Kabeljauw met pastinaak en zeekraal

Ben je op zoek naar een makkelijk maar vooral gezond recept? Doordat de puree is gemaakt van pastinaak krijg je snel veel vezels binnen.

Glutenvrij - lactosevrij - FODMAP-arm*

Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 4 personen

Benodigdheden

  • pureestamper of staafmixer
  • bakpapier
  • keukenpapier

Ingrediënten

  • 800 g pastinaak, geschild 
  • 2 winterpenen 
  • 100 gr walnoten 
  • 2 el olijfolie 
  • peper 
  • klont boter 
  • 4 stukken kabeljauw (ca. 600 g) 
  • enkele druppels citroensap 
  • 160 g zeekraal 
zeebaarsfilet-klein

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.  
  2. Schil de pastinaak en snijd in stukken. Snijd de winterpenen in lage repen van 1 cm dik. Hak de walnoten grof.  
  3. Breng in een pan een ruime hoeveelheid water aan de kook. Doe de stukjes pastinaak in de pan en kook het in 15 tot 20 minuten gaar en giet af. 
  4. Verdeel de repen winterpeen over een bakplaat en besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper. Rooster de winterpeen in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.  
  5. Verhit intussen een scheutje olie in een koekenpan en leg een stukje bakpapier in de pan. Wrijf de kabeljauw in met peper en enkele druppels citroensap en bak de kabeljauw op de huid in 4 minuten mooi bruin. Keer de vis en bak de andere kant in 2-3 minuten mooi bruin. Neem de vis en het bakpapier uit de pan en bak de zeekraal heel kort in de overgebleven olie. 
  6. Pureer de pastinaak met een klont boter tot een gladde puree en breng op smaak met peper. Houd de puree warm. 
  7. Serveer de krokant gebakken kabeljauw op een bedje van pastinaakpuree en zeekraal en bestrooi met de walnoten. Serveer de repen winterpeen erbij.

Vezels

Per éénpersoonsportie tikt de teller al 11,5 gram vezels aan. Zo behaal je gemakkelijk en snel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 30-40 gram vezels. Aan de slag met vezelrijk eten? Leer hier alles over vezels.

*Dit recept is samengesteld met ingrediënten die meestal laag zijn in FODMAPs en mogelijk beter verdragen worden door mensen met een gevoelige buik of PDS. Echter, dit verschilt per persoon. Kijk dus goed in de ingrediëntenlijst welke producten jij wel of niet kan verdragen. Meer weten over FODMAPs? Lees hier meer over het FODMAP dieet.

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer

Alles over vezels

Download gratis de vezelgids

download hier
✓ Al ruim 35.000 keer gedownload!