Sportieve evenementen

Vind je het heerlijk om sportief bezig te zijn? En lijkt het je mooi om je hiermee in te zetten voor een goed doel? Dan ben je hier op de juiste pagina! Met de onderstaande activiteiten beleef jij een mooie dag en steun je meteen de missie van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS). Welke activiteit spreekt jou aan?

Deltaplan Ameland (7 oktober 2023)

Fietsen, wandelen, hardlopen en herdenken op Ameland.

Op zaterdag 7 oktober 2023 komen we weer samen op het prachtige Ameland. We gedenken de mensen die zijn overleden aan alvleesklierkanker en komen in actie voor alle mensen die nu nog lijden aan de ziekte.

meer informatie

Jaarkalender sportevents

Ben jij op zoek naar een uitdagend sportevent waarbij je geld in kunt zamelen voor Maag Lever Darm Stichting? Bekijk onze jaarkalender voor inspiratie, meld je aan bij het event dat het best bij jou past en maak je eigen actiepagina aan op voormlds.nl.

Januari

29-01 Amersfoortse Bergcross

Trotseer de Amersfoortse Berg met de Amersfoortse Bergcross. Loop mee met de kidsrun (500, 1.000 of 1.500 meter), de recreantenloop (2,5km, 5km, 7,5km of 10km), de estafetteloop (10km met max 4 deelnemers) of waag je aan de wedstrijden voor de jeugd (5km) of volwassenen (10km). Welke afstand je ook kiest, het wordt een prachtig avontuur!

Februari

5-2 Zac Freudenburg Cross Groningen

Zet je beste beentje voor tijdens de Zac Freudenburg Cross in Groningen!

5-2 Vollemaanwandeling Drenthe

Kom naar Buitencentrum Boomkroonpad in Drenthe voor een wandeling met de gids van Staatsbosbeheer over de Hondsrug onder het schijnsel van de volle maan. De vollemaanwandeling is een bijzondere en mysterieuze ervaring om door de maanverlichte bossen en over de heide te wandelen. De duisternis maakt je vertrouwd met andere zintuigen dan je zicht. Door de intense stilte hoor je ineens nieuwe geluiden om je heen. Afhankelijk van het seizoen, kom je onderweg misschien nog nachtdieren tegen zoals vleermuizen, de bosuil of de nachtzwaluw.

11-2 Strand-2-Daagse Scheveningen

De strand-2-daagse is een tweedaagse wandelreis over het strand inclusief hotelovernachting, zeer uitgebreid diner in een van de leukste restaurants van Noordwijk, lunchpakketten voor onderweg, drankjes in strandpaviljoens, ijsje én vervoer van je bagage. Hou je van meer afwisseling in je activiteiten? Goed nieuws! Er is ook een wandel/fiets variant mogelijk!

12-2 Groet uit Schoorl Run

De prachtige natuur waar je als deelnemer van de Groet uit Schoorl Run dwars doorheen loopt, is adembenemend mooi. Het parcours gaat door het bos- en duingebied van het Staatsbosbeheer. Met als hoogtepunt het doorkruisen van de pittoreske oude dorpskernen van Groet, Bregtdorp en Catrijp. Loop of ren mee aan de 10 km, 21,1 km, 30 km of de kids run!

18-2 Zandvoort Light Walk

Geniet met de Zwandvoort Light Walk van een zee aan lichtkunstwerken en -acts in onze bekende badplaats. Het strand, het gezellige centrum en het razendsnelle CM.com Circuit Zandvoort zijn speciaal aangekleed met imposante acts.

27-2 Zwem4daagse Dronten

De gezellige en sportieve zwem4daagse begint op maandag en de laatste dag is vrijdag. Je kunt zelf vier dagen kiezen waarop je wilt zwemmen. De te zwemmen afstanden zijn 250, 500, 1000 of 2000 meter. Aan het einde van de 4daagse worden deelnemers beloond met een prachtige medaille.

Maart

4-3 Leersumse Veld Trail

Met de Leersumse Veld Trail loop je midden op de Utrechtse Heuvelrug. Via natuurlijke paden wandel je door een prachtig gebied. Ontdek en geniet van de uitgestrekte heidevelden, zandvlaktes en bossen die deze tocht rijk is.

5-3 Secret Trail Utrechtse Heuvelrug

Ga met de Secret Trail op ontdekkingstocht over de Utrechtse Heuvelrug. Ontdek twee unieke lussen van ongeveer 10km die je allebei of los kan lopen. Bij deze tocht loop je maximaal 20-25km.

10-3 City Pier Walk

De City Pier Night Walk is een uniek wandelevenement. Hierbij wandel je in de scherming van het Malieveld naar De Pier in Scheveningen. De route passeert verschillende Haagse highlights. Tijdens het wandelen geniet je van troubadours, bandjes, dj’s en koren. Met versierde straten en verschillende lichtelementen belooft het een gezellige avondwandeling te worden. Een wandeltour die je niet wilt missen!

10-3 Waterpoortloop

Loop met de Waterpoortloop in één wandeling door drie provincies: Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant. En raak hiermee bekend met het unieke gebied van de Zuiderwaterlinie, rondom de Krammer en het Volkerak.

11-3 Halve Marathon van Haren

Beleef ook de Halve Marathon van Haren. De marathon die zijn succes te danken heeft aan een unieke afwisseling in het parcours. Het parcours voert je door het schitterende Hondsruglandschap, het Noordlaarderbos en de Vijftig Bunder.

12-3 NN CPC loop Den Haag

De NN CPC Loop Den Haag is een van de populairste halve marathons in Nederland. Op het snelle parcours worden jaarlijks veel persoonlijke records gelopen. Ga jij de uitdaging aan?

12-3 Gro-up Jeugdloop 1 km

De gro-up Jeugdloop 1 km is speciaal voor de allerkleinsten (0-10 jaar). Tijdens dit vrolijke onderdeel worden de kinderen aangemoedigd door de veel toeschouwers. Traditiegetrouw zullen Ernst en Bobbie aanwezig zijn om de kinderen welkom te heten tijdens de loop. Papa’s, mama’s, opa’s en oma’s mogen als begeleider meelopen aan dit onderdeel.

12-3 Gro-up Jeugdloop 2,5 km

De gro-up Jeugdloop 2,5 km is bedoeld om de jeugd (6 t/m 12 jaar) kennis te laten maken met de loopsport. Langs het parcours van 2,5 km staan er vele enthousiaste toeschouwers die de kinderen aanmoedigen en iedereen naar de eindstreep juichen. Papa’s, mama’s, opa’s en oma’s mogen als begeleider meelopen aan dit onderdeel.

16-3 KPMG Lentemarathon Amstelveel

De KPMG Lentemarathon in Amstelveen heeft voor iedereen een geschikt afstand. Of je nu zoekt naar een kidsrun, 5 km wilt rennen of liever de uitdaging aan gaat met een (halve) marathon. Alle afstanden starten en finishen in het gezellige Stadshart. Vervolgens loop je door de groene omgeving van Amstelveen: Het Amsterdamse Bos, Oude Dorp, De polders, Langs de Amstel en door de verschillende wijken.

17-3 Kennedymars Klarenbeek

De Kennedymars in Klarenbeek wordt gekenmerkt door zijn twee nachtelijke tochten en twee dagtochten. Via unieke paden loop je een prachtig parcours.

19-3 KLM Urban Trail Amsterdam

De KLM Urban Trail Series is een populair concept waarbij Nederlandse steden ontdekt worden via een avontuurlijke- en stedelijke verkenningsloop door o.a. gebouwen, theaters, stadions en steegjes. Kortom, plekken waar je (bijna) nooit komt. Ga je mee op ontdekkingstocht door Amsterdam?

 

25-3 OVM Gaanzeloop

De start en finish van de OVM Gaanzeloop vinden plaats in Gelselaar. Een prachtig dorp dat tot beschermd dorpsgezicht is benoemd. De loop bestaat uit ouderwets mooie routes uit de vorige eeuw. Geniet van het schitterende Gelderse coulisselandschap terwijl je langs oude boerderijtjes en over paden en wegen loopt. Een plek waar het lijkt of de tijd stil heeft gestaan. Doe jij mee aan de 2, 5 of 10 km?

26-3 KLM Urban Trail Breda

De KLM Urban Trail Series is een populair concept waarbij Nederlandse steden ontdekt worden via een avontuurlijke- en stedelijke verkenningsloop door o.a. gebouwen, theaters, stadions en steegjes. Kortom, plekken waar je (bijna) nooit komt. Ga je mee op ontdekkingstocht door Breda?

26-3 Zandvoort City Run

Sprint tijdens de Zandvoort City Run weg vanuit de pitstraat richting de heuvels en de kombochten. Alle afstanden lopen een gehele ronde over het circuit. Daarna gaat het parcours van de lange afstanden richting het strand, de duinen en het dorp. De finish van alle afstanden is op CM.com Circuit Zandvoort.

29-3 Zomertijdloop Oud Gastel

De Zomertijdloop in Oud Gastel is echt geen wedstrijd. De opzet van deze loop is juist dat deelnemers zo lang mogelijk bij elkaar blijven. Na de loop is er een zeer gezellige afterpary bij Gastelsfeer en de uitreiking van een ludieke herinnering.

April

2-4 KLM Urban Trail Groningen

De KLM Urban Trail Series is een populair concept waarbij Nederlandse steden ontdekt worden via een avontuurlijke- en stedelijke verkenningsloop door o.a. gebouwen, theaters, stadions en steegjes. Kortom, plekken waar je (bijna) nooit komt. Ga je mee op ontdekkingstocht door Groningen?

8-4 Tri2one Tijdrit Almere

Spring op de fiets voor Tri2one Tijdrit Almere.

8-4 Kennedymars Sittard

De Kennedy-Mars Sittard is een wandeltocht van 80 km. De route loopt door Nederland en Belgisch Limburg. De route voert hoofdzakelijk over vlakke en geasfalteerde wegen, met uitzondering van enkele historische kernen.

8-4 Mini-Mars Sittard

Gelijktijdig met de Kennedy-Mars Sittard (80 km) wordt de Mini-Mars Sittard (10 km) georganiseerd. De route van de mars voert door de kerkdorpen Einighausen en Limbricht en sluit aan op de route van de Kennedy-Mars. De mars voert hoofdzakelijk over vlakke en geasfalteerde wegen en is recreatief van aard.

10-4 KLM Urban Trail Utrecht

De KLM Urban Trail Series is een populair concept waarbij Nederlandse steden ontdekt worden via een avontuurlijke- en stedelijke verkenningsloop door o.a. gebouwen, theaters, stadions en steegjes. Kortom, plekken waar je (bijna) nooit komt. Ga je mee op ontdekkingstocht door Utrecht?

13-4 Veluwe-2-daagse

De veluwe-2-daagse is een tweedaagse wandeltocht dwars door het Nationaal Park De Hoge Veluwe, inclusief hotelovernachting in Otterlo, uitgebreid diner, drankjes, lunchpakketten voor onderweg én vervoer van je bagage. Al met al dus volop genieten van wat de Veluwe te bieden heeft.

15-4 RUNFORESTRUN Trailrun Drenthe

De RUNFORESTRUN Trailrun Drenthe is een exclusief trailrun evenement in de mooiste natuurgebieden van Drenthe. Ontdek wat voor moois deze omgeving te bieden heeft!

15-4 Kidsrun - Marathon van Rotterdam

Tijdens de NN Kids Run kun je kiezen uit 1 of 2,5 km. Deelnemers lopen op een deel van het echte parcours van de NN marathon Rotterdam.

15-4 City Run Rotterdam

Ben jij een beginnende loper, maar zou je wel de belevenis van een echte Marathon willen ervaren. Wil jij ook een keer finishen op de magische Coolsingel? Dan is de City Run Rotterdam wat voor jou!

15-4 The Marathon Rotterdam Walk

Wil jij ook de highlights van de NN marathon Rotterdam ontdekken, maar wandel je liever? Loop dan The Marathon Rotterdam Walk. Bij deze standswandeling wandel jij door de stad en finish je op de Coolsingel.

15-4 en 16-4 NN Marathon Rotterdam

De NN Marathon Rotterdam is, mede door het vlakke parcours, één van e snelste marathons ter wereld. Ook is het één van de best bezochte marathons. Maar wat het zo bijzonder maakt, is dat de honderdduizend enthousiaste toeschouwers langs het parcours zorgen voor een waar volksfeest. Ze juichen, klappen en motiveren. Geen andere marathon in Nederland kan deze sfeer evenaren.

16-4 Hoogeveense Cascaderun

De Hoogveense Cascaderun is een volledig verhard parcours van 5 Engelse Mijlen. Laat je tijdens de run aanmoedigen door enthousiaste bands. groepen en dj’s.

16-4 Hilversum City Run

Voor jong en oud. Voor bedrijven en families. Voor runners en wheelers. Voor IED-ER-EEN is er een passend onderdeel tijdens de Hilversum City Run. Trek jij een sprintje naar de inschrijfpagina?

18-4 Fiets-drie-daagse Bollenstreek

Je ziet de bollenstreek op zijn mooist tijdens de Fiets-drie-daagse Bollenstreek. Fiets mee langs bloeiende bollenvelden, duin en zee.

22-4 Woldbergtrail

De Woldbergrail voldoet zeker aan de eis van een echte trailrun, waarbij minstens 75% over onverharde paden gaat. De Woldberg is een restant uit de laatste ijstijd. Deze stuwwal van 25 meter hoogte vormt voor de hardlopers natuurlijk een ware kuitenbijter. De mammoeten die er ooit geleefd moeten hebben zul je er niet tegenkomen, maar wel kun je ineens oog in oog komen te staan met een of meerdere reeën. De imposante beuken en eiken van de Woldberg worden afgewisseld met kilometers lange slingerende paadjes.

22-4 Nacht van Loon op Zand

Al (snel)wandelend in 15 uur minimaal 80 km afleggen, dat is de uitdaging van Nacht van Loon op Zand. Durf jij het aan?

27-4 Oranjeloop

Zet jij op Koningsdag je beste beentje voor met de Oranjeloop?

Mei

2-5 Fiets4Daagse Hoorn

Doe mee aan de Fiets4Daagse Hoorn en geniet van de prachtige routes langs bloeiende tulpenvelden. Een mooie manier om het Westfriese landschap te ontdekken.

8-5 Strand-3-daagse

Loop de strand-3-daagse van Hoek van Holland naar Zandvoort. De strand-3-daagse is een driedaagse wandelreis over het strand inclusief hotelovernachtingen, zeer uitgebreide diners, lunchpakketten voor onderweg, drankjes en ijsje in strandpaviljoens én vervoer van je bagage. Durf jij het aan?

18-5 Fietsvierdaagse Hoeven

Geniet tijdens Hemelvaartsweekend 4 dagen van de mooiste routes in West-Brabant met de Fietsvierdaagse.

18-5 Betuwse Fietsvierdaagse

Ontdek Betuwe op die fiets gedurende de Betuwse Fietsvierdaagse.

19-5 Elfsteden Roeimarathon

Is roeien jou op het lijf geschreven? Ga dan de uitdaging aan met de Elfsteden Rouemarathon. Glij door het water heen en kom volg de route van de elfstedentocht.

19-5 Hemelvaart fiets4daagse

Er liggen 4 prachtige routes voor je klaar tijdens de Hemelvaart fiets4daagse. Kies jij voor de Dauwtraproute, Molenroute, Aspergeroute of Twickelroute?

21-5 KLM Urban Trail Rotterdam

De KLM Urban Trail Series is een populair concept waarbij Nederlandse steden ontdekt worden via een avontuurlijke- en stedelijke verkenningsloop door o.a. gebouwen, theaters, stadions en steegjes. Kortom, plekken waar je (bijna) nooit komt. Ga je mee op ontdekkingstocht door Rotterdam?

22-5 Avond wandel en fiets4daagse Wognum

Loop of fiets samen met vrienden, familie of klasgenoten de Avond wandel en fiets4daagse in Wognum. Gezelligheid gegarandeerd!

25-5 Nationale Fiets naar je werk-dag

Pak jij de kans om op Nationale Fiets naar je werk-dag je eigen actie te starten?

27-5 TRI ALMERE

Ken jij de TRI ALMERE al? Zwemmen, fietsen en lopen door gebied waar Nederlandse triathlongeschiedenis is geschreven! Dat is, kort gezegd, wat TRI ALMERE is. Meerdere disciplines, waaronder bijvoorbeeld een open Sprint, de Standaard afstand, een Junior Challenge en natuurlijk de Teamcompetities. Doe alleen of met een team van vrienden, familie of collega’s. Zwem 500 meter, fiets 20 kilometer en ren 5 kilometer door Almere.

27-5 Color Obstacle Rush Zandvoort

De Color Obstacle Rush Zandvoort is een evenement voor iedereen ouder dan 12 jaar. Geniet van dit kleurrijke evenement terwijl je de verschillende opblaasbare obstakels trotseert. De sfeer van een muziekfestival is er niks bij!

27-5 Roparun

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs, Bremen en Almelo naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd.

Juni

1-6 Kennedymars Someren

Kennedymars Someren is een groots wandelevenement waarbij duizenden wandelaars de uitdaging aangaan om 80 (Kennedymars), 40 (Rondje Someren) of 8 (Mini Kennedymars) kilometer te wandelen.

3-6 Inline 3 Daagse

De Reggeborgh Inline 3-daagse is een wedstrijd over drie dagen op verschillende plekken in Nederland. Op dag 1 rijden de inlineskaters in Heerde, daarna in Rijssen en de 3-daagse wordt afgesloten in Staphorst.

4-6 Meppel City Run

De Meppel City Run is een hardloopwedstrijd over 4 of 8 Engelse mijl door Meppel, met de start en finish in de historische binnenstad.

9-6 Mud Masters Haarlemmermeer

Trotseer jij Mudmasters Haarlemmermeer? Een onvergetelijke uitdaging in een festivalsfeer met obstakels en modder. Of je nu voor de 6 km, 12km, 16km, of 42 km gaat: dit is een uniek avontuur dat je niet wilt missen.

11-6 Mud Masters Family Edition Haarlemmermeer

Op de 3 of 5 kilometer lange stormbaan overwinnen Mud Masters vanaf 5 jaar samen met vrienden en familie het modderige maanlandschap met veel leuke hindernissen. Zo ga je op het Mud Masters Family-parcours samen een onvergetelijk avontuur aan in de buitenlucht, en maak je samen herinneringen voor het leven. Daar gaat nog lang over nagepraat worden aan de keukentafel… Moddervet!

11-6 Marathon Amersfoort

Ren 5 t/m 42 km met de Marathon van Amersfoort. Langs het parcours worden de deelnemers bij hun prestatie ondersteund door heel veel muziek. Er staat een gevarieerd programma van DJ’s, blaaskapellen en sambabands klaar. Langs het parcours zijn ruim twintig acts te vinden, dus om de kilometer is een optreden. Dat klinkt goed toch?

11-6 Mini-marathon voor kinderen in Amersfoort

Voor de kids heeft de Marathon Amersfoort een minimarathon van 1,1 km en van 2,2 km. Langs het parcours worden de deelnemers bij hun prestatie ondersteund door heel veel muziek. Er staat een gevarieerd programma van DJ’s, blaaskapellen en sambabands klaar. Langs het parcours zijn ruim twintig acts te vinden, dus om de kilometer is een optreden. Dat klinkt goed toch?

12-6 Skate4daagse

Tijd om te rollen met de Skate4daagse! In één week vier dagen skeeleren, waar en met wie je maar wilt van jong tot oud.

17-6 Mudmasters Arnsberg

Trotseer jij Mudmasters Arnsbergen? Een onvergetelijke uitdaging in een festivalsfeer met obstakels en modder. Of je nu voor de 6 km, 12km, 16km, of 42 km gaat: dit is een uniek avontuur dat je niet wilt missen.

18-6 Mudmasters Arnsberg Family Edition

Op de 3 of 5 kilometer lange stormbaan overwinnen Mud Masters vanaf 5 jaar samen met vrienden en familie het modderige maanlandschap met veel leuke hindernissen. Zo ga je op het Mud Masters Family-parcours samen een onvergetelijk avontuur aan in de buitenlucht, en maak je samen herinneringen voor het leven. Daar gaat nog lang over nagepraat worden aan de keukentafel… Moddervet!

18-6 Almere City Run

Doe mee aan de Almere City Run. Laat je met de 10 mijl door een natuurrijke omgeving langs verschillende fietspaden, het weerwater en de finish op de moderne Esplanade sturen. Daarnaast kan je je ook inschrijven voor de 10 km, de 2 of de 4 mijl. Voor kinderen staat een leuk parcours klaar van 1 mijl.

23-6 Zweere Jeugd triathlon

Ontdek de Sweere Jeugd triathlon. De triathlon begint in het water. Na 5 baantjes zwemmen zet je je helm op en spring je op de fiets. Met de fiets leg je 3,8 km af om de triathlon daarna af te sluiten met 800 meter hardlopen.

24-6 Verwer & Janssen Triathlon

Ga de uitdaging aan met de Verwer en Janssen triathlon. Kies tussen de afstanden 1/3e, 1/4e, 1/8e of trio-teams.

25-6 Kasteelloop De Halve van De Haar

Met een uniek parcours door het park en de tuinen van De Haar staat Kasteelloop De Halve van De Haar garant voor het mooiste en gezelligste loopevenement van Midden-Nederland!

Juli

1-7 Lage Vuursche Trail

Doe mee aan de Lage Vuursche Trail in Baarn. Een prachtige gebied voor unieke Trails. Veel historische laantjes met speelse single tracks in een uitgestrekt gebied tussen Soest, Baarn en Lage Vuursche. Kies voor een 10km, 21km of 34km Trail afstand en laat je verrassen door heel veel moois onderweg.

2-7 KLM Urban Trail Den Haag

De KLM Urban Trail Series is een populair concept waarbij Nederlandse steden ontdekt worden via een avontuurlijke- en stedelijke verkenningsloop door o.a. gebouwen, theaters, stadions en steegjes. Kortom, plekken waar je (bijna) nooit komt. Ga je mee op ontdekkingstocht door Den Haag?

2-7 RunForestRun Triathlon Gasselte

De RUNFORESTRUN trailruns zijn exclusieve trailrun evenementen in de mooiste natuurgebieden van noord en oost Nederland. Deze zijn exclusief door de kleinschaligheid. Ben jij erbij in Gasselte?

3-7 Strandvijfdaagse

De Strandvijfdaagse is een vijfdaagse wandel-kampeertocht over de stranden en deltawerken van Zeeland en Zuid-Holland. 2/3 deel gaat over het strand en 1/3 deel over verharde weg.

8-7 Deltaplan De Vecht

Wandelen, fietsen of hardlopen voor onderzoek naar alvleesklierkanker. Doe mee met Deltaplan De Vecht op zaterdag 8 juli. In je eigen tempo. Alleen of samen. In een prachtige omgeving.

16-7 Amerongse Berg Trail

De Amerongse Berg Trail heeft standaard pittige hoogtemeters in een prachtige omgeving. De bossen rond de Amerongse Berg zijn bijzonder. Een Eenzame Eik en vele oude bomen kenmerken dit gebied. Tijdens de Amerongse Berg Trail kun je vele hoogtemeters lopen. Er zijn vele single tracks en bospaden aangevuld met prachtige stukken heide. De Amerongse Berg Trail gaat door een mooi stuk natuur midden op de Utrechtse Heuvelrug. De routes zijn afgestemd met de beheerders van het gebied. Een uitdagende trail waarbij je kuiten op de proef worden gesteld.

18-7 Nijmeegse 4Daagse

De 4Daagse is de grootste wandelprestatietocht ter wereld. Kom ook naar Nijmegen om vier dagen 30, 40 of 50 kilometer te wandelen in de Waalstad en haar prachtige, bosrijke omgeving. Allemaal met een doel: het felbegeerde 4Daagsekruisje.

29-7 Duin-2-daagse

Loop de duin-2-daagse van Scheveningen naar Zandvoort. De duin-2-daagse is een tweedaagse wandeltocht door Nationaal Park Hollandse Duinen inclusief hotelovernachting, uitgebreid diner, lunchpakketten voor onderweg, drankjes, ijs én vervoer van je bagage. Al met al dus volop genieten van wat het duinlandschap te bieden heeft.

30-7 Halve marathon van Groningen

Ren en geniet van wat Groningen biedt met de halve marathon van Groningen.

Augustus

7-8 Strand-4-daagse

Loop dan de strand-4-daagse van Hoek van Holland naar Wijk aan Zee. De strand-4-daagse is een vierdaagse wandelvakantie over het strand inclusief hotelovernachtingen, zeer uitgebreide diners, lunchpakketten voor onderweg, drankjes en ijsje in strandpaviljoens én vervoer van je bagage. Durf jij het aan?

10-8 Heuvelland4daagse Limburg

De Heuvelland4daagse is een wandel4daagse met als doel wandelaars te laten genieten van de natuur, bezienswaardigheden en cultuur in Zuid-Limburg.
De wandelingen gaan door het heuvelachtige Limburgse landschap rondom Valkenburg aan de Geul. Elke dag kunt u genieten van al het moois dat Limburg aan de natuur, schitterende vergezichten en schilderachtige dorpjes te bieden heeft.

15-8 Hoevense Polderloop

Trotseer de Hoevelse Polderloop. Een hardloopwedstrijd over 2, 4, 6, 10 of 15 km. Of doe mee aan de family run van 700 m.

19-8 Tour d’Oospel

Heb jij zin in een sportieve uitdaging deze zomer? Schrijf je dan nu in voor de hardloop- of wieleronderdelen van Global – Tour d’Oospel.

20-8 Viking Outdoor Steam Trail

Beleef een unieke ervaring tijdens de fantastische steamtrail door de Veluwe met de Viking Outdoor Steam Trail. Stap samen met honderden andere trailrunners in de stoomtrein op weg naar de start van jouw bijzondere trail. Kies jij voor de 15, 25 of 35 kilometer route?

25-8 Zwemvierdaagse

Zwembad De Meerval organiseert ieder jaar – in de laatste week van de zomervakantie – de Nationale Zwemvierdaagse. Zwem in minimaal 4 dagen 300, 600, 900 of 1200 meter. En sluit je ervaring af tijdens het fantastische afsluitingsfeest met DJ.

September

2-9 Yu Man Race Marathon

Een groot liefhebber van hardlopen en trailruns, maar minder gecharmeerd van de obstakels zoals bij een Obstacle Run? Doe dan mee aan de Yu Man Race Marathon. Een Next-Level event dat nog niet eerder in Nederland is georganiseerd! De Yu Man Race Marathon is er speciaal voor de ervaren loper, die op zoek is naar een echte uitdaging. Tijdens deze mooiste en tevens zwaarste trailrun van Nederland, beleef je een unieke ervaring rondom Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Deze ‘speeltuin van Overijssel’ behoort tot één van Nederlands mooiste hardlooplocaties.

2-9 Yu Man Kids Obstacle Run

Dit moddervette event vol uitdagende obstakels vindt plaats in Nijverdal (Gemeente Hellendoorn) en staat garant voor veel modder en FUN. De Yu Man Kids Obstacle Run wordt gehouden in twee verschillende afstanden: 1.5KM en 3KM. Na een gezamenlijke warming-up begint de race vol toffe obstakels en grote modderbaden. De run staat in het teken van plezier hebben, samen met vriendjes en vriendinnetjes, ouders en/of begeleiders. Een groot feest voor ieder kind die avontuurlijk ingesteld is. Ben je in de leeftijd van 4-12 jaar, sportief, niet bang om vies te worden en een echte doorzetter? Dan is deze run echt iets voor jou!

9-9 Zuiderzee Klassieker

In september klimmen er honderden fietsliefhebbers, patiënten, artsen, familieleden en vrienden samen in de pedalen met de Zuiderzee Klassieker. Samen zetten we ons in voor meer grip op spijsverteringsziekten. Doe ook mee!

9-9 Challenge Almere-Amsterdam Triathlon

De Challenge Almere-Amsterdam Triathlon is wedstrijd die iedere triathlon liefhebber tot het uiterste uitdaagt.

9-9 De 80 van de Langstraat

De 80 van de Langstraat begon ooit als kleinschalige wandeltocht met 168 startende deelnemers. Nu is De 80 uitgegroeid tot een fenomeen. Dit alles dankzij een doelgerichte werkwijze, het vertrouwen van lopers, de inzet van honderden vrijwilligers en een niet aflatend enthousiasme van toeschouwers.

10-9 De Zeevangsloop

De Zeevangsloop is dé trimloop om je voor te bereiden op de Dam tot Damloop. Kenmerkend van de Rabobank-Zeevangsloop is het dorpse karakter, de redelijke prijs en de mooie omgeving waardoor het parcours loopt.

16-9 Dam tot Dam Loop

Doe mee met het grootste hardloopfeest van het jaar en zamel ondertussen geld in voor de Maag Lever Darm Stichting. De ongekende sfeer. De kippenvel op de armen dankzij de IJtunnel. Het feit dat het één van de grootste Businessruns ter wereld is én dat start en finish in twee verschillende steden zijn: Dat alles maakt de Dam tot Dam Loop bijzonder.

16-9 Austerlitz Trail

Loop mooie single tracks bij de verschillende afstanden van de Austerlitz Trail. De 7,5km, 15km, 25km en 35km Trails brengen je door de verrassende bossen rond Austerlitz op de Utrechtse Heuvelrug.

16-9 Fjoertoer Renesse

De Fjoertoer Renesse komt oorspronkelijk van Terschelling, met “Fjoer” wordt bedoeld het licht van de Brandaris en “Toer” betekent tocht. En dat is precies wat het is: en wandeltocht vol lichtbeleving! Beleef deze sprookjesachtig tocht langs diverse kunst- en lichtobjecten.

16/17-9 Mud Masters Obstacle Run Airport Weeze

Trotseer jij Mudmasters Obstacle Run Airport Weeze? Een onvergetelijke uitdaging in een festivalsfeer met obstakels en modder. Of je nu voor de 6 km, 12km, 16km, of 42 km gaat: dit is een uniek avontuur dat je niet wilt missen.

23-9 Mud Masters Obstacle Run Biddinghuizen

Trotseer jij Mudmasters Obstacle Run Airport Weeze? Een onvergetelijke uitdaging in een festivalsfeer met obstakels en modder. Of je nu voor de 6 km, 12km, 16km, of 42 km gaat: dit is een uniek avontuur dat je niet wilt missen.

24-9 Mud Masters Obstacle Run Biddinghuizen Family Edition

Trotseer jij Mudmasters Obstacle Run Biddinghuizen Family Edition? Een onvergetelijke uitdaging in een festivalsfeer met obstakels en modder. Of je nu voor de 6 km, 12km, 16km, of 42 km gaat: dit is een uniek avontuur dat je niet wilt missen.

Oktober

1-10 Kempenland Trail

De Kempen is een prachtige natuurgebied, met bijzondere stukken heide en bossen. Deelnemers van de Kempenland Trail krijgen mooie, afwisselende, zware, uitgestrekte en prachtige stukken natuur te doorkruizen. Laat je verrassen door de schoonheid van dit gebied op 1 van de 4 verschillende afstanden.

1-10 Singelloop Utrecht

De parcoursen van de Singelloop Utrecht kenmerken zich door vlakke verharde wegen en zijn volledige verkeersvrij. Geniet van de authentieke singels en Utrechtse binnenstad.

1-10 7-loop Zevenhoven

Met mooie parcours door de polders van het Groene Hart is de 7-loop Zevenhoven een echte herfstklassieker. Loop ook mee!

7-10 Deltaplan Ameland

Fietsen, wandelen, hardlopen en herdenken op Ameland. Op zaterdag 7 oktober 2023 komen we weer samen op het prachtige Ameland. We gedenken de mensen die zijn overleden aan alvleesklierkanker en komen in actie voor alle mensen die nu nog lijden aan de ziekte.

8-10 ASML Marathon Eindhoven

De ASML Marathon Eindhoven staat bekend om de snelle parcoursen en enthousiaste ondersteuning van de toeschouwers. De tientallen verschillende muziekpunten leveren een belangrijke bijdrage aan de zo geroemde sfeer in de stad. Bekende highlights langs het parcours zijn de Markt, het Catharinaplein, Stratumseind en de Geldropseweg.

15-10 TCS Amsterdam Marathon

Ren de halve of de hele marathon en finish in het legendarische Olympisch Stadion. Loop jij ook mee voor de Maag Lever Darm Stichting? De TCS Amsterdam Marathon heeft al jaren één van de snelste parcoursen ter wereld. Hoogtepunten in het parcours zijn de start en finish in het Olympisch Stadion, de passage onder het Rijksmuseum door en langs de Heineken Experience, de kilometers langs de Amstel en de ronde door het Vondelpark.

15-10 Amerongse Berg Trail

De Amerongse Berg Trail biedt een uitdagende 10km en 20km route, waarbij beginnende en gevorderde trailrunners zich helemaal kunnen uitleven. Geniet mee vanuit Overberg op de Utrechtse Heuvelrug.

28-10 Halloween Run Almere

De Halloween Run Almere is iets voor waaghalzen. Iets heel anders dan een ‘normale wedstrijd’. Want al hardlopend of wandelend door  het centrum van Almere Buiten kom je op zaterdag 28 oktober zombies, enge clowns en tal van andere schrikeffecten en gruwelijke taferelen tegen. Durf jij de uitdaging aan? Doe dan mee aan de 1km Kidsrun (of Walk), de 2,5 km Halloween Walk of de 5 km Halloween Run.

29-10 KLM Urban Trail Almere

De KLM Urban Trail Series is een populair concept waarbij Nederlandse steden ontdekt worden via een avontuurlijke- en stedelijke verkenningsloop door o.a. gebouwen, theaters, stadions en steegjes. Kortom, plekken waar je (bijna) nooit komt. Ga je mee op ontdekkingstocht door Almere?

29-10 KLM Urban Trail Delft

De KLM Urban Trail Series is een populair concept waarbij Nederlandse steden ontdekt worden via een avontuurlijke- en stedelijke verkenningsloop door o.a. gebouwen, theaters, stadions en steegjes. Kortom, plekken waar je (bijna) nooit komt. Ga je mee op ontdekkingstocht door Delft?

November

1-11 Social Mile Arnhem

Social Mile is een loopgroep in Arnhem waarbij de leden als padvinders door de stad lopen. Op zoek naar de smalste steegjes, plekjes waar ze nog nooit zijn geweest, gekoppeld aan een thema of als een trivia spel over de Gelderse hoofdstad. We verrassen je daarmee met een bezoek aan een van de stadsparken, de haven of koppelen verschillende woonwijken aan elkaar.

5-11 KLM Urban Trail Haarlem

De KLM Urban Trail Series is een populair concept waarbij Nederlandse steden ontdekt worden via een avontuurlijke- en stedelijke verkenningsloop door o.a. gebouwen, theaters, stadions en steegjes. Kortom, plekken waar je (bijna) nooit komt. Ga je mee op ontdekkingstocht door Haarlem?

5-11 Randerodecross

De Randerodecross is de modderigste loop van Apeldoor. Veel strijd en snelle tijden voorin, veel blije gezichten en trotse familieleden achterin. Met als beloning een heerlijk kopje soep. Nu is het in november altijd weer even afwachten hoe het met het weer is gesteld. Maar wees niet bang, de zon schijnt vaak genoeg!

5-11 StartbaanRun Soest

Doe mee aan de 5 km, 10 km of Kind Kids StartbaanRun Soest. Volg samen met de andere deelnemers de route die geheel over Park Vliegbasis Soesterberg loopt.

11-11 RunForestRun Holtingerveld

De RUNFORESTRUN Trailrun Holtingerveld is een exclusief trailrun evenement in de mooiste natuurgebieden van Holtingerveld. Ontdek wat voor moois deze omgeving te bieden heeft!

12-11 Last Runner Standing

Zin in een sportieve uitdaging? Dan is de “Last Runner Standing” echt iets voor jou! In tegenstelling tot de meeste hardloopwedstrijden, waarbij het de uitdaging is om de afstand zo snel mogelijk af te leggen, gaat het er hier om dat je het zo lang mogelijk volhoudt. De “Last Runner Standing” is een afvalrace waarbij je elk half uur een ronde loopt van 4 of 5 km. Je start om 09.00 uur en exact elk half uur start je een nieuwe ronde. Dit wordt elk half uur herhaald tot je niet meer kan, er nog één loper over is of het 14.00 uur is. Dit is een RUN die geschikt is voor iedereen. Hoe sneller je loopt, hoe meer rust je hebt!

19-11 KLM Urban Trail Arnhem

De KLM Urban Trail Series is een populair concept waarbij Nederlandse steden ontdekt worden via een avontuurlijke- en stedelijke verkenningsloop door o.a. gebouwen, theaters, stadions en steegjes. Kortom, plekken waar je (bijna) nooit komt. Ga je mee op ontdekkingstocht door Arnhem?

18-11 Lage Vuursche Trail

Een prachtige gebied voor unieke Trails. Veel historische laantjes met speelse single tracks in een uitgestrekt gebied tussen Soest, Baarn en Lage Vuursche. Dat is wat de Lage Vuursche Trail kenmerkt. Kies voor een 10km, 21km of 34km Trail afstand en laat je verrassen door heel veel moois onderweg.

18-11 Zevenheuvelenloop

Het parcours van de Zevenheuvelenloop staat niet alleen bekend als het mooiste van Nederland. maar ook het snelste ter wereld. Het parcours kent enkele stijgingen, maar het is zeker goed te doen voor goed voorbereide lopers. Start en de finish liggen op de Groesbeekseweg, ter hoogte van de Sumatrastraat.

24-11 Fjoertoer Egmond

Ga met de Fjoertoer Egmond al wandelend op ontdekkingstocht. Geniet tijdens het wandelen van indrukwekkende kunstwerken en verrassende acts die langs de route zijn geplaatst. Onderweg heb je alle tijd om van al het moois te genieten en om te rusten bij een stempelpost of een van de horecagelegenheden langs de route.

December

3-12 KLM Urban Trail Leiden

De KLM Urban Trail Series is een populair concept waarbij Nederlandse steden ontdekt worden via een avontuurlijke- en stedelijke verkenningsloop door o.a. gebouwen, theaters, stadions en steegjes. Kortom, plekken waar je (bijna) nooit komt. Ga je mee op ontdekkingstocht door Leiden?

6-12 Social Mile Arnhem

Social Mile is een loopgroep in Arnhem waarbij de leden als padvinders door de stad lopen. Op zoek naar de smalste steegjes, plekjes waar ze nog nooit zijn geweest, gekoppeld aan een thema of als een trivia spel over de Gelderse hoofdstad. We verrassen je daarmee met een bezoek aan een van de stadsparken, de haven of koppelen verschillende woonwijken aan elkaar.

9-12 Scheveningen Light Walk

Trek de wandelschoenen aan en ga samen met je wandelmaatjes of familie Scheveningen ontdekken! De Scheveningen Light Walk is een uniek wandelevenement in het donker met uitgestippelde routes van 7 km, 12 km en zelfs 18 km. Onderweg zijn er vele spectaculaire (licht)acts te bewonderen. Om de avond compleet te maken krijg je onderweg een oliebol, glühwein en/of chocolademelk.

9-12 Brabantse Kluis Trail

Is de Brabantse Kluis Trail iets voor jou? Doe mee aan de 10km, 20km en 30km Trails door de verrassende natuur vanaf de Brabantse Kluis in Aarle-Rixtel.

10-12 Snertloop ’t Veld

Doe mee aan deze zalige winterse loop. Zorg er wel voor dat je vóór 13:30 weer terug bent, anders mis je de snert. Want, na afloop van de Snertloop ’t Veld is het uiteraard voor iedere deelnemer ouderwets genieten van de ambachtelijke snert van Uw Slager Broersen uit ’t Veld!

17-12 KLM Urban Trail Eindhoven

De KLM Urban Trail Series is een populair concept waarbij Nederlandse steden ontdekt worden via een avontuurlijke- en stedelijke verkenningsloop door o.a. gebouwen, theaters, stadions en steegjes. Kortom, plekken waar je (bijna) nooit komt. Ga je mee op ontdekkingstocht door Eindhoven?

17-12 Obstacle Run Gasselte

Bij de Obstacle Run Gasselte gaat het niet om als eerste de finish te halen. Het plezier staat namelijk voorop! Het parcours is opgebouwd uit diverse obstakels. Bij de keuze van de hindernissen is rekening gehouden met de (winterse) weersomstandigheden. Met een beetje conditie kom je er dus wel!

27-12 Rotterdam Night Walk

Laat jezelf verrassen tijdens de Rotterdam Night Walk. Geniet van de prachtige verlichting en verrassende acts. De avond is namelijk gevuld met verschillende muziekpunten, lekkere hapjes en betoverende lichtacts.

Heb jij een geweldig idee om de MLDS te steunen met een sportieve activiteit die hier nog niet tussen staat? Laat het ons dan weten via acties@mlds.nl. We zijn benieuwd naar je ideeën!

Doneer
7 oktober is Deltaplan Ameland
Doneer nu voor onderzoek naar alvleesklierkanker.
Doneer nu
Al meer dan €90.000 opgehaald