Ellie loopt 800 km in 6 weken voor colitis ulcerosa

30 augustus 2021

Geschatte leestijd: 2 minuten

Een grote hobby van Ellie (68) is een stevige wandeling maken. Sinds twee jaar loopt ze ook grote afstanden. Haar nieuwste uitdaging? Een wandeling van 800 km om geld op te halen voor onderzoek naar colitis ulcerosa! Op 1 september 2021 start ze in St. Jean Pied de Porte en wandelt ze in zes weken naar Santiago de Compostella.

Ellie: “In 2003 was ik in de Pyreneeën en daar sprak ik met pelgrims die op weg waren naar Santiago de Compostella. Met enkel een rugzak en wandelstok gingen ze op pad. Iedereen had een eigen reden om deze uitdaging te doen. Dit sprak mij zo erg aan dat ik heb besloten om er zelf voor te gaan.”

Naast de mooie ervaring, wandelt Ellie ook om geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte colitis ulcerosa. Haar dochter Ilse heeft last van deze ziekte en dit kost haar veel kracht en energie. Meer onderzoek naar spijsverteringsziekten is van belang om deze ziekten te kunnen begrijpen en in de toekomst te voorkomen.

Ellie: “Tijdens het trainen voor deze wandeltocht realiseerde ik me hoe bevoorrecht ik ben dat ik de gezondheid heb om dit te kunnen doen. Veel spijsverteringspatiënten hebben helaas niet deze mogelijkheid, waaronder mijn dochter Ilse. Daarom kom ik in actie. Help jij om mijn wandeltocht succesvol te laten zijn?”

Wil je Ellie ook steunen en sponsoren?

Gerelateerd nieuws

Jochem (14) skeelert 11-stedentocht om geld op te halen voor ziekte colitis ulcerosa

Samen met zijn moeder Angela is hij nu de Elfstedentocht (265km) aan het skeeleren om geld op te halen voor de Maag Lever Darm Stichting.

17 augustus 2021

Ervaringsverhalen IBD patiënten levert Praatplaat op

MLDS heeft recent een onderzoek gesubsidieerd naar Participatory narrative inquiry (PNI) bij IBD patiënten. Hierbij zijn verhalen van ruim 200 IBD patiënten geanalyseerd, met name inzake voeding en dat heeft een praatplaat opgeleverd, die interessant is voor patiënten en goed te gebruiken door zorgverleners.

3 juni 2021

Toekenning zorgprojecten 2020

Dankzij de steun van donateurs heeft de Maag Lever Darm Stichting subsidie toegekend aan vier projecten die bijdragen aan een gezonde spijsvertering. Deze zorgprojecten dragen bij aan het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met een spijsverteringziekte. Een gezonde leefstijl kan helpen om klachten te verminderen of zelfs helpen om ziekten om te keren.

14 januari 2021

Doneer