De opbrengst van de collecte 2023

11 januari 2024

De collecte van 2023 van de Maag Lever Darm Stichting is afgerond. Dit jaar hebben we met de collecte € 469.468,- opgehaald! Een ontzettend mooi bedrag, waar we samen met alle collectevrijwilligers hard voor gewerkt hebben. Daar zijn we enorm dankbaar voor!

cijfers collecte 2024

Dit jaar hebben ruim 4.000 collectanten gecollecteerd voor de Maag Lever Darm Stichting. Van het totale bedrag is er € 69.746,- via de QR-code opgehaald. Ook hebben 1.383 mensen een online collectebus aangemaakt. Hiermee hebben ze samen € 22.912,- opgehaald. Fantastische bedragen!

Waar wordt het geld aan besteed?

We zijn enorm trots op dit prachtige bedrag. Er is namelijk veel geld nodig voor onderzoek.

Jaarlijks ontvangen we onderzoeksvoorstellen van artsen en onderzoekers. Samen met experts en patiënten kijken we welk onderzoek op dat moment het meeste impact kan maken. Wat is er nu nodig? Wat betekent dit onderzoek voor patiënten? Op basis daarvan maken we een keuze en geven we een onderzoeker geld om het onderzoek uit te kunnen voeren.

Zo hebben we onderzoeken gefinancierd met betrekking tot het bevolkingsonderzoek darmkanker. En een training voor chirurgen zodat patiënten overal de best mogelijk alvleesklierkanker operatie krijgen. Ook hebben we eenvoudige testen mogelijk gemaakt waardoor bij PDS en IBD een coloscopie niet altijd meer nodig is.

Lees hier meer over alle gefinancierde onderzoeken

Save the date

Wil jij volgend jaar ook bijdragen? Zet onze collecteweek alvast in je agenda! Volgend jaar collecteren we van 17 tot en met 22 juni. Loop je ook mee? Meld je hier aan via onze website of stuur een mailtje naar collecte@mlds.nl.

Dankjewel voor je bijdrage aan onze droom: Een gezonde spijsvertering voor iedereen!

Ander nieuws

3 speerpunten van de MLDS voor de nieuwe regering

De Maag Lever Darm Stichting maakt zich sterk voor een gezonde spijsvertering voor iedereen. Voor de nieuwe regering hebben wij drie urgente speerpunten

25 april 2024

48% van mensen met Prikkelbare Darm Syndroom voelt schaamte op het werk 

Op vrijdag 19 april is het Wereld PDS Dag. De MLDS en de PDS Belangenorganisatie vragen deze week met diverse activiteiten aandacht voor MLDS en andere darmaandoeningen.

19 april 2024

Eerste natuurtoilet op Texel laat mensen weer zorgeloos wandelen

Een op de vier Nederlanders blijft liever thuis als er geen toilet in de buurt is, en bij mensen met een maagdarmaandoening is dat zelfs een op de twee. Met het eerste natuurtoilet op Texel wordt de natuur bezoeken een stukje onbezorgder.

18 april 2024

Doneer aan de Maag Lever Darm Stichting

Al 0 donateurs steunden vandaag een gezonde spijsvertering voor iedereen.

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer
Fiets mee van Mond tot Kont
250 km fietsen voor de spijsvertering. Doe je mee?
Schrijf je in