Overheerlijke plantaardige mangotaart

Gezond snoepen! Wie wil dat nou niet? Met deze overheerlijke plantaardige mangotaart maak je jouw feestje tot een succes. Dit recept komt uit het boek 'Eet als een expert - Party Time' van I'm a Foodie. En hij is ook nog eens helemaal vegan! 

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 100 g havermout
  • 250 g dadels
  • 400 ml plantaardig alternatief voor kwark
  • 4 mango's
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 80 ml sap van sinaasappel
  • rasp van ½ citroen
  • 150 ml water
  • 5 g agar-agar
mangotaart

Vezels

Per stuk telt deze taart 6,6 gram vezels. Vezels zijn heel belangrijk voor het gezond houden van je spijsvertering. De aanbevolen hoeveelheid vezels ligt op 30 gram (voor vrouwen) tot 40 gram (voor mannen) per dag. Met deze taart zet je dus al flink wat vezels op de teller!

Bereiding

  1. Bekleed de bodem van een bakvorm (20 cm diameter) met bakpapier
  2. Doe de havermout in de keukenmachine en mix 1 minuut totdat alles fijngemalen is. Ontpit de dadels, voeg ze aan de havermout toe en mix ruim 5 minuten totdat het een dikke deegachtige structuur heeft
  3. Kneed het mengsel tot een grote bal, plaats op de bodem van de bakvorm en druk plat met je vingers
  4. Doe de "plantaardige kwark" in de keukenmachine. Was de sinaasappel en citroen. Schil 1,5 mango en snijd in blokjes. Rasp de sinaasappel en pers het sap. Rasp de citroen. Voeg dit alles toe aan het plantaardig alternatief voor kwark in de keukenmachine en meng tot een egale massa
  5. Verwarm het water in een pan en voeg de agar agar toe. Roer continu goed door totdat het een plakkerige gelei wordt. Laat kort afkoelen en voeg dit vervolgens aan het mango mengsel toe. Mix 1 minuut zodat de gelei volledig is opgenomen, en verdeel het mengsel over de taartbodem
  6. Dek af en zet minimaal 4 uur in de koelkast. Schil voor de garnering 2,5 mango's en snijd deze in mooie plakjes. Leg de plakjes dakpansgewijs op de vulling. Begin met de buitenste rand en werk zo naar binnen tot de taart helemaal gevuld is

Bron: Maag Lever Darm Stichting in samenwerking met I'm a Foodie

I'm a Foodie logo
ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer

Alles over vezels

Download gratis de vezelgids

download hier
✓ Al ruim 35.000 keer gedownload!