Ellie loopt 800 km in 6 weken voor colitis ulcerosa

30 augustus 2021

Geschatte leestijd: 2 minuten

Een grote hobby van Ellie (68) is een stevige wandeling maken. Sinds twee jaar loopt ze ook grote afstanden. Haar nieuwste uitdaging? Een wandeling van 800 km om geld op te halen voor onderzoek naar colitis ulcerosa! Op 1 september 2021 start ze in St. Jean Pied de Porte en wandelt ze in zes weken naar Santiago de Compostella.

Ellie: “In 2003 was ik in de Pyreneeën en daar sprak ik met pelgrims die op weg waren naar Santiago de Compostella. Met enkel een rugzak en wandelstok gingen ze op pad. Iedereen had een eigen reden om deze uitdaging te doen. Dit sprak mij zo erg aan dat ik heb besloten om er zelf voor te gaan.”

Naast de mooie ervaring, wandelt Ellie ook om geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte colitis ulcerosa. Haar dochter Ilse heeft last van deze ziekte en dit kost haar veel kracht en energie. Meer onderzoek naar spijsverteringsziekten is van belang om deze ziekten te kunnen begrijpen en in de toekomst te voorkomen.

Ellie: “Tijdens het trainen voor deze wandeltocht realiseerde ik me hoe bevoorrecht ik ben dat ik de gezondheid heb om dit te kunnen doen. Veel spijsverteringspatiënten hebben helaas niet deze mogelijkheid, waaronder mijn dochter Ilse. Daarom kom ik in actie. Help jij om mijn wandeltocht succesvol te laten zijn?”

Wil je Ellie ook steunen en sponsoren?

Ander nieuws

Nieuw ‘oud’ medicijn voor IBD-patiënten

Begin dit jaar werd tioguanine officieel goedgekeurd door het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) voor gebruik bij IBD-patiënten. Nanne de Boer en zijn collega’s is het nu gelukt dit medicijn opnieuw geregistreerd te krijgen.

22 februari 2022

Leefstijlaanpassing voor een betere kwaliteit van leven voor spijsverteringspatiënten

Dankzij de steun van donateurs heeft de Maag Lever Darm Stichting subsidie toegekend aan vijf nieuwe projecten. Deze zorgprojecten dragen bij aan het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met een spijsverteringsziekte.

3 februari 2022

Meer aandacht en onderzoek nodig naar oorzaken en behandeling van vermoeidheid

Er moet meer gebeuren om (ernstige) vermoeidheidsklachten aan te pakken. Dat blijkt uit een kennissynthese die is uitgevoerd in opdracht van ZonMw en de Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF), waar de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) deel van uitmaakt.

10 januari 2022

Doneer
3 juni is de Buikroute!
Loop mee voor een gezonde buik!
Doe je ook mee?