Online collecteren

Makkelijk en snel

Wil jij graag meehelpen en je eigen netwerk inzetten? Bijvoorbeeld je vrienden, familie, sportmaatjes en collega’s? Kies dan voor online collecteren! Ook in 2024 kun je meedoen met de online collecte. Dat is makkelijk en het levert veel geld op voor het goede doel. Met de opbrengst helpen we ruim 2 miljoen mensen met een spijsverteringsziekte. Doe ook mee!

Hoe maak ik een online collectebus aan?

 1. Ga naar https://collectebus.mlds.nl.
 2. Klik op 'Collectebus aanmaken'.
 3. Vul nu je naam, mailadres en motivatie in. Voeg ook een leuke foto van jezelf toe, om je profiel helemaal compleet te maken.
 4. Rond je profiel af, door op 'Mijn collectebus aanmaken' te klikken.
 5. Klaar! Deel de link van je online collectebus met vrienden en familie, bijvoorbeeld via WhatsApp, Facebook, Instagram of X.
 6. Je kunt het hele jaar donaties ontvangen in deze collectebus, dus niet alleen tijdens de collecteweek. En het kan geheel vanuit huis!
maak nu een online collectebus aan

4 tips voor online collecteren

Doe eerst een test

Heb je nog niet eerder online gecollecteerd? Deel je online collectebus dan eerst eens via een bericht aan iemand die je goed kent. Op die manier leer je hoe dit precies werkt. Je zult zien dat online collecteren snel, makkelijk én veilig is.

Heb je nog een goede tip die hier niet tussen staat? Laat het ons weten via collecte@mlds.nl. We inspireren hier graag iedereen!

Hoe vraag je iemand om een donatie?

Wil je mensen in je omgeving vragen om een donatie, maar weet je niet hoe? Maak dan heel eenvoudig gebruik van een van de onderstaande teksten. Je kunt ze kopiëren, plakken en waar nodig zelf aanvullen. We hebben zelfs een mooie afbeelding klaarstaan die je kunt downloaden. Daarna hoef je alleen nog maar op “verzenden” te drukken. Binnen een handomdraai heb je hiermee contact gelegd met je hele netwerk!

Tekst 1: draag jij ook bij?

“Ik heb een online collectebus aangemaakt voor de Maag Lever Darm Stichting, omdat [motivatie invullen]. Help jij ook mee? [link naar jouw persoonlijke collectebus].

Alvast bedankt!”

Download onderstaande afbeelding: ‘Doneer eenmalig’

Online collecte 2023

Tekst 2: help mee voor onderzoek en voorlichting

“Ik collecteer voor meer onderzoek naar- en voorlichting over spijsverteringsaandoeningen. Waarom? Het leven van ruim 2 miljoen mensen in Nederland wordt elke dag weer ontregeld door spijsverteringsziekten zoals darmkanker, het prikkelbare darm syndroom of de ziekte van Crohn. Samen met artsen, wetenschappers en onderzoekers strijden wij voor oplossingen. Zo redden we levens! En daar is geld voor nodig. Help je mee? Met jouw steun werkt de Maag Lever Darm Stichting aan een gezonde spijsvertering voor iedereen. Je spijsvertering is van levensbelang, een bron van gezondheid maar ook het startpunt van veel ziekten.”

Download onderstaande afbeelding: ‘Doneer eenmalig’

Tekst 3: bedankt voor jouw donatie!

“Wat fijn dat je een donatie hebt gedaan in mijn collectebus! Samen maken we een gezonde spijsvertering voor iedereen mogelijk! Heel erg bedankt.”

Download onderstaande afbeelding: ‘Bedankt voor je donatie’

Veelgestelde vragen

Heb je toch nog een vraag? Bekijk dan eerst de onderstaande lijst met veelgestelde vragen. Grote kans dat je hier het antwoord vindt dat je zoekt.

Ik heb vorig jaar een bus aangemaakt, kan ik deze opnieuw gebruiken?

Jazeker! Ga naar collectebus.mlds.nl en stuur jouw persoonlijke online collectebus weer via WhatsApp, Facebook, LinkedIn of een e-mail. Ben je je wachtwoord vergeten? Dan kun je dit opnieuw aanvragen via onze website.

Is het moeilijk om een online collectebus aan te maken?

Nee, dat is heel eenvoudig:

 1. Ga naar https://collectebus.mlds.nl.
 2. Klik op ‘Collectebus aanmaken’.
 3. Vul nu je naam, mailadres en motivatie in. Voeg ook een leuke foto van jezelf toe, om je profiel helemaal compleet te maken.
 4. Rond je profiel af, door op ‘Mijn collectebus aanmaken’ te klikken.
 5. Klaar! Deel de link van je online collectebus met vrienden en familie, bijvoorbeeld via WhatsApp, Facebook, Instagram of X.
 6. Je kunt het hele jaar donaties ontvangen in deze collectebus, dus niet alleen tijdens de collecteweek. En het kan geheel vanuit huis!

Is online collecteren veilig?

Ja, online collecteren is veilig. We werken met twee betrouwbare platforms, voor zowel de persoonlijke QR-code als voor de online collectebus. Deze websites zijn beide betrouwbaar en goedgekeurd. Om de mensen naar wie je jouw boodschap stuurt gerust te stellen, kun je deze boodschap naar eigen wens personaliseren. Ook is het goed om te weten dat de betaling altijd veilig, vertrouwd en anoniem via iDEAL gaat.

Tip: verstuur eerst een bericht aan iemand die je kent om het uit te proberen. Je zult zien dat online collecteren makkelijk én veilig is.

Waarom lukt het me niet een online collectebus aan te maken?

Het lukt mensen niet altijd om een online collectebus aan te maken. De twee belangrijkste problemen (en oplossingen) zijn:

 • Een ongeldig wachtwoord gekozen. Bij het aanmaken van een collectebus moet een geldig wachtwoord in worden gevoerd. Een ‘goed’ wachtwoord bestaat uit tenminste 8 tekens waarvan 1 hoofdletter, 1 kleine letter en 1 cijfer.
 • Inloggen met hetzelfde e-mailadres. Als je vorig jaar ook al een bus hebt aangemaakt, kun je geen nieuwe bus aanmaken met hetzelfde e-mailadres. Maar je kunt wel gewoon inloggen bij de collectebus van vorig jaar en die opnieuw in gebruik nemen.

Kom je er niet uit? Neem contact op via collecte@mlds.nl, wij helpen je graag verder!

Op welke rekening wordt het geld dat ik heb opgehaald gestort?

Het geld wordt op de rekening van de Maag Lever Darm Stichting via CM Payments gestort (NL76 RABO 0302 6922 31). Op het afschrift staat: ‘Naam’: Maag Lever Darm Stichting Via CM Payments. CM Payments incasseert de donaties namens de Maag Lever Darm Stichting.

Wat gebeurt er met het geld dat ik heb opgehaald?

De Maag Lever Darm Stichting strijdt voor een gezonde spijsvertering voor iedereen. We gebruiken de donaties om wetenschappelijk onderzoek te financieren. Zo kunnen we ziektes zoals darmkanker, coeliakie of de ziekte van Crohn eerder opsporen en de behandeling verbeteren.

Tot wanneer kan ik online collecteren?

Je kunt het hele jaar door online collecteren. De collectebussen worden aan het eind van het jaar wel ‘geleegd.’ In het nieuwe jaar begin je dus weer met een frisse start!

Vragen over de collecte?

Je kunt ons bereiken via: 033-7523555 (ma t/m vr 09.00 – 17.00 uur) of via e-mail: collecte@mlds.nl

mail ons
ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer