Eet je vezelrijk – Vervang dit door dat

Vezelrijk eten is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Toch kun je met een aantal kleine aanpassingen in je dagmenu, al behoorlijk wat extra vezels op de teller zetten. En daar helpen wij je graag bij. Speciaal voor jou hebben we een ‘vervang dit, door dat’ poster gemaakt. Sla hem op of print hem uit en hang op je koelkast. […]

Kies voor vezelrijk. Zo doe je dat!

Kies voor vezelrijk. Zo doe je dat! Vezels zijn van belang voor een gezonde spijsvertering. Voor een vrouw ligt het advies op 30 gram vezels per dag. Voor een man is dit 40 gram. Met dit handige overzicht is een vezelrijke keuze sneller gemaakt! Per categorie geven we aan wat de meest vezelrijke producten zijn. […]

Groenten en fruit boost

Zeven redenen waarom groente en fruit je gezondheid een boost geven Groente en fruit; iedereen weet dat ze gezond voor je zijn. Maar waarom lukt het veel Nederlanders niet om er iedere dag voldoende van binnen te krijgen? Dit ligt niet alleen aan wilskracht. Onze maatschappij is zo ingericht dat gezond eten nogal een uitdaging […]

Kleur je weekmenu!

Voeg kleur toe aan je weekmenu. Gezond, lekker én vezelrijk! Ga voor verschillende soorten groente en varieer volop. Dit weekmenu is handige inspiratie!

dé basis tomatensaus voor soep, pizza en pasta

Eén basis, drie keer eten: deze tomatensaus leent zich uitstekend voor pasta, pizza of soep.

Bewezen effectief: het mediterrane dieet

Verschillende studies tonen een verband tussen het Mediterrane dieet en de gezondheidseffecten daarvan. Maar wat is een Mediterraan dieet precies? En welke gezondheidseffecten brengt het nog meer met zich mee?

Kan je te veel vezels eten?

‘Alles waar ‘te’ voor staat, is niet goed.’ Maar geldt deze uitspraak ook voor vezels? Kan je er té veel van binnen krijgen? Wij zochten het uit.

Gezonde boodschappen: zo hou je het betaalbaar

Gezonde boodschappen: zo hou je het betaalbaar!

Grip op de (najaars)griep

Grip op de (najaars)griep: zo helpt je spijsvertering je de herfst door. Want je spijsvertering speelt een belangrijke rol in het behouden en krijgen van een sterke weerstand.

Deze 1,5 kilo wil je niet missen: jouw unieke microbioom

Ons microbioom, alle bacteriën, gisten en schimmels in onze darm, wordt ook wel darmflora genoemd. Het microbioom is ontzettend belangrijk voor het gezond houden van je spijsvertering en daarmee je hele lichaam. Experts leggen uit hoe dat zit, en hoe je er goed voor zorgt.
Doneer