Nieuws

Maag Lever Darm Stichting presenteert samen met WUR en UMCG Buikbelang.nl

Op Wereld Microbioom Dag is de website www.buikbelang.nl gelanceerd. De Maag Lever Darm Stichting is er trots op om samen met Wageningen University & Research en het Universitair Medisch Centrum Groningen kernpartner te zijn van Buikbelang.

3 juli '24

Gezondheidsramp in Nederland op komst

Er ontwikkelt zich in Nederland een gezondheidsramp in slow motion. Als de samenleving niet snel daadkracht toont en intensief gaat samenwerken voor langer gezond leven, komt de welvaart in Nederland in gevaar. Met deze oproep komen 22 gezondheidsfondsen.

17 juni '24

Twee natuurtoiletten geopend in Vught

In Vught zijn vandaag twee natuurtoiletten geopend. Deze openbare toiletvoorzieningen bevinden zich in de Brabantse natuurgebieden de IJzeren Man en het Kapellebos. De composttoiletten zijn onderdeel van een gezamenlijk initiatief van de Maag Lever Darm Stichting en Natuurmonumenten, met steun van de Nationale Postcode Loterij.

5 juni '24

Superlijst vervolgt onderzoek naar gezondheid bij supermarkten

Vandaag start Questionmark het onderzoek ‘Superlijst Gezondheid’. Hierin vergelijkt de onafhankelijke denktank voor de derde keer hoe Aldi, Albert Heijn, Dirk, Ekoplaza, Jumbo, Lidl en PLUS hun klanten helpen gezond te eten.

16 mei '24

3 speerpunten van de MLDS voor de nieuwe regering

De Maag Lever Darm Stichting maakt zich sterk voor een gezonde spijsvertering voor iedereen. Voor de nieuwe regering hebben wij drie urgente speerpunten

25 april '24

48% van mensen met Prikkelbare Darm Syndroom voelt schaamte op het werk 

Op vrijdag 19 april is het Wereld PDS Dag. De MLDS en de PDS Belangenorganisatie vragen deze week met diverse activiteiten aandacht voor MLDS en andere darmaandoeningen.

19 april '24

Eerste natuurtoilet op Texel laat mensen weer zorgeloos wandelen

Een op de vier Nederlanders blijft liever thuis als er geen toilet in de buurt is, en bij mensen met een maagdarmaandoening is dat zelfs een op de twee. Met het eerste natuurtoilet op Texel wordt de natuur bezoeken een stukje onbezorgder.

18 april '24

Documentaire ‘Mooie Meisjes Poepen Niet’ wil taboe doorbreken

De Maag Lever Darm Stichting lanceert de driedelige documentaireserie ‘Mooie Meisjes Poepen Niet’. Documentairemaakster Sanne Savelsbergh volgt daarin zeven jonge vrouwen met darmproblemen.

17 april '24

Huis van de Gezondheid kleurt paars voor Prikkelbare Darm Syndroom

Het Huis van de Gezondheid in Amersfoort kleurt paars om aandacht te vragen voor het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). Van dinsdag 16 april tot en met zaterdag 20 april zet de Maag Lever Darm Stichting deze aandoening in de spotlights.

16 april '24

Tweederde mensen met Prikkelbare Darm Syndroom ervaart taboe

Tweederde van de mensen met het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) vindt het lastig om te praten over hun aandoening. Dat blijkt uit een flitspeiling op social media, uitgevoerd door de Maag Lever Darm Stichting.

15 april '24

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer