Kun je afvallen door vezels te eten?

Een gezond gewicht is belangrijk voor een goede spijsvertering. Voeding is daarin van groot belang. Dr. Guido Camps, voedingswetenschapper bij Wageningen University and Research, legt uit hoe vezelrijke voeding kan bijdragen aan gewichtsverlies of het behouden van een gezond gewicht.

Accepteer cookies om de video te kunnen bekijken

Kun je afvallen door vezels te eten?

Je kent Dr. Camps misschien wel als finalist van Heel Holland Bakt 2018. We weten dat dat niet direct het tv-programma is waarbij je denkt aan een gezond gewicht. Toch heeft Dr. Camps veel te vertellen over dit onderwerp.

Zo is hij onlangs gepromoveerd op het verschil tussen 'vol voelen' en 'vol zitten'. Vezels lijken daar een heel belangrijke rol in te spelen. Hoe dat precies werkt? En hoe je kunt afvallen door vezels te eten? Dat legt hij uit in de video hierboven.

Waarom vinden we gezond eten zo lastig?

Gezond eten: we willen het maar al te graag. Maar waarom vinden we het volhouden van een gezond, vezelrijk en verantwoord eetpatroon soms zo lastig? Prof. Dr. Emely de Vet doet 3 testjes, en geeft je tot slot haar beste tips.

Bekijk de video

Goedkoop, gezond én vezelrijk boodschappen doen

Gezond en vezelrijk eten: het hoeft niet duur te zijn. Deze tips van diëtist en voedingswetenschapper Marijke Berkenpas helpen je op weg!

Bekijk de video

Wat eet de diëtist?

Het advies is om 30 tot 40 gram vezels per dag te eten. Wat eet de diëtist om dit aantal te halen? Tips uit het boodschappenmandje van Marijke Berkenpas.

Bekijk de video

Op supermarktsafari: hoe kies ik een vezelrijke avondmaaltijd?

Marijke Berkenpas - diëtist en voedingswetenschapper - gaat op pad met een consument. De challenge: 'Zoek een vezelrijke avondmaaltijd bij elkaar'.

Bekijk de video

Op supermarktsafari: hoe kies ik een vezelrijk ontbijt?

Marijke Berkenpas - diëtist en voedingswetenschaper - laat je zien hoe je snel een vezelrijk ontbijt bij elkaar verzamelt in de supermarkt. Boordevol handige tips!

Bekijk de video

Waarom zijn vezels zo belangrijk?

Wat doen vezels nog meer, naast bijdragen aan het gezond houden van onze spijsvertering? Prof. Ben Witteman legt het uit tijdens een wel heel bijzondere reis door het menselijk lichaam..

Bekijk de video
ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer