Lauwwarme maaltijdsalade van baby koolblad, bietjes en gemarineerde kip

Is 'ie niet prachtig, deze maaltijdsalade? Om van de smaak nog maar niet te spreken… Extra fijn is dat hij ook nog eens bomvol vezels zit. Deze salade past in een gezond voedingspatroon en draagt met het hoge vezelgehalte bij aan het gezond houden van je buik. Trek gekregen? Je maakt hem eenvoudig zelf. Hoe? Dat lees je hieronder.

Tip: alle zaden en pitten zijn vezelrijk. Een prima gewoonte dus om over een gerecht nog wat pitten te strooien.

Ingrediënten

Voor 4 personen, ca. 20 minuten bereidingstijd.

  • 250 g kipfilet of kipdijfilet, in stukken
  • zout en vers gemalen peper
  • 50 ml olijfolie
  • 2 sinaasappels, waarvan 1/2e geperst
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 theelepels gembersiroop of honing
  • 200 g jong koolblad voor salade
  • 500 g gekookte bietjes
  • 50 g gedroogde cranberry's
  • 1/2e rode ui, in halve ringen
  • 100 g feta, verkruimeld
  • 20 g pepitta's (pompoenpitten)
Lauwwarme maaltijdsalade

Vezels

Vezelrijke voeding draagt bij aan een gezonde leefstijl. Vezels zijn, naast vocht en voldoende beweging, een belangrijke factor voor een goede buikgezondheid. Ze hebben een gunstige werking op onze spijsvertering. Per dag heeft een volwassene 30-40 gram vezels nodig. De meeste Nederlanders komen hier lang niet aan. Alleen in alle pure plantaardige producten zitten vezels. Deze salade zit vol vezels en draagt bij aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid: per portie ze je maar liefst 7,2 gram vezels op de teller!

Bereiding

  1. Bestrooi de kipstukjes met zout en vers gemalen peper en marineer in een marinade van 50 ml olie, 2 eetlepels sinaasappelsap en 1 theelepel rasp van de schil, mosterd en gembersiroop of honing en zet apart.
  2. Verwarm een koekenpan en voeg de kipstukjes en de marinade toe. Bak de kip rondom bruin en gaar. Schil de gekookte bietjes en snijd in blokjes. Pel de rest van sinaasappel en snijd in parten.
  3. Verdeel de koolblad over 4 borden en verdeel de gebakken kip, sinaasappelpartjes, bietjes, cranberry's, halve uiringen, feta en pepitta's over de borden. Besprenkel met de marinade en braadsappen uit de pan.
ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer
Fiets mee van Mond tot Kont
250 km fietsen voor de spijsvertering. Doe je mee?
Schrijf je in