Heb ik PDS?

Doe de PDS-test

Welkom bij de PDS-test van de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenorganisatie (PDSB) en de Maag Lever Darm Stichting. Met deze test ontdek je of je mogelijk Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) hebt.

De test bestaat uit 2 delen. Het eerste deel bestaat uit 7 vragen. Deze vragen gaan over buikpijn en poepproblemen. Aan de hand van je antwoorden op deze vragen ontdek je of je mogelijk PDS hebt of niet. Het is belangrijk dat je al deze vragen beantwoordt om een goede en betrouwbare testuitslag te krijgen.

 

Het tweede gedeelte krijg je alleen te zien als je mogelijk PDS hebt. Deze vragen vul je in om de ernst van je PDS-klachten te bepalen. Aan het einde van de test krijg je een mail met je antwoorden. Deze kun je meenemen naar je huisarts om jouw klachten verder te bespreken.
Deze test is gemaakt door MDL-arts dokter Marten Otten, in samenwerking met de PDSB en de MLDS. De test is gebaseerd op de ROME-IV-criteria. Artsen gebruiken deze criteria om PDS vast te stellen bij patiƫnten. Let op: Alleen een arts kan de uiteindelijke diagnose stellen. Deze test geeft slechts een indicatie.

Naar boven