Ervaringsverhalen IBD patiënten levert Praatplaat op

3 juni 2021

De Maag Lever Darm Stichting heeft recent een onderzoek gesubsidieerd naar Participatory narrative inquiry (PNI) bij IBD patiënten. Hierbij zijn verhalen van ruim 200 IBD patiënten geanalyseerd, met name inzake voeding en dat heeft een Praatplaat opgeleverd, die interessant is voor patiënten en goed te gebruiken door zorgverleners.

Deze ‘Praatplaat’ biedt zowel patiënten als zorgverleners op eenvoudige en concrete wijze inzicht in het ziekteverloop, klachten, voeding bij patiënten met IBD. Het onderzoek past heel goed bij de missie van de Maag Lever Darm Stichting om patiënten en zorgverleners meer grip te geven op IBD ter verbetering van kwaliteit van leven.

Group 7 Created with Sketch.

Meer over het onderzoek

Het onderzoek om patronen en gelijkenissen te ontdekken in ervaringsverhalen van IBD patiënten is inmiddels afgerond, klik hieronder om meer over het onderzoek te lezen en de eindresultaten te bekijken.

Naar het onderzoek

De Praatplaat

De Praatplaat helpt mensen met Crohn of colitis ulcerosa om hun situatie te bespreken met hun arts en voedingsdeskundige.

Ander nieuws

Maag Lever Darm Stichting presenteert samen met WUR en UMCG Buikbelang.nl

Op Wereld Microbioom Dag is de website www.buikbelang.nl gelanceerd. De Maag Lever Darm Stichting is er trots op om samen met Wageningen University & Research en het Universitair Medisch Centrum Groningen kernpartner te zijn van Buikbelang.

3 juli 2024

Gezondheidsramp in Nederland op komst

Er ontwikkelt zich in Nederland een gezondheidsramp in slow motion. Als de samenleving niet snel daadkracht toont en intensief gaat samenwerken voor langer gezond leven, komt de welvaart in Nederland in gevaar. Met deze oproep komen 22 gezondheidsfondsen.

17 juni 2024

Twee natuurtoiletten geopend in Vught

In Vught zijn vandaag twee natuurtoiletten geopend. Deze openbare toiletvoorzieningen bevinden zich in de Brabantse natuurgebieden de IJzeren Man en het Kapellebos. De composttoiletten zijn onderdeel van een gezamenlijk initiatief van de Maag Lever Darm Stichting en Natuurmonumenten, met steun van de Nationale Postcode Loterij.

5 juni 2024

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer