Meer grip op PDS dankzij een behandeling op maat?

Wat zou het mooi zijn als je als PDS-patiënt de regie in eigen handen kan nemen. Dat als je voortdurend klachten hebt, je precies weet wat de oorzaak is en wat eraan te doen is. Het onderzoek van prof. Daniel Keszthelyi kan het mogelijk maken! Hij wil onderzoeken of we een persoonlijke behandeling op maat kunnen ontwikkelen voor mensen met PDS aan de hand van twee apps. Dat kan de start zijn van een leven met véél minder – of zelfs zonder – buikpijn en andere klachten. De apps moeten in de praktijk worden getest, maar daar is nog geld voor nodig. Help jij mee met jouw gift om dit onderzoek mogelijk te maken?

Professor Daniel Keszthelyi

Twee apps

Professor Daniel Keszthelyi is maag-, darm en leverarts bij het Maastricht UMC+. Ook is hij lid van de medische adviesraad van de PDS Belangenorganisatie. Hij vertelt: “Verbetering van de zorg en de kwaliteit van leven voor PDS-patiënten, daar werken wij aan. Er is een heel brede groep van klachten en met name ook van oorzaken. Dan is een ‘one size fits all’-behandeling niet het meest effectief. Daarom gaan we via twee apps informatie verzamelen van mensen met PDS, om zo enorm veel gegevens in kaart te brengen.”

Professor Keszthelyi maakt in zijn onderzoek gebruik van twee apps:

1. Het Digitaal Dagboek

Elke dag stelt de app op tien willekeurige momenten een aantal vragen. Het gaat om vragen als: ‘Hoe voel je je?’ ‘Wat ben je aan het doen?’ en ‘Heb je op dit moment klachten?’. De vragen moeten op dat moment beantwoord worden door de deelnemer van het onderzoek. Zo wordt een PDS-patiënt op de voet gevolgd.

2. Het Voedingsdagboek

Via deze app moeten deelnemers een week lang nauwkeurig bijhouden wat zij wanneer eten. Deze gegevens worden vervolgens gekoppeld aan het Digitaal Dagboek.

'Mijn droom? Voor elke PDS-patiënt inschatten welke adviezen individueel het beste werken.'

Door de gegevens uit beide apps over elkaar heen te leggen, ontstaat unieke informatie over de PDS-patiënt en zijn of haar triggers. Op basis daarvan kunnen één-op-één leefstijl- en voedingsadviezen worden gemaakt, nauwkeurig afgestemd op de persoon. Dat kan de start zijn van een leven met véél minder – of zelfs zonder – buikpijn en andere klachten. Een ware doorbraak voor iedereen met PDS!

Help je mee?

Het kost tijd, geduld en geld om dit onderzoek uit te voeren en om tot 100% betrouwbare resultaten te komen. Daarom vragen we jou, als PDS-patiënt of betrokkene, om hulp. Doe je mee? Jouw gift kan helpen om tot een doorbraak te komen in de behandeling van PDS

Doneer aan de Maag Lever Darm Stichting

'Ik heb al twintig jaar PDS. De gevolgen van mijn PDS-klachten beïnvloeden mijn hele leven. Maar ook dat van mijn gezin en familie. PDS is zo verschillend per persoon. Juist daarom hoop ik dat het onderzoek van professor Keszthelyi op korte termijn verbetering kan brengen voor iedereen. '

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer
Fiets mee van Mond tot Kont
250 km fietsen voor de spijsvertering. Doe je mee?
Schrijf je in