Welkom bij de PDS-test van de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenorganisatie (PDSB) en de Maag Lever Darm Stichting. Met deze test ontdek je of je mogelijk Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) hebt.

De test bestaat uit 2 delen. Het eerste deel bestaat uit 7 vragen. Deze vragen gaan over buikpijn en poepproblemen. Aan de hand van je antwoorden op deze vragen ontdek je of je mogelijk PDS hebt of niet. Het is belangrijk dat je al deze vragen beantwoordt om een goede en betrouwbare testuitslag te krijgen.

Het tweede gedeelte krijg je alleen te zien als je mogelijk PDS hebt. Deze vragen vul je in om de ernst van je PDS-klachten te bepalen. Aan het einde van de test krijg je een mail met je antwoorden. Deze kun je meenemen naar je huisarts om jouw klachten verder te bespreken.

Deze test is gemaakt door MDL-arts dokter Marten Otten, in samenwerking met de PDSB en de MLDS. De test is gebaseerd op de ROME-IV-criteria. Artsen gebruiken deze criteria om PDS vast te stellen bij patiënten. Let op: Alleen een arts kan de uiteindelijke diagnose stellen. Deze test geeft slechts een indicatie.

Doe de PDS-test

Heb je last van bovenstaande klachten? Dan kan dat duiden op PDS. Doe de test en krijg antwoord op de vraag of jij mogelijk last hebt van deze aandoening.

start de test

Diagnose PDS gehad? Gebruik onze keuzehulp

Heeft een arts of medisch specialist al bevestigd dat jij PDS hebt en wil je graag weten welke behandelingen er mogelijk zijn? Klik dan hier voor de Keuzehulp PDS. De keuzehulp helpt je om inzicht te krijgen in wat voor jou belangrijk is bij het kiezen van een behandeling. Bespreek de informatie daarna met je behandelend arts om samen de voor jou beste keuze te maken.

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer