Nalaten / uw nalatenschap aan de Maag Lever Darm Stichting

Dat ik dit nog mag meemaken

Daarom nalaten aan de Maag Lever Darm Stichting

De Maag Lever Darm Stichting is zeer gemotiveerd en trots om een bijdrage te kunnen leveren aan de gezondheid van Nederland. Door financiering van onderzoek om spijsverteringsziekten te voorkomen en te bestrijden. Door advies te geven over gezonde voeding en leefstijl. Door samen te werken met andere gezondheidsorganisaties, onderzoekers en artsen. Door de kwaliteit van leven en de toekomst van buikpatiënten te verbeteren. Door levens te redden. Door achter de patiënt te staan. Dat kost veel geld. Uw steun uit donaties en nalatenschappen is dan ook onmisbaar voor ons.

riek-en-haar-man-uitsnede

"Een medicijn dat colitis ulcerosa geneest."

Zo kunt u nalaten aan 2 miljoen buikpatiënten

Het begint met een testament 

Alleen met een testament kunt u precies bepalen waar uw bezit heen gaat. En een testament is weer alleen rechtsgeldig als het door een notaris is opgesteld. Zonder testament gaat uw nalatenschap automatisch naar uw echtgenoot, (geregistreerd) partner of bloedverwanten – en bij het ontbreken daarvan naar de staat. Steeds meer mensen nemen tegenwoordig ook een of meer goede doelen in hun testament op. Een logische gedachte voor wie die doelen ook nú al steunt.

Steun ons met een erfstelling

De notaris zal vragen of u een charitatieve instelling als de Maag Lever Darm Stichting tot erfgenaam wilt benoemen of met een legaat wilt begunstigen.

Met een erfstelling maakt u ons een van uw erfgenamen (of misschien wel de enige). Wij krijgen dan een bepaald deel van uw erfenis ná aftrek van schulden en eventuele legaten.

Of kies voor een legaat

Een legaat is een vastgesteld bedrag of concreet bezit als een schilderij of een huis (alles kan als legaat dienen) dat u aan iemand of een organisatie na uw dood schenkt.

Niet ongebruikelijk is dat erflaters hun allernaaste familie tot erfgenaam benoemen en goede doelen een legaat nalaten.

Meer weten over nalaten?

Neem contact met ons op

Overweegt u de Maag Lever Darm Stichting op te nemen in uw testament? Of wenst u meer informatie over nalaten aan een goed doel?

Neem dan gerust contact op met Mirjam van Drenth via 033 - 752 35 00 of per e-mail via nalaten@mlds.nl.

Onze gratis brochure over nalaten ontvangen?

Ook als u al besloten heeft ons en 2 miljoen buikpatiënten te begunstigen, vernemen we het graag. Dan kunnen we u op de hoogte houden van veranderingen in de wet. Van nieuwe vormen van nalaten. En van wat wij financieren van erfenissen die ons toevallen. Dat kan zeer inspirerend zijn.

Uw testament eenvoudig online regelen?

De Maag Lever Darm Stichting werkt samen met NuTestament. Daar regelt u eenvoudig, voordelig en in uw eigen tempo een testament waarin u eventueel ook ons als begunstigde op kan nemen. Ontdek hier hoe het werkt.

Statutaire gegevens voor in het testament

Nederlandse Maag Lever Darm Stichting
Gevestigd: Stationsplein 123, 3818 LE Amersfoort
Inschrijving KvK: 41010169

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Naar boven