Waarom vinden we gezond eten zo lastig?

Gezond eten: we willen het maar al te graag. Maar hoe komt het dat we het volhouden van een gezond, vezelrijk en verantwoord eetpatroon soms zo lastig vinden? Prof. Dr. Emely de Vet laat aan de hand van drie testjes zien hoe we verleidingen kunnen weerstaan. Ze geeft je tot slot haar beste tips.

Waarom vinden we gezond eten zo lastig?

Per dag maken we zo'n 200 beslissingen rondom ons eten. We vroegen aan Professor Dr. Emely de Vet van Wageningen University and Research hoe we ongezonde verleidingen kunnen weerstaan. Hoe kunnen we toch kiezen voor vezelrijke én gezonde producten en niet onbelangrijk, hoe houden we dit ook vol?

Wij gingen met haar op stap om dit aan de hand van testjes aan te tonen. Ook gaf ze haar beste tips bij het volhouden van een gezond en vezelrijk eetpatroon. Bekijk ze in de video hierboven!

Goedkoop, gezond én vezelrijk boodschappen doen

Gezond en vezelrijk eten: het hoeft niet duur te zijn. Deze tips van diëtist en voedingswetenschapper Marijke Berkenpas helpen je op weg!

Bekijk de video

Wat eet de diëtist?

Het advies is om 30 tot 40 gram vezels per dag te eten. Wat eet de diëtist om dit aantal te halen? Tips uit het boodschappenmandje van Marijke Berkenpas.

Bekijk de video

Kun je afvallen door vezels te eten?

Vezels en afvallen: hoe zit dat eigenlijk? Guido Camps, onderzoeker aan de Wageningen Universiteit, legt het uit. Want ja: er is een groot verschil tussen je 'vol voelen' en 'vol zitten'...

Bekijk de video

Op supermarktsafari: hoe kies ik een vezelrijke avondmaaltijd?

Marijke Berkenpas - diëtist en voedingswetenschapper - gaat op pad met een consument. De challenge: 'Zoek een vezelrijke avondmaaltijd bij elkaar'.

Bekijk de video

Op supermarktsafari: hoe kies ik een vezelrijk ontbijt?

Marijke Berkenpas - diëtist en voedingswetenschaper - laat je zien hoe je snel een vezelrijk ontbijt bij elkaar verzamelt in de supermarkt. Boordevol handige tips!

Bekijk de video

Waarom zijn vezels zo belangrijk?

Wat doen vezels nog meer, naast bijdragen aan het gezond houden van onze spijsvertering? Prof. Ben Witteman legt het uit tijdens een wel heel bijzondere reis door het menselijk lichaam..

Bekijk de video
ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer
Fiets mee van Mond tot Kont
250 km fietsen voor de spijsvertering. Doe je mee?
Schrijf je in