Wat eet de diëtist?

Diëtisten weten vaak als geen ander hoe een gezond voedingspatroon eruitziet. Ze helpen je om te kijken welke voeding jij nodig hebt en wat het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Maar vandaag draaien we de rollen eens om. ‘Wat eet een diëtist nu eigenlijk zelf?’

Accepteer cookies om de video te kunnen bekijken

Wat eet de diëtist?

In de video zie je Marijke Berkenpas. Ze is klinisch diëtist, voedingswetenschapper en grondlegger van het platform I’m a Foodie. Marijke deelt haar meest handige vezelrijke tips en favoriete producten met ons.

Wat eet een diëtist om zelf wel voldoende vezels binnen te krijgen? Hoe ziet haar boodschappenmandje eruit? En wat zijn de meest handige tips? Je vindt ze terug in bovenstaande video!

Waarom vinden we gezond eten zo lastig?

Gezond eten: we willen het maar al te graag. Maar waarom vinden we het volhouden van een gezond, vezelrijk en verantwoord eetpatroon soms zo lastig? Prof. Dr. Emely de Vet doet 3 testjes, en geeft je tot slot haar beste tips.

Bekijk de video

Goedkoop, gezond én vezelrijk boodschappen doen

Gezond en vezelrijk eten: het hoeft niet duur te zijn. Deze tips van diëtist en voedingswetenschapper Marijke Berkenpas helpen je op weg!

Bekijk de video

Kun je afvallen door vezels te eten?

Vezels en afvallen: hoe zit dat eigenlijk? Guido Camps, onderzoeker aan de Wageningen Universiteit, legt het uit. Want ja: er is een groot verschil tussen je 'vol voelen' en 'vol zitten'...

Bekijk de video

Op supermarktsafari: hoe kies ik een vezelrijke avondmaaltijd?

Marijke Berkenpas - diëtist en voedingswetenschapper - gaat op pad met een consument. De challenge: 'Zoek een vezelrijke avondmaaltijd bij elkaar'.

Bekijk de video

Op supermarktsafari: hoe kies ik een vezelrijk ontbijt?

Marijke Berkenpas - diëtist en voedingswetenschaper - laat je zien hoe je snel een vezelrijk ontbijt bij elkaar verzamelt in de supermarkt. Boordevol handige tips!

Bekijk de video

Waarom zijn vezels zo belangrijk?

Wat doen vezels nog meer, naast bijdragen aan het gezond houden van onze spijsvertering? Prof. Ben Witteman legt het uit tijdens een wel heel bijzondere reis door het menselijk lichaam..

Bekijk de video

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer