Listen to your guts

Een goede gezondheid begint in je darmen. Luister ernaar en neem je buik serieus. Belangrijk, want net als je hart, longen en hersenen is je spijsvertering van levensbelang. Kom hier alles over je spijsvertering te weten. Over hoe ze precies werken en hoe je er het beste voor kan zorgen. En hoe we via de spijsvertering aan de gezondheid van heel Nederland bijdragen.

In jouw binnenwereld is het de hele dag spitsuur. De verzameling organen die samen je spijsvertering vormen, verteren niet alleen je eten. Ze zorgen er ook voor dat jij je fit voelt en energie hebt. Je darmbacteriën spelen daarbij een grote rol. Is je zogeheten microbioom in balans, dan helpt het je voedingsstoffen opnemen en blijft je afweer op peil. Maar wanneer het evenwicht tussen de biljoenen bacteriën in jouw microbioom verstoord raakt, kan dat leiden tot ziekte. In jouw spijsvertering begint gezondheid én ziekte.

Aan de slag met je spijsvertering

Listen to your guts en zorg voor je spijsvertering. Wat jij dagelijks in je mond stopt, heeft grote invloed op de processen in je lijf. Of het nu gaat over vezels (onmisbaar!) of sterk bewerkte voeding (niet doen!); een goede gezondheid begint in je darmen.

Een goed werkende spijsvertering geeft je energie, kracht en vitaliteit. Maar ook de aandacht die je eten geeft, hoe je kauwt en of je voldoende drinkt heeft invloed op je spijsvertering. Net als de hoeveelheid lichaamsbeweging. En wist je dat de kleur, frequentie en vorm van je poep veel vertelt over jouw gezondheid? Kijk dus eens wat vaker achterom na een wc-bezoek.

Doe de spijsverteringstest

Je spijsvertering vertelt je alles over je gezondheid.

Doe de test

Aan de slag met jouw guts

Doe mee met de Spice Up Challenge

Bekijk de vezelmeter

Waar zitten de meeste vezels in?

Accepteer cookies om de video te kunnen bekijken

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer