Cyril onderging een darmoperatie met ernstige complicaties

“Ik kreeg een darmoperatie. Er werden geen uitzaaiingen gevonden, maar ik kreeg wel een maagbloeding. Lag ik ineens op de intensive care. Dat was wel heftig.” Aan het woord is Cyril Scheuerman, een van de vele patiënten die een operatie moesten ondergaan die achteraf niet nodig bleek.

“Het begon allemaal in 2013”, zegt Cyril. “Ik kwam van vakantie terug uit Suriname, met buikklachten. Er werd direct gedacht aan een bacterie of een virus. Maar dit bleek het niet te zijn.”

Mysterie opgelost

"Mijn eigen ziekenhuis wilde het op z’n beloop laten, maar ik wilde toch echt weten wat er aan de hand was. kreeg ik van mijn huisarts direct een doorverwijzing naar het academisch ziekenhuis in Utrecht voor een coloscopie, daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor. Er werden meerdere kleine en twee grote poliepen uit mijn darmen verwijderd. In de grote poliepen werden kankercellen gevonden.

Ik kreeg het advies me te laten opereren, omdat het niet altijd duidelijk is of er nu wel of geen uitzaaiingen in de lymfeklieren zijn. Ik bleek schoon, maar kreeg na die operatie wel een maagbloeding. En dat is toch niet de bedoeling als je geopereerd wordt om te kijken of er uitzaaiingen zijn."

Steun

“Ik hoop dat het onderzoek van dokter Moons zijn vruchten af zal werpen. Dat bij andere patiënten zonder operatie bekeken kan worden of er uitzaaiingen zijn. Dat zou mooi zijn. Met mij is alles gelukkig toch goed afgelopen. Dat gun ik anderen ook, vandaar dat ik het onderzoek van dr. Moons om nodeloze operaties te voorkomen, van harte steun.”

Lees het verhaal van dr. Moons.

Doneer aan de Maag Lever Darm Stichting

Doneer
7 oktober is Deltaplan Ameland
Doneer nu voor onderzoek naar alvleesklierkanker.
Doneer nu
Al meer dan €90.000 opgehaald