Darmkankermaand Maart

Maart is internationaal uitgeroepen tot darmkankermaand. Hoe vroeger darmkanker wordt opgespoord, des te beter is het te behandelen. Daarom vraagt de Maag Lever Darm Stichting aandacht voor de alarmsignalen en risicofactoren van darmkanker.

Group 7 Created with Sketch.

Doe de test

Weet jij wat de 7 signalen van darmkanker zijn?

test jezelf

Dit doen wij voor darmkanker

De Maag Lever Darm Stichting zet zich in om darmkanker te voorkomen, te bestrijden en de gevolgen ervan voor patiënten te verminderen. Dit doen wij door voorlichting te geven en onderzoek te financieren. Darmkanker is vaak goed te behandelen als je er op tijd bij kunt zijn. Daarom hebben wij er mede voor gezorgd dat het bevolkingsonderzoek darmkanker er is gekomen. Ook financieren wij innovatieve onderzoeken naar een camerapil en e-Nose. Wij kunnen ons werk echter alleen doen met hulp van jouw steun.

Doneer voor meer onderzoek naar darmkanker

‘We moeten blijven strijden om darmkanker zo snel mogelijk te vinden, zodat we levens kunnen redden. De camerapil levert een groot voordeel voor de zorg én voor de patiënt. Het is veel makkelijker en minder ingrijpend dan een coloscopie.’

Dr. Manon Spaander

”Wij geloven dat de eNose een oplossing is voor duizenden darmkankerpatiënten: eerst ruiken, dan pas kijken met een coloscopie. Zo is het een stuk minder belastend.”

Nanne de Boer (MDL-arts, Amsterdam UMC)

Doneer