Fris yoghurt-havermout ontbijt

Een bakje yoghurt met cornflakes: voor velen een geliefd en snel ontbijtje. Maar wist je dat dit helaas niet zo vezelrijk is? Vezels zijn heel belangrijk voor het gezond houden van je buik. Daarom hier een recept voor een vezelrijk ontbijt met o.a. yoghurt, havermout, appel en noten. Fris, lekker en snel. (En ja, het proeft stiekem een beetje naar appeltaart!)

Met dit recept tover je jouw bakje yoghurt met cornflakes - dat slechts 1 gram vezels telt - om naar een veel vezelrijker alternatief met maar liefst 6,9 gram vezels! Zo start je jouw dag lekker & vezelrijk.

Accepteer cookies om de video te kunnen bekijken

Fris yoghurtontbijt

Bekijk hierboven het recept voor dit vezelrijke yoghurt-havermout ontbijt. Of lees de toelichting hieronder. Smullen geblazen!

Ingrediënten

Voor 1 persoon

  • 200 ml halfvolle yoghurt
  • 30 gram havermout
  • 1 appel, in partjes gesneden
  • 15 gram rozijnen
  • 20 gram ongezouten notenmix
  • snuf kaneel

Bereiding

  1. Doe de yoghurt in een schaaltje. Voeg daar de stukjes appel, rozijnen, nootjes en havermout aan toe.
  2. Garneer af met een snuf kaneel naar smaak.

Tip

Dit ontbijt is prima geschikt om mee te nemen! Naar werk, school of voor onderweg. Je kunt hem al ’s avonds klaarzetten in de koelkast. Ideaal als je slechts weinig tijd hebt in de ochtend.

Vezel-up!

Het oorspronkelijke ontbijtje - de yoghurt met cornflakes - telde slechts 1 gram vezels per portie. De vezel-up!-variant - het havermout-yoghurt ontbijt - telt al gauw 6,9 gram vezels per portie! Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels.

lees hier meer over vezels
ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer

Alles over vezels

Download gratis de vezelgids

download hier
✓ Al ruim 35.000 keer gedownload!