Doneren met belastingvoordeel (periodiek schenken)

Doneren met belastingvoordeel

De Belastingdienst geeft een groot deel van het geld dat je aan ons geeft, terug. Hierdoor kan je met hetzelfde geld méér buikpatiënten helpen!

Je kunt dit heel eenvoudig en zonder notaris regelen.

Het enige dat je hoeft te doen is ons 5 jaar of langer steunen en dit vastleggen met een overeenkomst. Periodiek schenken noemen we dat. Je kiest zelf de hoogte van jouw donatie, hier zit geen minimum aan.

Download formulier periodiek schenken

Rekenvoorbeeld bij 42% inkomstenbelasting

Jaarlijks doneren
Jaarlijkse donatie: € 100
Teruggave belasting: € 0 -
Jouw netto donatie: € 100
Periodiek schenken
Jaarlijkse donatie € 172
Teruggave belasting € 72 -
Jouw netto donatie € 100

In beide gevallen doneer je netto hetzelfde, namelijk € 100. Maar bij periodiek schenken gaat er maarliefst € 72 meer naar belangrijk wetenschappelijk onderzoek en voorlichting!

Wat moet ik doen?

 1. Download het formulier periodiek schenken en vul het eerste formulier (op pagina 1 en 2) in. Het tweede formulier (op pagina 3 en 4) wordt daarna automatisch gevuld.
 2. Print alle pagina's.
  Heb je geen printer, neem dan contact met ons op. Wij sturen je de lege formulieren dan per post. Het ingevulde formulier kan je namelijk niet opslaan.
 3. Zet jouw handtekening op beide formulieren, bij nummer 6. Ben je getrouwd of heb je een geregistreerd partnerschap? Dan moet je partner zijn/haar handtekening ook zetten.

 

 

 1. Stuur de ondertekende formulieren zonder postzegel naar:
  Maag Lever Darm Stichting
  T.a.v. Elise van der Zant
  Antwoordnummer 343
  3800 VB Amersfoort
 2. Wij maken de formulieren compleet en ondertekenen ze. Eén formulier sturen wij terug aan je. Dit is een bewijs voor de Belastingdienst.
 3. Bij jouw belastingaangifte vul je de donatie in en je krijgt het geld vervolgens teruggestort van de Belastingdienst.

Waarom krijg je belasting terug?

ANBI

De Belastingdienst heeft de Maag Lever Darm Stichting een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) gegeven. Hierdoor kan je het bedrag dat je geeft aftrekken van de belasting.

Ons RSIN nummer is 007247849. Dit nummer heb je nodig bij jouw belastingaangifte.

Wanneer heb ik het formulier niet nodig?

Geef je jaarlijks een bedrag tussen de 1% en 10% van jouw (verzamel)inkomen aan goede doelen? En is dit €60,- of meer? Dan krijg je ook geld terug van de belasting en is het formulier periodiek schenken niet nodig.

Vragen?

Bel Elise van der Zant via 033-752 35 00 of mail naar info@mlds.nl.

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven