Mijn eenmalige gift vervangt de Acceptgiro

8 februari 2023

Per 1 juni verdwijnt de Acceptgiro. De banken hebben besloten te stoppen met dit betaalmiddel omdat het gebruik ervan afneemt. Je kunt de Acceptgiro nog tot 15 mei insturen. Na 1 juni verwerken de banken geen Acceptgiro’s meer. Dat geldt dus ook voor jouw bank.

Daarom hebben de goede doelen samengewerkt aan een alternatief voor de Acceptgiro. Dit is Mijn eenmalige gift. Wij, en de aangesloten goede doelen, stoppen daarom al tijdig (vanaf 1 april) met de verspreiding van de Acceptgiro. Vanaf dat moment gebruiken we Mijn eenmalige gift om een bijdrage voor onderzoek naar spijsverteringsziekten te vragen. Daarmee is het net zo makkelijk en vertrouwd om een eenmalige gift aan ons over te maken.

Hoe werkt het?

Accepteer cookies om de video te kunnen bekijken

Mijn eenmalige gift

Je kunt Mijn eenmalige gift op twee manieren gebruiken:

1. Vul je de Acceptgiro nog in en stuur je deze altijd op naar jouw bank?

Dan kun je voortaan Mijn eenmalige gift invullen en deze naar ons opsturen, in plaats van naar de bank. Maak hiervoor gebruik van de bijgevoegde retourenvelop.

Mijn eenmalige gift papier

2. Gebruik je de Acceptgiro om de betaalinformatie over te nemen voor internetbankieren?

Dan kun je de betaalinformatie op Mijn eenmalige gift nu op precies dezelfde manier gebruiken.

Mijn eenmalige gift digitaal

Veelgestelde vragen

Ik doneer nu via internetbankieren of ik maak gebruik van de QR-code. Verandert er dan iets voor mij?

Nee, voor jou verandert er niks. Je kunt de betaalinformatie van de Mijn eenmalige gift instructiekaart overnemen om te gebruiken voor internetbankieren. Of je scant de QR-code.

Ik doneer via de Acceptgiro. Wat verandert er voor mij?

De acceptgiro gaat verdwijnen. Maar geen zorgen. De goede doelen hebben samen aan een alternatief gewerkt. Daarmee kun je blijven doneren zoals je gewend bent. Het alternatief is Mijn eenmalige gift. Hierop vul je de benodigde informatie in, net zoals eerder bij de Acceptgiro. Voortaan verstuur je dit dan naar ons, in plaats van naar de bank. Maak hiervoor gebruik van de bijgevoegde retourenvelop.

Ik doneer via een terugkerende machtiging (maandelijks/jaarlijks/per kwartaal). Verandert er dan iets voor mij?

Als je doneert via een terugkerende machtiging dan verandert er niks voor jou. De donatie wordt automatisch van jouw rekening afgeschreven.

Naast doneren betaal ik ook andere rekeningen met de Acceptgiro. Komt dat ook te vervallen?

Banken verwerken geen Acceptgiro’s meer die na mei 2023 binnenkomen. Dat geldt ook voor Acceptgiro’s die je instuurt om rekeningen te betalen of om geld over te boeken. Heb je vragen over het doen van betalingen (anders dan het doen van een donatie)? Neem dan contact op met jouw eigen bank. Als je een donatie wilt doen aan een goed doel dan kun je vanaf april gebruik maken van Mijn eenmalige gift.

Vanaf wanneer kan ik niet meer met de acceptgiro betalen?

Vanaf 1 juni verwerken de banken geen Acceptgiro’s meer. We adviseren je om Acceptgiro’s tot uiterlijk 15 mei op te sturen, zodat de bank voldoende tijd heeft om deze te verwerken. Acceptgiro’s die na 31 mei bij de banken binnenkomen worden niet meer verwerkt.

Daarom versturen wij de laatste Acceptgiro’s tot en met eind maart. Vanaf april ontvang je van ons Mijn eenmalige gift.

Ik heb hulp nodig bij het gebruik van Mijn eenmalige gift. Waar kan ik terecht?

Neem telefonisch contact op met onze Servicedesk via 033-752 35 00. Zij helpen je graag verder. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@mlds.nl.

Doneer aan de Maag Lever Darm Stichting

Al 0 donateurs steunden vandaag een gezonde spijsvertering voor iedereen.

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer