Aziatische bowl

Aziatische bowl

Gezond eten voor je spijsvertering. Hoe doe je dat? Huisarts Tamara de Weijer schreef er een boek over: 'Eet beter voor je maag en darmen'. Wij mogen drie favoriete recepten delen. Vandaag: een Aziatische bowl met pompoen, groene asperges, sugarsnaps en meer. Eet smakelijk!

Aziatische bowl verkleind

Ingrediënten

  • ½ flespompoen in blokjes van 1 x 1 cm
  • olijfolie, om te bakken
  • 5 el sojasaus
  • ½ rode chilipeper, in flinterdunne reepjes
  • 200 g tempé, gegrild
  • 100 g groene asperges
  • 200 g sugarsnaps
  • 3 el tahin (sesampasta)
  • 1 limoen, sap
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 2 el wit sesamzaad
  • 1 el zwart sesamzaad
  • 50 g waterkers
  • handje verse koriander, alleen de blaadjes

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de pompoenblokjes over het papier en besprenkel ze met wat olijfolie. Bak de pompoen 15 minuten in de oven.
  • Meng in een kommetje de sojasaus, olijfolie en chilipeper.
  • Snij de tempé in plakken van ongeveer 0,5 centimeter en leg ze in de marinade. Zet apart.
  • Stoom of kook de asperges en de sugarsnaps in 8-10 minuten beetgaar.
  • Zet een grillpan op middelhoog vuur om voor te verwarmen.
  • Voor de dressing: meng in een bakje de tahin, het limoensap en de extra vierge olijfolie.
  • Gril de tempé 3 minuten aan weerszijden in de pan. Sprenkel er wat witte sesamzaadjes over tijdens het grillen.
  • Dip een aantal pompoenblokjes zodra ze uit de oven komen in het zwarte sesamzaad.
  • Verdeel alles over twee borden en garneer met waterkers en koriander.

 

Aziatische bowl verkleind

Hoeveel vezels?

Wil je meer weten over de hoeveelheid vezels in je voeding? Neem een kijkje in onze vezelmeter

Bron: Eet beter voor je maag en darmen met huisarts Tamara de Weijer

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven