Ervaringsverhalen IBD patiënten levert Praatplaat op

3 juni 2021

De Maag Lever Darm Stichting heeft recent een onderzoek gesubsidieerd naar Participatory narrative inquiry (PNI) bij IBD patiënten. Hierbij zijn verhalen van ruim 200 IBD patiënten geanalyseerd, met name inzake voeding en dat heeft een Praatplaat opgeleverd, die interessant is voor patiënten en goed te gebruiken door zorgverleners.

Deze ‘Praatplaat’ biedt zowel patiënten als zorgverleners op eenvoudige en concrete wijze inzicht in het ziekteverloop, klachten, voeding bij patiënten met IBD. Het onderzoek past heel goed bij de missie van de Maag Lever Darm Stichting om patiënten en zorgverleners meer grip te geven op IBD ter verbetering van kwaliteit van leven.

Group 7 Created with Sketch.

Meer over het onderzoek

Het onderzoek om patronen en gelijkenissen te ontdekken in ervaringsverhalen van IBD patiënten is inmiddels afgerond, klik hieronder om meer over het onderzoek te lezen en de eindresultaten te bekijken.

Naar het onderzoek

De Praatplaat

De Praatplaat helpt mensen met Crohn of colitis ulcerosa om hun situatie te bespreken met hun arts en voedingsdeskundige.

Ander nieuws

3 speerpunten van de MLDS voor de nieuwe regering

De Maag Lever Darm Stichting maakt zich sterk voor een gezonde spijsvertering voor iedereen. Voor de nieuwe regering hebben wij drie urgente speerpunten

25 april 2024

48% van mensen met Prikkelbare Darm Syndroom voelt schaamte op het werk 

Op vrijdag 19 april is het Wereld PDS Dag. De MLDS en de PDS Belangenorganisatie vragen deze week met diverse activiteiten aandacht voor MLDS en andere darmaandoeningen.

19 april 2024

Eerste natuurtoilet op Texel laat mensen weer zorgeloos wandelen

Een op de vier Nederlanders blijft liever thuis als er geen toilet in de buurt is, en bij mensen met een maagdarmaandoening is dat zelfs een op de twee. Met het eerste natuurtoilet op Texel wordt de natuur bezoeken een stukje onbezorgder.

18 april 2024

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer
Fiets mee van Mond tot Kont
250 km fietsen voor de spijsvertering. Doe je mee?
Schrijf je in