Van groenteburger tot peulvruchtenpasta: wij namen ze onder de loep

Groentebroodjes, peulvruchtenpasta, groente pizzabodems en peulvruchtenrijst: is dit een gezonde keuze? Wij namen ze onder de loep.

Verrot gezond: dit is wat gefermenteerd eten voor je doet

Verrot en gezond? Dat lijkt een onmogelijke combinatie. Maar verrot kan ook gezond zijn, namelijk in de vorm van fermenteren; een methode om je groente en fruit gecontroleerd te laten ‘rotten’. Fermenteren is hip door de smaken die je ermee kunt maken. Maar ook kan het veel goeds voor je spijsvertering betekenen. Daarom interviewden wij Christian Weij, fermentatiegoeroe en schrijver van het boek 'Verrot Gezond'.

Nationale Poepdag; 5 tips voor gezonde ontlasting

Nationale Poepdag: 5 tips voor gezonde ontlasting 1) Ga als je moet Een van de belangrijkste oorzaken voor het ontstaan van verstopping is als je niet toegeeft aan aandrang. Niet verstandig. Als je je ontlasting langdurig ophoudt, kan dit leiden tot harde en pijnlijke ontlasting. En daardoor ga je dus nog minder graag naar het toilet… Zo kan er een vicieuze cirkel ontstaan, waardoor […]

De beste voedingstips voor (duur)sporters

De beste voedingstips voor (duur)sporters Sporten en voeding: een veelbesproken thema. Hoe zorg je ervoor dat je je optimaal voorbereidt op duursport, bijvoorbeeld op een wielertocht? Wij vroegen het Titia van der Stelt, bewegingswetenschapper en sportdiëtist van onder andere topwielrenner Tom Dumoulin. Wellicht ken je haar ook van het platform I’m a Foodie en het boek ‘Eet als een atleet’. […]

Microbioom, het wonder in je buik

Wist je dat we zo’n 1,5 kilo aan bacteriën, virussen, gisten, schimmels met ons meedragen? Zonder dat we het doorhebben dragen we ze op onze huid, in onze holtes en in onze buik. De verzamelnaam voor al deze beestjes in en op ons lichaam is het microbioom. Veruit de meeste van deze beestjes (99%) bestaan […]

Gezondheidseffecten vezels opnieuw bewezen

Gezondheidseffecten vezels opnieuw bewezen Minder kans om ziek te worden De onderzoekers zagen dat de groep met een hogere vezelinname een lager risico had op darmkanker in vergelijking met de groep die een lage vezelinname had. Het eten van meer vezels heeft niet alleen invloed op het risico van het krijgen van darmkanker, maar ook […]

Brood niet weg te denken uit Nederlands huishouden

Een leven zonder brood, Nederlanders kunnen het zich amper voorstellen. Dit blijkt uit onderzoek van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC). 76% van de Nederlanders kan zich geen leven zonder brood voorstellen. Ze worden vooral blij van de smaak en voedingswaarde zoals vezels.

10 tips voor een vezelrijke kerstborrel

Kerst betekent gezelligheid, en bij gezelligheid horen lekkere borrelhapjes. Dat vinden wij ook! Maar heb je wel eens nagedacht over borrelhappen die vezelrijker zijn dan de standaard bitterbal of het Hollandse blokje kaas? Met onze tips ben je verzekerd van een vezelrijke, maar vooral lekkere borrel!

Nederlanders eten nog steeds te weinig vezels

We eten steeds iets gezonder, maar de inname van vezels schiet nog erg tekort. Dit blijkt uit de resultaten van de nieuwste voedselconsumptiepeiling van het RIVM. Wij zetten alle resultaten uit het onderzoek voor je op een rij.

Ontdek het onzichtbare tijdens de Dutch Design Week

Ontdek het onzichtbare tijdens de Dutch Design Week. De tentoonstelling Edible Invisible laat de rol van microben in ons lichaam en ons voedsel zien.
Doneer