Ervaringsverhalen IBD patiënten levert Praatplaat op

3 juni 2021

De Maag Lever Darm Stichting heeft recent een onderzoek gesubsidieerd naar Participatory narrative inquiry (PNI) bij IBD patiënten. Hierbij zijn verhalen van ruim 200 IBD patiënten geanalyseerd, met name inzake voeding en dat heeft een Praatplaat opgeleverd, die interessant is voor patiënten en goed te gebruiken door zorgverleners.

Deze ‘Praatplaat’ biedt zowel patiënten als zorgverleners op eenvoudige en concrete wijze inzicht in het ziekteverloop, klachten, voeding bij patiënten met IBD. Het onderzoek past heel goed bij de missie van de Maag Lever Darm Stichting om patiënten en zorgverleners meer grip te geven op IBD ter verbetering van kwaliteit van leven.

Group 7 Created with Sketch.

Meer over het onderzoek

Het onderzoek om patronen en gelijkenissen te ontdekken in ervaringsverhalen van IBD patiënten is inmiddels afgerond, klik hieronder om meer over het onderzoek te lezen en de eindresultaten te bekijken.

Naar het onderzoek

De Praatplaat

De Praatplaat helpt mensen met Crohn of colitis ulcerosa om hun situatie te bespreken met hun arts en voedingsdeskundige.

Ander nieuws

Maag Lever Darm Stichting slaat alarm: Nederlanders vaker slokdarmkanker dan de rest van Europa

Slokdarmkanker komt in Nederland vaker voor dan in andere Europese landen, vooral bij mannen. De MLDS roept daarom in de Week van de Slokdarmkanker op tot een gezonde leefstijl.

23 januari 2024

Trots kijken wij terug op 2023

Wij willen het verschil maken op het gebied van de spijsvertering voor iedereen. Dat doen we samen met artsen, onderzoekers, wetenschappers, patiënten en hun naasten, donateurs en vrijwilligers. Vandaag blikken wij terug op momenten die in 2023 het verschil hebben gemaakt.

17 januari 2024

De opbrengst van de collecte 2023

De collecte van 2023 van de Maag Lever Darm Stichting is afgerond. Dit jaar hebben we met de collecte € 469.468,- opgehaald!

11 januari 2024

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer