Gratis brochures PDS & PDS en voeding

Vul je gegevens in en je ontvangt de brochures over PDS en PDS en voeding direct per e-mail.

  • In de brochure over PDS lees je alles over het Prikkelbare Darm Syndroom, zoals: wat is het, wat zijn de klachten, wat is de oorzaak, hoe wordt de diagnose gesteld en welke behandelingen zijn er?
  • In de brochure over PDS en voeding lees je alles over de effecten van voeding op PDS, inclusief uitleg over het FODMAP-dieet.

PDS brochurePDS en voeding

  • Als je je telefoonnummer invult, kunnen wij je bellen om je te bedanken en/of om steun te vragen.
  • We sturen de link naar de brochures per e-mail.

Wat is PDS?

Het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) is een veelvoorkomende aandoening in de westerse wereld. Het is onduidelijk hoeveel mensen precies last hebben van PDS omdat lang niet iedereen bij de (huis)arts terecht komt met klachten. Er wordt gezegd dat 5 - 20 % van de Nederlandse bevolking last heeft van PDS. De diagnose wordt vooral gesteld bij jongvolwassenen. PDS komt ongeveer twee keer zo vaak voor bij vrouwen als bij mannen.

DS behoort tot de zogenaamde functionele buikklachten of functionele maagdarmklachten. Wanneer bij onderzoek geen zichtbare afwijkingen worden gevonden maar de klachten we aanhouden, wordt de diagnose PDS gesteld. De klachten worden veroorzaakt door een overgevoelige darmwand of verstoorde bewegingen van de darm. Lees meer informatie over PDS.

Naar boven