Komt er een toiletbril die darmontstekingen voorspelt en twijfel, stress en zorgen wegneemt?

Inflammatory Bowel Disease (IBD) is de verzamelnaam voor darmaandoeningen die ontstekingen veroorzaken: bijvoorbeeld de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa. Het leven van mensen die deze ziekten hebben, wordt beheerst door stress, zorgen en onzekerheid. Kan ik dit eten? Werken mijn medicijnen wel? Vlamt er weer een ontsteking op? Onderzoekers werken hard aan een slimme toiletbril die veel van die zorgen kan wegnemen. Maar er is nog 50.000 euro nodig voor verder onderzoek. Draag jij met jouw gift bij, zodat de toiletbril zo snel mogelijk in de praktijk getest kan worden?

Zo werkt de slimme toiletbril

De slimme toiletbril is voorzien van verschillende sensoren. Daarmee verzamelt de bril automatisch allerlei gegevens. Denk aan hartslag, lichaamstemperatuur en ademhaling. Maar ook aan het aantal toiletbezoeken, gewichtsverlies en veranderingen in de bloeddruk. Aan de hand van al deze informatie denken de onderzoekers te kunnen ontdekken of er sprake is van een dreigende opvlamming van de ontsteking. De metingen vragen geen actie van de gebruiker en de bril maakt zelf onderscheid tussen verschillende gebruikers in een huishouden. Dit maakt het voor mensen met de ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa mogelijk om vanuit huis symptomen van opvlammende ontstekingen te ontdekken. Ze zijn er daardoor ook eerder bij, zodat ze erger kunnen voorkomen en minder vaak naar het ziekenhuis hoeven.

Help mee

De slimme toiletbril bestaat al en wordt voor verschillende toepassingen succesvol gebruikt. Maar nog niet voor IBD. Onderzoekers moeten in een pilotfase testen of en hoe deze ook werkt voor mensen met IBD. Daar is nog 50.000 euro voor nodig. Daarom vragen we jou om hulp. Draag jij eraan bij? Met 15, 25 of 50 euro maak je een enorm verschil. Dank je wel!

Doneer aan de Maag Lever Darm Stichting

Al 0 donateurs steunden vandaag een gezonde spijsvertering voor iedereen.

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer