Ellie loopt 800 km in 6 weken voor colitis ulcerosa

30 augustus 2021

Geschatte leestijd: 2 minuten

Een grote hobby van Ellie (68) is een stevige wandeling maken. Sinds twee jaar loopt ze ook grote afstanden. Haar nieuwste uitdaging? Een wandeling van 800 km om geld op te halen voor onderzoek naar colitis ulcerosa! Op 1 september 2021 start ze in St. Jean Pied de Porte en wandelt ze in zes weken naar Santiago de Compostella.

Ellie: “In 2003 was ik in de Pyreneeën en daar sprak ik met pelgrims die op weg waren naar Santiago de Compostella. Met enkel een rugzak en wandelstok gingen ze op pad. Iedereen had een eigen reden om deze uitdaging te doen. Dit sprak mij zo erg aan dat ik heb besloten om er zelf voor te gaan.”

Naast de mooie ervaring, wandelt Ellie ook om geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte colitis ulcerosa. Haar dochter Ilse heeft last van deze ziekte en dit kost haar veel kracht en energie. Meer onderzoek naar spijsverteringsziekten is van belang om deze ziekten te kunnen begrijpen en in de toekomst te voorkomen.

Ellie: “Tijdens het trainen voor deze wandeltocht realiseerde ik me hoe bevoorrecht ik ben dat ik de gezondheid heb om dit te kunnen doen. Veel spijsverteringspatiënten hebben helaas niet deze mogelijkheid, waaronder mijn dochter Ilse. Daarom kom ik in actie. Help jij om mijn wandeltocht succesvol te laten zijn?”

Wil je Ellie ook steunen en sponsoren?

Ander nieuws

Woordvoerder

Wij zijn op zoek naar een woordvoerder met een vlotte pen! Ben jij dat? Reageer dan op deze vacature.

7 februari 2024

Maag Lever Darm Stichting slaat alarm: Nederlanders vaker slokdarmkanker dan de rest van Europa

Slokdarmkanker komt in Nederland vaker voor dan in andere Europese landen, vooral bij mannen. De MLDS roept daarom in de Week van de Slokdarmkanker op tot een gezonde leefstijl.

23 januari 2024

Trots kijken wij terug op 2023

Wij willen het verschil maken op het gebied van de spijsvertering voor iedereen. Dat doen we samen met artsen, onderzoekers, wetenschappers, patiënten en hun naasten, donateurs en vrijwilligers. Vandaag blikken wij terug op momenten die in 2023 het verschil hebben gemaakt.

17 januari 2024

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer