Alles over collecteren met QR-iDEAL

“Oei, ik heb geen contant geld in huis!” Je hebt dit ongetwijfeld als collectant wel eens gehoord, want in Nederland wordt steeds minder betaald met contant geld. Daarom zit er dit jaar een QR-iDEAL sticker op je legitimatiebewijs, zodat mensen aan de deur ook op deze manier kunnen geven! We leggen uit hoe het precies werkt en wat het verschil is tussen de QR-code op je legitimatiebewijs en de QR-code op de collectebus.

Hoe werkt het?

De QR-iDEAL code kan gescand worden met de camera van een iPhone of een QR-scanner van een andere smartphone. Het bedrag is open en kan dus ingevuld worden door degene die wil geven aan de Maag Lever Darm Stichting.

Persoonlijke QR-code op je legitimatie

Op je legitimatiekaart staat jouw persoonlijke iDEAL QR-code. Deze kan met de mobiel gescand worden en de bijdrage wordt bij jouw persoonlijke opbrengst opgeteld. Laat de gever daarom (met zijn/haar mobiel) deze code scannen aan de deur. De gever kan zelf het bedrag bepalen. Tip: test het zelf even van te voren, om te zien hoe het werkt.

Algemene QR-code op je collectebus

Als er geen QR-code op je legitimatiekaart staat, kun je gebruik maken van de QR-code die op de collectebus staat. Deze werkt hetzelfde, maar de opbrengst komt in de algemene collectebus van de Maag Lever Darm Stichting. De gift wordt dus wel opgeteld voor de totaalopbrengst van de collecte, maar niet bij jouw collecteplaats. Giften die via deze code worden gedaan, zijn dus voor jou niet terug te zien op je persoonlijke pagina.

Stappen bij QR- iDEAL code

  • Stap 1: Open de QR-scanner of de camera op je telefoon;
  • Stap 2: Scan de QR-code;
  • Stap 3: Volg de stappen in beeld;
  • Stap 4: Bedankt voor je donatie!
Bekijk ook het 'stappenplan collecteren met iDEAL QR'
Doneer