonde spijsvertering voor iedereen, dat is onze droom.

Wij kunnen werken aan onze missie dankzij giften van particulieren én het bedrijfsleven. De Maag Lever Darm Stichting ontvangt geen steun van de overheid. Er zijn verschillende mogelijkheden om ons te steunen. Bijvoorbeeld:

Word partner

Als partner kies je voor een structurele samenwerking met de Maag Lever Darm Stichting. De invulling van deze samenwerking is maatwerk en bepalen we gezamenlijk. Samen formuleren we doelstellingen die aansluiten op de doelstellingen van jouw bedrijf en van de Maag Lever Darm Stichting. Deze doelen kunnen bijvoorbeeld bijdragen aan imagoversterking, het verhogen van de naamsbekendheid of het ontwikkelen van gezamenlijke marketingactiviteiten.

Doneer als bedrijf

Als bedrijf kan je financieel op verschillende manieren bijdragen aan minder maag-, darm- en leverziekten, meer genezing en betere kwaliteit van leven van patiënten.

Geven via salaris
Steun samen met jouw medewerkers de Maag Lever Darm Stichting. Een goed middel om medewerkers bij de donatie te betrekken is het salarisdonatieprogramma. Hierbij wordt de gift bepaald door donatie van een (klein) vast deel, of een percentage, van het nettoloon van de medewerker. Men kan ook doneren in salarisuren of door het schenken van verlofdagen. Meestal kiest een bedrijf ervoor de donaties van medewerkers te verdubbelen of aan te vullen.

Fiscale voordelen van een bedrijfsgift
Met een donatie aan de Maag Lever Darm Stichting laat je als bedrijf zien maatschappelijk betrokken te zijn. Het is daarbij goed om te weten dat de giften fiscaal aftrekbaar zijn als deze aan een aantal voorwaarden voldoen.

Jouw bedrijfsgiften aan een goed doel zijn fiscaal aftrekbaar van de vennootschapsbelasting (binnen de geldende wettelijke regels). Werknemers kunnen hun (salaris)donaties aftrekken van de belasting als het totaal van hun giften in één jaar tussen 1% en 10% van het bruto jaarinkomen komt (minimaal 60 euro). Het exacte fiscale voordeel hangt af van de belastingschijf waarin de werknemer valt. De Maag Lever Darm Stichting is bij de Belastingdienst geregistreerd als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Een actie starten

Kom in actie met het hele bedrijf of met een aantal enthousiaste collega’s. Wij kijken graag met jullie mee naar een actie of een samenwerking met de Maag Lever Darm Stichting. Direct een actie starten? Ga dan naar het actieplatform. Acties die je zelf kunt organiseren:

 1. Koppel een bepaald product aan de Maag Lever Darm Stichting. Bij elk verkocht product gaat er een percentage naar de Maag Lever Darm Stichting voor wetenschappelijk onderzoek of een specifiek project.
 2. Viert het bedrijf of één van de medewerkers een jubileum? Denk dan in plaats van cadeaus aan een donatie.
 3. Doneer de opbrengst van een veiling aan de Maag Lever Darm Stichting.
 4. Zet een collectebus op de balie of het toilet van jouw bedrijf en doneer de opbrengsten.

Aansluiten bij bestaande acties

 • Buik Klassieker
  Op elke laatste zaterdag van september organiseert de Maag Lever Darm Stichting een sponsorfietstocht. Fiets jij met jouw collega’s mee met de Buik Klassieker of wil je het evenement sponsoren? Er zijn verschillende mogelijkheden.
 • Collecteweek
  Ieder jaar gaan vrijwilligers voor ons de straat op om te collecteren. Ook jij kunt als bedrijf samen met het personeel een avond collecte lopen.
  Plan een afsluitend etentje en het is direct een gezellige teambuilding activiteit! Word collectant.

Deze bedrijven gingen je voor

Maag Lever Darm Stichting en jouw bedrijf

De samenwerking met bedrijven is voor ons zeer waardevol en biedt je als bedrijf interessante mogelijkheden. Het brengt ons dichterbij onze doelstellingen en geeft bedrijven de kans hun maatschappelijke betrokkenheid te laten zien aan hun eigen achterban én aan de achterban van de Maag Lever Darm Stichting. Daarnaast vergroot een samenwerking met de Maag Lever Darm Stichting de bedrijfstrots van jouw medewerkers.

Maatschappelijk betrokken ondernemen

Binnen het bedrijfsleven is maatschappelijke betrokkenheid tegenwoordig een onmisbaar aspect van ondernemerschap. Ruim 56 procent van de Nederlanders is van mening dat het bedrijfsleven goede doelen of maatschappelijke organisaties dient te ondersteunen. Dit blijkt uit de Maatschappelijke imago monitor van onderzoeksbureau Motivaction.

Neem contact op

Wij komen graag met je in contact om de optimale samenwerkingsmogelijkheden te bespreken. Neem contact op via 033-7523500 of stuur een e-mail naar partnerships@mlds.nl.

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer