De opbrengst van de collecte 2023

11 januari 2024

De collecte van 2023 van de Maag Lever Darm Stichting is afgerond. Dit jaar hebben we met de collecte € 469.468,- opgehaald! Een ontzettend mooi bedrag, waar we samen met alle collectevrijwilligers hard voor gewerkt hebben. Daar zijn we enorm dankbaar voor!

cijfers collecte 2024

Dit jaar hebben ruim 4.000 collectanten gecollecteerd voor de Maag Lever Darm Stichting. Van het totale bedrag is er € 69.746,- via de QR-code opgehaald. Ook hebben 1.383 mensen een online collectebus aangemaakt. Hiermee hebben ze samen € 22.912,- opgehaald. Fantastische bedragen!

Waar wordt het geld aan besteed?

We zijn enorm trots op dit prachtige bedrag. Er is namelijk veel geld nodig voor onderzoek.

Jaarlijks ontvangen we onderzoeksvoorstellen van artsen en onderzoekers. Samen met experts en patiënten kijken we welk onderzoek op dat moment het meeste impact kan maken. Wat is er nu nodig? Wat betekent dit onderzoek voor patiënten? Op basis daarvan maken we een keuze en geven we een onderzoeker geld om het onderzoek uit te kunnen voeren.

Zo hebben we onderzoeken gefinancierd met betrekking tot het bevolkingsonderzoek darmkanker. En een training voor chirurgen zodat patiënten overal de best mogelijk alvleesklierkanker operatie krijgen. Ook hebben we eenvoudige testen mogelijk gemaakt waardoor bij PDS en IBD een coloscopie niet altijd meer nodig is.

Lees hier meer over alle gefinancierde onderzoeken

Save the date

Wil jij volgend jaar ook bijdragen? Zet onze collecteweek alvast in je agenda! Volgend jaar collecteren we van 17 tot en met 22 juni. Loop je ook mee? Meld je hier aan via onze website of stuur een mailtje naar collecte@mlds.nl.

Dankjewel voor je bijdrage aan onze droom: Een gezonde spijsvertering voor iedereen!

Ander nieuws

Maag Lever Darm Stichting presenteert samen met WUR en UMCG Buikbelang.nl

Op Wereld Microbioom Dag is de website www.buikbelang.nl gelanceerd. De Maag Lever Darm Stichting is er trots op om samen met Wageningen University & Research en het Universitair Medisch Centrum Groningen kernpartner te zijn van Buikbelang.

3 juli 2024

Gezondheidsramp in Nederland op komst

Er ontwikkelt zich in Nederland een gezondheidsramp in slow motion. Als de samenleving niet snel daadkracht toont en intensief gaat samenwerken voor langer gezond leven, komt de welvaart in Nederland in gevaar. Met deze oproep komen 22 gezondheidsfondsen.

17 juni 2024

Twee natuurtoiletten geopend in Vught

In Vught zijn vandaag twee natuurtoiletten geopend. Deze openbare toiletvoorzieningen bevinden zich in de Brabantse natuurgebieden de IJzeren Man en het Kapellebos. De composttoiletten zijn onderdeel van een gezamenlijk initiatief van de Maag Lever Darm Stichting en Natuurmonumenten, met steun van de Nationale Postcode Loterij.

5 juni 2024

Doneer aan de Maag Lever Darm Stichting

Al 0 donateurs steunden vandaag een gezonde spijsvertering voor iedereen.

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer