Eet je vezelrijk – Vervang dit door dat

Eet je vezelrijk - Vervang dit door dat Vezelrijk eten is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Toch kun je met een aantal kleine aanpassingen in je dagmenu, al behoorlijk wat extra vezels op de teller zetten. En daar helpen wij je graag bij. Speciaal voor jou hebben we een 'vervang dit, door dat' poster gemaakt. Sla hem op […]

Kies voor vezelrijk. Zo doe je dat!

Vezels zijn van belang voor een gezonde spijsvertering. Met ons overzicht is een vezelrijke keuze sneller gemaakt. Ontdek de Vezelmeter!

Kleur je weekmenu!

Voeg kleur toe aan je weekmenu. Gezond, lekker én vezelrijk! Ga voor verschillende soorten groente en varieer volop. Dit weekmenu is handige inspiratie!

Bewezen effectief: het mediterrane dieet

Verschillende studies tonen een verband tussen het Mediterrane dieet en de gezondheidseffecten daarvan. Maar wat is een Mediterraan dieet precies? En welke gezondheidseffecten brengt het nog meer met zich mee?

Kan je te veel vezels eten?

‘Alles waar ‘te’ voor staat, is niet goed.’ Maar geldt deze uitspraak ook voor vezels? Kan je er té veel van binnen krijgen? Wij zochten het uit.

Gezonde boodschappen: zo hou je het betaalbaar

Gezonde boodschappen: zo hou je het betaalbaar!

Deze 0,5 kilo wil je niet missen: jouw unieke microbioom

Ons microbioom, alle bacteriën, gisten en schimmels in onze darm, wordt ook wel darmflora genoemd. Het microbioom is ontzettend belangrijk voor het gezond houden van je spijsvertering en daarmee je hele lichaam. Experts leggen uit hoe dat zit, en hoe je er goed voor zorgt.

Van groenteburger tot peulvruchtenpasta: wij namen ze onder de loep

Groentebroodjes, peulvruchtenpasta, groente pizzabodems en peulvruchtenrijst: is dit een gezonde keuze? Wij namen ze onder de loep.

Verrot gezond: dit is wat gefermenteerd eten voor je doet

Verrot en gezond? Dat lijkt een onmogelijke combinatie. Maar verrot kan ook gezond zijn, namelijk in de vorm van fermenteren; een methode om je groente en fruit gecontroleerd te laten ‘rotten’. Fermenteren is hip door de smaken die je ermee kunt maken. Maar ook kan het veel goeds voor je spijsvertering betekenen. Daarom interviewden wij Christian Weij, fermentatiegoeroe en schrijver van het boek 'Verrot Gezond'.

Nationale Poepdag; 5 tips voor gezonde ontlasting

Nationale Poepdag: 5 tips voor gezonde ontlasting Wist je dat je ontlasting veel zegt over je gezondheid? Op 10 april 2024 is het Nationale Poepdag en staat de relatie tussen je ontlasting en je gezondheid daarom centraal. Ook zelf heb je invloed op je spijsvertering en daarmee je poep. Wij zetten 5 tips voor een gezonde ontlasting op een rij. 1. Ga als je moet Een van […]

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer