Nalaten aan de Maag Lever Darm Stichting

Voor een leven zónder spijsverteringsziekten

Een spijsverteringsziekte heb je niet alleen. Zo’n ziekte vraagt veel zorg, begrip en betrokkenheid van dierbaren. Want door het leven gaan met een spijsverteringsziekte is vaak heel ingrijpend en brengt heel wat met zich mee. Voor de patiënt, een liefhebbende partner, familie en vrienden.

Zo ontstaan verhalen die ons raken, ontroeren, soms zelf boos maken. Verhalen over doorzettingsvermogen en kracht, maar ook over onmacht. Verhalen die verteld moeten worden, omdat ze verbinden. Verhalen die motiveren om blijvend betrokken te zijn bij het zoeken naar oplossingen. Nu en in de toekomst. Dat kan via uw nalatenschap.

Waarom nalaten?

Zo’n twee miljoen mensen in Nederland kampen met spijsverteringsziekten en -klachten. Van relatief onschuldige klachten tot ingrijpende aandoeningen zoals de ziekte van Crohn. Emotionele problemen en gevoelens van angst, isolement en schaamte spelen vaak een rol in hun verhaal. Want er kleven taboes aan de ziekten en die hebben een enorme impact op het leven.

De Maag Lever Darm Stichting opnemen in uw testament is een bijzondere manier om blijvend betrokken te zijn bij onze gezamenlijke droom: een gezonde spijsvertering voor iedereen. Want onze spijsvertering is van levensbelang. Ze is de bron van het afweersysteem en werkt samen met ons brein. Het is de plek waar gezondheid én ziekte vorm krijgen. Een spijsvertering die in balans is, levert energie, kracht en vitaliteit. Maar als er iets misgaat met één van de onderdelen van de spijsvertering, dan kunnen ziekten ontstaan.

Het verhaal van

Walter

''Voor mijzelf is duidelijk dat iedereen deze verschrikkelijke ziekte en de lijdensweg bespaard moet worden.''

Prof. dr. Manon Spaander

''Met meer onderzoek dat betaald wordt vanuit giften en donaties aan de MLDS kunnen de teams in het ziekenhuis echt het verschil maken.''

John

''Allemaal moeten we een bijdrage leveren aan meer kennis en mogelijke behandelingen.''

Sarah

''Ik wilde van mijn aandoening iets positiefs maken.''

Gerda

''Het was voor haar daarom belangrijk om geld na te laten aan de MLDS, om iets terug te doen.''

Wat is úw verhaal?

"Ik luister graag naar wat u beweegt."

Als je van dichtbij de impact van een spijsverteringsziekte hebt gezien, dan is het heel waardevol om bij te dragen aan meer onderzoek. Want onderzoek zorgt voor hoop. Hoop dat er nog een behandeling mogelijk is.
De wensen en voorkeuren van een toekomstige erflater zijn voor mij als relatiemanager altijd leidend. Ik bespreek graag de mogelijkheden met u.
U kunt me bereiken op 033-7523500 of via nalatenschappen@mlds.nl.

Nalaten in vijf eenvoudige stappen

Bedenk aan wie of aan welke organisaties u iets wilt nalaten

U kunt beginnen met het maken van een overzicht van personen en goede doelen waar u een band mee heeft. Dit is een heel persoonlijke keuze. U kunt dit vanzelfsprekend ook bespreken met uw dierbaren.

Als u besluit de Maag Lever Darm Stichting in uw testament op te nemen

Dan heeft u twee mogelijkheden. U kunt de Maag Lever Darm Stichting mede-erfgenaam maken. Dan bestemt u een percentage van uw nalatenschap voor de strijd tegen spijsverteringsziekten. U heeft ook de mogelijkheid om de Maag Lever Darm Stichting een legaat na te laten. Dat kan een geldbedrag zijn, maar ook een waardevol kunstwerk, een postzegelverzameling of onroerend goed.

Benoem iemand tot uw executeur

Een executeur zorgt ervoor dat uw nalatenschap volgens uw wensen wordt afgewikkeld. Dat kan een van uw erfgenamen zijn, maar u kunt ook een goede vriend(in) vragen of de notaris aanwijzen. De executeur wordt in uw testament benoemd.

Stel uw testament op

U kunt op twee manieren uw testament opstellen:

  • bij de notaris
    De notaris kan u adviseren of met u overleggen over uw keuze. Alleen een notaris is bevoegd om een testament op te stellen. Er gelden geen vaste tarieven. Het kan interessant zijn om vooraf verschillende offertes aan te vragen.

Laat uw testament bekrachtigen

Bent u het eens met het voorstel van de notaris? Dan hoeft u alleen nog uw testament te ondertekenen om het te bekrachtigen. U kunt een testament later altijd wijzigen.

Meer weten of de Maag Lever Darm Stichting in uw testament?

Statutaire gegevens voor in het testament

Nederlandse Maag Lever Darm Stichting
Gevestigd: Stationsplein 123, 3818 LE Amersfoort
Inschrijving KvK: 41010169

Nog vragen?

Nalaten is een belangrijke beslissing. Wij begrijpen goed dat u hier vooraf informatie over wilt krijgen. U kunt ons bereiken via 033 – 752 3500 of per e-mail via nalatenschappen@mlds.nl.

e-mailen
ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer