Periodiek schenken met belastingvoordeel

Schenken met belastingvoordeel

Wist u dat de Belastingdienst graag een deel van uw gift mee betaalt? Als u ons minimaal vijf jaar steunt met een vast bedrag, is uw gift volledig aftrekbaar. De buikpatiënten in Nederland zijn u er dankbaar voor!

Download hier het formulier periodiek schenken

De Belastingdienst betaalt mee

Wanneer het goede doel dat u steunt, wordt erkend door de Belastingdienst als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) én u schenkt een vast bedrag gedurende minimaal vijf jaar heeft dit belastingvoordeel voor u. De Maag Lever Darm Stichting heeft die ANBI-status. De Belastingdienst betaalt dus een deel van uw gift mee.

NB: doneert u in totaal minimaal €€ 60 per jaar aan goede doelen en ligt dit bedrag tussen 1% en 10% van uw verzamelinkomen, ook dan mag u deze giften aftrekken van de belasting.

Voordeel voor u
Misschien steunt u ons al jarenlang? Dat kan eenvoudiger, zonder dat het u meer geld kost. U bepaalt zelf hoe hoog uw periodieke gift is.

Rekenvoorbeeld bij een inkomstenbelastingtarief van 42%:

Doneren
Jaarlijkse schenking: € 100
Teruggave belasting: € 0
Uw netto schenking: € 100
Periodiek schenken
Jaarlijkse schenking € 172
Teruggave belasting € 72
Uw netto schenking € 100

Periodiek schenken, zo werkt het!

Tot voor kort was het verplicht een periodieke schenking via de notaris te laten registreren. Dat is niet meer nodig. Een overeenkomst tussen u en de Maag Lever Darm Stichting volstaat.
Het werkt als volgt:

 1. Download het Periodiek Schenken formulier en vul de gevraagde velden in. Het tweede formulier, het exemplaar voor de ontvanger, wordt automatisch gevuld.
 2. Print zowel het exemplaar voor de schenker als het exemplaar voor de ontvanger. Let op: het ingevulde formulier kunt u niet opslaan op uw computer. Heeft u geen mogelijkheid om te printen, neemt u dan contact met ons op zodat wij een formulier kunnen toesturen.
 3. Onderteken zowel het exemplaar voor de schenker als het exemplaar voor de ontvanger. Indien gehuwd of geregistreerd partner, dan is ondertekening door uw partner ook nodig.
 1. Stuur beide ondertekende exemplaren naar:
  Maag Lever Darm Stichting
  T.a.v. Germa Pot
  Antwoordnummer 343
  3800 VB Amersfoort
  Een postzegel is niet nodig.
 2. De Maag Lever Darm Stichting vult vervolgens haar onderdelen in op het formulier en ondertekent beide exemplaren. Het exemplaar voor de schenker sturen wij aan u terug, als bewijs voor de Belastingdienst dat uw giften volledig fiscaal aftrekbaar zijn.

Neem contact op

Voor vragen kunt u contact opnemen met Germa Pot via 033-752 35 00 of info@mlds.nl.

team mlds

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Naar boven