De opbrengst van de collecte 2023

25 september 2023

De collecte van 2023 van de Maag Lever Darm Stichting is bijna afgerond. Tot nu toe hebben we dit jaar met de collecte € 460.010,- opgehaald! Een ontzettend mooi bedrag, waar we samen met alle collectevrijwilligers hard voor gewerkt hebben. Daar zijn we enorm dankbaar voor!

In september vinden er nog een aantal Goede Doelen Weken plaats. De opbrengsten daarvan tellen we nog bij bovenstaand bedrag op, om zo tot de definitieve eindstand te komen.

collecte opbrengst dec 2023

Dit jaar hebben ruim 4.000 collectanten gecollecteerd voor de Maag Lever Darm Stichting. Van het totale bedrag is er € 69.707,77 via de QR-code opgehaald. Ook hebben 1.382 mensen een online collectebus aangemaakt. Hiermee hebben ze samen € 16.098,- opgehaald. Fantastische bedragen!

Waar wordt het geld aan besteed?

We zijn enorm trots op dit prachtige bedrag. Er is namelijk veel geld nodig voor onderzoek.

Jaarlijks ontvangen we onderzoeksvoorstellen van artsen en onderzoekers. Samen met experts en patiënten kijken we welk onderzoek op dat moment het meeste impact kan maken. Wat is er nu nodig? Wat betekent dit onderzoek voor patiënten? Op basis daarvan maken we een keuze en geven we een onderzoeker geld om het onderzoek uit te kunnen voeren.

Zo hebben we onderzoeken gefinancierd met betrekking tot het bevolkingsonderzoek darmkanker. En een training voor chirurgen zodat patiënten overal de best mogelijk alvleesklierkanker operatie krijgen. Ook hebben we eenvoudige testen mogelijk gemaakt waardoor bij PDS en IBD een coloscopie niet altijd meer nodig is.

Lees hier meer over alle gefinancierde onderzoeken

Save the date

Wil jij volgend jaar ook bijdragen? Zet onze collecteweek alvast in je agenda! Volgend jaar collecteren we van 17 tot en met 22 juni. Loop je ook mee? Meld je hier aan via onze website of stuur een mailtje naar collecte@mlds.nl.

Dankjewel voor je bijdrage aan onze droom: Een gezonde spijsvertering voor iedereen!

Ander nieuws

Producten met toegevoegde vezels 

Steeds vaker voegen voedselproducenten vezels toe om hun producten gezonder te laten lijken. Voor de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) is dit niet de oplossing.

4 december 2023

Een miljoen voor onderzoek naar vroege opsporing van spijsverteringsziekten 

De Maag Lever Darm Stichting (MLDS) investeert ruim 1 miljoen in vier veelbelovende onderzoeken gericht op de vroege opsporing van spijsverteringsziekten.

16 november 2023

Nederland in vier jaar tijd een tikkeltje toiletvriendelijker

Jaarlijks onderzoeken we samen met de HogeNood-app rond Wereld Toilet Dag de toiletvriendelijkheid van de gemeenten in ons land.

16 november 2023

Doneer aan de Maag Lever Darm Stichting

Al 0 donateurs steunden vandaag een gezonde spijsvertering voor iedereen.

Doneer