Gezicht achter de collecte, Suzanne

De Maag Lever Darm Stichting valt en staat met haar vrijwilligers en donateurs. Onze jaarlijkse collecte is hier een goed voorbeeld van. Zonder alle vrijwilligers die voor ons langs de deuren gaan geen collecte, maar zonder de donateurs geen positief resultaat.

"Dit was voor mij de reden om mij direct aan te melden"

Vandaag stellen we je graag voor aan onze vrijwilliger Suzanne. Naast dat Suzanne voor ons collecte loopt heeft zij ook de bedankkaartjes voor de collecteorganisatoren ontworpen. Twee dingen waar wij haar enorm dankbaar voor zijn!

Ook dit jaar loopt Suzanne voor ons tijdens de collecteweek in juni. Een enorm betrokken vrijwilliger: extra reden om haar verhaal hier te delen.

Suzanne is een aantal jaar geleden op straat benaderd om zich aan te melden als vrijwilliger bij de collecte. Ondanks dat Suzanne hier zelf nog nooit over nagedacht had, was het besluit snel genomen. In haar directe familie komen spijsverteringsziekten voor, dit was voor Suzanne de reden om zich direct aan te melden.

Toen Suzanne nog klein was kreeg haar moeder te maken met auto-immuunhepatitis. Een ziekte waarbij het lichaam antistoffen aanmaakt tegen de eigen levercellen en zo de eigen lever aanvalt. Suzanne weet dus van dichtbij hoeveel impact een spijsverteringsziekte kan hebben op je leven.

"Wij zijn enorm dankbaar voor alle onderzoeken naar spijsverteringsziekten, het voelt goed om hieraan bij te dragen"

Naast haar moeder heeft ook haar dochter te maken met een spijsverteringsziekte. Suzanne’s dochter heeft de ziekte van Hirschsprung. Dit is een aangeboren afwijking van de dikke darm. Baby’s met de ziekte van Hirschsprung drinken de eerste dagen normaal maar raken hun ontlasting niet of nauwelijks kwijt. Hierdoor krijgt de baby een opgezette, gespannen, dikke buik en een verminderde eetlust.

De dochter van Suzanne werd 2 weken na haar geboorte hieraan geopereerd, maar heeft nog dagelijks last van haar buik. Suzanne vertelt dat zij vaak denkt: ’’Als wij in een ander land hadden gewoond had ze het waarschijnlijk niet gered. Wij zijn enorm dankbaar voor alle onderzoeken en de geweldige artsen in het ziekenhuis.’’

Redenen genoeg voor Suzanne om direct in actie te komen en zich aan te melden als vrijwilliger bij de collecte! Suzanne: ‘’De eerste keer vond ik het wel spannend. Wat moet je bijvoorbeeld zeggen als je voor de deur staat? Gelukkig werd ik hierin goed begeleid door de MLDS.’’

Suzanne kijkt vooral heel erg positief terug op alle contactmomenten in de wijk. Aan de deur ontstonden mooie gesprekken, waarin mensen ook hun eigen verhaal deelden. Als Suzanne nu door de wijk loopt heeft zij nog regelmatig aanspraak, doordat mensen haar herkennen.

Het inleveren van de collectebus bij het wijkhoofd van de collecte was een feestelijke afsluiter. Onder het genot van koffie en wat lekkers werd de opbrengst geteld. Hier ontmoette Suzanne ook de andere collectanten, een gezellig einde van de collecte!

Ben jij enthousiast geworden door het verhaal van Suzanne? In 2024 staat de collecteweek gepland van 17 tot en met 22 juni. Ook dit jaar kunnen zich weer nieuwe vrijwilligers aanmelden via het aanmeldformulier. Collectanten, maar ook organisatoren. Je bent enorm welkom!

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer
Fiets mee van Mond tot Kont
250 km fietsen voor de spijsvertering. Doe je mee?
Schrijf je in