Aziatische bowl
Gezond eten voor je spijsvertering. Hoe doe je dat? Huisarts Tamara de Weijer schreef er een boek over: 'Eet beter voor je maag en darmen'. Wij mogen drie favoriete recepten delen. Vandaag: een Aziatische bowl met pompoen, groene asperges, sugarsnaps en meer. Eet smakelijk!
Ingrediënten
- ½ flespompoen in blokjes van 1 x 1 cm
- olijfolie, om te bakken
- 5 el sojasaus
- ½ rode chilipeper, in flinterdunne reepjes
- 200 g tempé, gegrild
- 100 g groene asperges
- 200 g sugarsnaps
- 3 el tahin (sesampasta)
- 1 limoen, sap
- 1 el extra vierge olijfolie
- 2 el wit sesamzaad
- 1 el zwart sesamzaad
- 50 g waterkers
- handje verse koriander, alleen de blaadjes

Hoeveel vezels?
Wil je meer weten over de hoeveelheid vezels in je voeding? Neem een kijkje in onze vezelmeter.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de pompoenblokjes over het papier en besprenkel ze met wat olijfolie. Bak de pompoen 15 minuten in de oven.
- Meng in een kommetje de sojasaus, olijfolie en chilipeper.
- Snij de tempé in plakken van ongeveer 0,5 centimeter en leg ze in de marinade. Zet apart.
- Stoom of kook de asperges en de sugarsnaps in 8-10 minuten beetgaar.
- Zet een grillpan op middelhoog vuur om voor te verwarmen.
- Voor de dressing: meng in een bakje de tahin, het limoensap en de extra vierge olijfolie.
- Gril de tempé 3 minuten aan weerszijden in de pan. Sprenkel er wat witte sesamzaadjes over tijdens het grillen.
- Dip een aantal pompoenblokjes zodra ze uit de oven komen in het zwarte sesamzaad.
- Verdeel alles over twee borden en garneer met waterkers en koriander.

Alles over vezelsDownload gratis de vezelgids
Bron: Eet beter voor je maag en darmen met huisarts Tamara de Weijer