Mariël Croon nieuwe directeur Maag Lever Darm Stichting

2 januari 2024

Op 2 januari is Mariël Croon gestart als directeur-bestuurder van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS). Mariël neemt veel ervaring mee. Dankzij haar medische achtergrond en haar vorige functie als directeur Communicatie van het Erasmus MC is zij bekend met alle deelgebieden binnen het specialisme Maag-Darm-Leverziekten.

Ook beschikt Mariël over een groot en relevant netwerk en expertise op het gebied van strategische communicatie en beleidsbeïnvloeding. Als uitgever bracht zij diverse titels op de markt over het vakgebied, waaronder Het darmkankerlogboek (in samenwerking met de MLDS); De probioticarevolutie en het kinderboek Kars in de poepfabriek.

Mariël: “Mijn geschiedenis in de samenwerking met de MLDS gaat jaren terug. Ik vind het dan ook geweldig dat ik nu zelf, samen met alle collega’s, mag bijdragen aan de gezondheid van patiënten met een spijsverteringsaandoening. En aan een gezonde buik voor alle Nederlanders. Er valt veel werk te verzetten. Daar zie ik enorm naar uit.”


Viola Peulen, voorzitter van de Raad van Toezicht: “We zijn erg blij met de komst van Mariël Croon. We zijn ervan overtuigd dat zij met haar kennis, ervaring en verbindend vermogen de MLDS nog zichtbaarder kan maken, zodat we samen met alle medewerkers kunnen werken aan het voorkomen en behandelen van spijsverteringsziekten. We zien uit naar een vruchtbare samenwerking en wensen Mariël veel succes.”

Mariël neemt het stokje over van Bernique Tool, die vanwege een nieuwe uitdaging in november afscheid heeft genomen als directeur van de MLDS. We bedanken Bernique voor haar jarenlange inzet voor de MLDS en wensen ook haar veel succes in haar nieuwe functie.

Over MLDS

Een gezonde spijsvertering voor iedereen: dat is het doel van de Maag Lever Darm Stichting. Meer bewustwording, vroege opsporing en een betere kwaliteit van leven. Daar zetten we ons samen met artsen, onderzoekers, vrijwilligers, collectanten en donateurs elke dag voor in. We financieren mogelijkheden om ziekten vroegtijdig op te sporen. En we maken ons er sterk voor dat iemand die ziek is snel de juiste behandeling krijgt. Maar veel liever voorkomen we dat iemand een spijsverteringsziekte krijgt. Daarom zeggen we tegen iedereen in Nederland: Listen to your guts! Want je spijsvertering vertelt je alles over je gezondheid.

Ander nieuws

Maag Lever Darm Stichting slaat alarm: Nederlanders vaker slokdarmkanker dan de rest van Europa

Slokdarmkanker komt in Nederland vaker voor dan in andere Europese landen, vooral bij mannen. De MLDS roept daarom in de Week van de Slokdarmkanker op tot een gezonde leefstijl.

23 januari 2024

Trots kijken wij terug op 2023

Wij willen het verschil maken op het gebied van de spijsvertering voor iedereen. Dat doen we samen met artsen, onderzoekers, wetenschappers, patiënten en hun naasten, donateurs en vrijwilligers. Vandaag blikken wij terug op momenten die in 2023 het verschil hebben gemaakt.

17 januari 2024

De opbrengst van de collecte 2023

De collecte van 2023 van de Maag Lever Darm Stichting is afgerond. Dit jaar hebben we met de collecte € 469.468,- opgehaald!

11 januari 2024

Doneer aan de Maag Lever Darm Stichting

Al 0 donateurs steunden vandaag een gezonde spijsvertering voor iedereen.

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer