Ervaringen op het gebied van spijsverteringsziekten

Poepen op school: soms letterlijk van levensbelang

Svenja is voorzitter van de Vereniging Anusatresie en werkt als leerkracht. Ze heeft de aangeboren darmafwijking anorectale malformatie (ARM). Svenja vertelt over haar dagelijkse uitdagingen met deze aandoening.

Toiletten in het onderwijs: tijd voor verandering

Svenja is voorzitter van de Vereniging Anusatresie en werkt als leerkracht. Ze heeft de aangeboren darmafwijking anorectale malformatie (ARM). Svenja vertelt over haar dagelijkse uitdagingen met deze aandoening.

Samen met de fysiotherapeut op de duofiets

Vivianne van Diggele is van plan om 40 km te fietsen tijdens de Buik Klassieker. Met haar deelname wil ze onderzoek naar spijsverteringsziekten steunen. Lees haar motivatie en verhaal op de website van MLDS.

Je blijft je voor altijd zorgen maken over de toekomst

Joah werd te vroeg geboren en kreeg NEC. Hij overleefde het, maar 90% van zijn darmen is verwijderd. En daar heeft hij nu ernstige gevolgen van…

Onherstelbare leverschade met twee testen voorkomen

Maar liefst 1 op de 4 Nederlanders heeft leververvetting, wat kan leiden tot leverschade en soms zelfs leverkanker. Daarom financieren wij graag kansrijke onderzoeken zoals het onderzoek van dr. Onno Holleboom.

Slapeloze nachten door pijn en zorgen

Antonia had jarenlang extreme buikklachten. Vaak was de pijn zó erg, dat ze er niet van kon slapen. Pas na 10 jaar werd de oorzaak duidelijk.

Het leven van Bo

Bo werd geboren na een zwangerschap van 35.2 weken. Vlak na zijn geboorte werd hij erg ziek. Na 10 dagen lang vechten is hij helaas overleden, maar dit had misschien heel anders af kunnen lopen.

Vroege opsporing van leververvetting van levensbelang

Voor vrijwel alle ziektes geldt: hoe eerder we het ontdekken, hoe groter de kans op genezing. Bij leververvetting is dat niet anders. Petra (66) weet als geen ander hoe belangrijk vroege opsporing is.

Aad: ‘Ik voel me nu een stuk fitter’

Aad: ‘Ik voel me nu een stuk fitter’ Bedrijfsarts ‘Eens per jaar komt er op mijn werk een bedrijfsarts langs’, vertelt Aad. ‘Zo ook in november ’17. Mijn bloedwaardes werden gecontroleerd. De bedrijfsarts vond wat afwijkingen. Dat kwam als een verrassing, ik had geen klachten. Via de huisarts kwam ik toen in het ziekenhuis terecht […]

‘Ik bleek een galblaas vol knikkers te hebben’

‘Ik bleek een galblaas vol knikkers te hebben’ Galstenen Hester: ‘Ik kan me herinneren dat ik een keer in de nacht enorme pijn in mijn buik kreeg, ik kan het niet anders omschrijven als dat het voelde als kolieken. Het was van die samentrekkende pijn in mijn maagstreek. Toen het niet over ging besloot ik […]

Diny: ‘Ik heb geleerd met mijn klachten door de divertikels om te gaan’

Diny: ‘Ik heb geleerd met mijn klachten door de divertikels om te gaan’ Gatenkaas ‘Ik had vreselijk last van buikklachten, ik kon soms niet staan of fietsen door de buikpijn. Wat was er toch aan de hand? Die onwetendheid is slopend. Je begint op een gegeven moment aan jezelf te twijfelen. Zit het dan toch […]

Ariënne: ‘Ik heb constant het gevoel dat ik vol zit.’

Ariënne: ‘Ik heb constant het gevoel dat ik vol zit.’ Gastro-wat? ‘Toen ik 7 jaar oud was, is bij mij diabetes geconstateerd. Dat was eigenlijk vooral ‘lastig’ met eten. Er werd weinig gesproken over de mogelijke andere gevolgen ervan. Laat staan een vertraagde maagwerking, daar had ik nog nooit van gehoord. Mijn tweelingbroertje heeft ook […]

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer

We hebben nieuws!

Vanaf januari 2025 wordt de Maag Lever Darm Stichting het MDL Fonds.
Lees meer