Collecte

Informatie voor organisatoren

CollecteWeb         QR-iDEAL

Collecteorganisator

De collecteorganisator is de spil van onze landelijke collecte. Als organisator ben je verantwoordelijk voor de collecte in jouw collecteplaats. Je zoekt contact met de collectanten over hun inzet en bestelt de materialen. Vervolgens maak je in overleg met de collectanten de looproutes en voorziet hen van collectebus, legitimatiebewijs en andere relevante materialen.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn bestelling plaatsen?

Het is mogelijk om op drie manieren een (na)bestelling te plaatsen. Onze voorkeur gaat uit naar het online plaatsen van de bestelling.

  1. Online via mlds.collecteweb.nl – Ga naar ‘Bestellingen’ en klik op de ‘+’ rechtsboven in een (na)bestelling te plaatsen.
  2. Telefonisch via 033 752 35 55 – Het is mogelijk om telefonisch je bestelling door te geven. Wij zullen samen de bestelling plaatsen.
  3. Via de e-mail, collecte@mlds.nl – Mocht je niet kunnen of willen bestellen via de site of telefonisch, dan mag je het doorgeven via de mail. Graag horen wij wat jouw collecteplaats is, hoeveel collectanten je verwacht te hebben en of je nog materialen thuis hebt.

Wanneer komt mijn bestelling binnen?

De bestellingen worden verstuurd vanaf begin maart. De verzending van de bestelling vindt plaats op donderdag en vrijdag. De bezorging vindt daardoor plaats op vrijdag en zaterdag. Er is hiervoor gekozen omdat onze ervaring is dat op vrijdag en zaterdag de kans het grootste is dat er iemand thuis is.

Ik heb dit jaar weinig actieve collectanten, wat nu?

Probeer allereerst natuurlijk zelf nieuwe collectanten te werven, betrek ook vooral je collectanten hierbij, wellicht kennen zij nog iemand. Maar laat je vooral niet ontmoedigen! Elke collectant die de straat op gaat draagt bij aan onderzoek en voorlichting! Samen met de collectanten kun je bespreken of iedereen dit jaar een straatje extra zou willen lopen. Zo kunnen jullie toch een mooi bedrag ophalen!

Is er een alternatief als iemand geen kleingeld heeft?

Uiteraard: op het legitimatiebewijs van de collectant zit vanaf dit jaar een sticker met een QR-iDEAL code, zodat mensen kunnen doneren via hun smartphone. Daarnaast kunnen ze online doneren via collectebus.mlds.nl.

Waar kan ik mijn geld afstorten?

Je kunt het geld afstorten bij een ABN AMRO of Rabobank bij jou in de buurt. Wij raden aan om vooraf een afspraak te maken om het geld af te storten.
Geld kan gestort worden op één van onze IBAN rekeningen
ABN AMRO: NL93 ABNA 0490 2371 77
Rabobank: NL03 RABO 0380 4308 00

Bekijk ook de afstortinstructie (onder: handige downloads) voor meer uitleg.

Wat moet ik retour sturen na de collecte?

Voor een goede afhandeling ontvangen wij graag het volgende retour:

  • Afrekenstaat (volledig ingevuld en ondertekend)
  • Stortingsbewijs van de opbrengst
  • Overzichtslijsten van de collectanten
  • Ingevulde telbriefjes
  • Overgebleven bussluitingen

Alle papieren mogen in de meegeleverde retourenvelop verstuurd worden.

Bewaar voor de eigen administratie één van de twee afrekenstaten en maak eventueel kopie van de andere documentatie. Collectebussen mag je thuis opslaan voor de collecte van het volgende jaar.

Ik wil stoppen met de organisatie van de collecte

Wat jammer zeg! Maar we zijn je natuurlijk erg dankbaar voor alle tijd en energie die je in onze collecteweek hebt gestoken. Zou je telefonisch contact met ons willen opnemen? Dat kan via 033-7523555. Mocht dat niet lukken, dan kun je altijd mailen naar collecte@mlds.nl.

Vragen?

Je kunt ons bereiken op: 033-7523555 (ma t/m vr tussen 09.00 – 17.00 uur) of via e-mail: collecte@mlds.nl.

mail ons
Doneer