Ellie loopt 800 km in 6 weken voor colitis ulcerosa

30 augustus 2021

Geschatte leestijd: 2 minuten

Een grote hobby van Ellie (68) is een stevige wandeling maken. Sinds twee jaar loopt ze ook grote afstanden. Haar nieuwste uitdaging? Een wandeling van 800 km om geld op te halen voor onderzoek naar colitis ulcerosa! Op 1 september 2021 start ze in St. Jean Pied de Porte en wandelt ze in zes weken naar Santiago de Compostella.

Ellie: “In 2003 was ik in de Pyreneeën en daar sprak ik met pelgrims die op weg waren naar Santiago de Compostella. Met enkel een rugzak en wandelstok gingen ze op pad. Iedereen had een eigen reden om deze uitdaging te doen. Dit sprak mij zo erg aan dat ik heb besloten om er zelf voor te gaan.”

Naast de mooie ervaring, wandelt Ellie ook om geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte colitis ulcerosa. Haar dochter Ilse heeft last van deze ziekte en dit kost haar veel kracht en energie. Meer onderzoek naar spijsverteringsziekten is van belang om deze ziekten te kunnen begrijpen en in de toekomst te voorkomen.

Ellie: “Tijdens het trainen voor deze wandeltocht realiseerde ik me hoe bevoorrecht ik ben dat ik de gezondheid heb om dit te kunnen doen. Veel spijsverteringspatiënten hebben helaas niet deze mogelijkheid, waaronder mijn dochter Ilse. Daarom kom ik in actie. Help jij om mijn wandeltocht succesvol te laten zijn?”

Wil je Ellie ook steunen en sponsoren?

Ander nieuws

3 speerpunten van de MLDS voor de nieuwe regering

De Maag Lever Darm Stichting maakt zich sterk voor een gezonde spijsvertering voor iedereen. Voor de nieuwe regering hebben wij drie urgente speerpunten

25 april 2024

48% van mensen met Prikkelbare Darm Syndroom voelt schaamte op het werk 

Op vrijdag 19 april is het Wereld PDS Dag. De MLDS en de PDS Belangenorganisatie vragen deze week met diverse activiteiten aandacht voor MLDS en andere darmaandoeningen.

19 april 2024

Eerste natuurtoilet op Texel laat mensen weer zorgeloos wandelen

Een op de vier Nederlanders blijft liever thuis als er geen toilet in de buurt is, en bij mensen met een maagdarmaandoening is dat zelfs een op de twee. Met het eerste natuurtoilet op Texel wordt de natuur bezoeken een stukje onbezorgder.

18 april 2024

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer
Fiets mee van Mond tot Kont
250 km fietsen voor de spijsvertering. Doe je mee?
Schrijf je in