Werving aan de deur

Een gezonde spijsvertering voor iedereen. Dat is onze droom. Een droom die we willen realiseren door het geven van gezondheidsvoorlichting en het mogelijk maken van belangrijk wetenschappelijk onderzoek. Zo werken we hard aan een betere toekomst voor de ruim twee miljoen mensen met een spijsverteringsziekte in Nederland.

Voor deze onderzoeken en voorlichting is geld nodig. Wij zijn daarin afhankelijk van donaties. Gelukkig steunen veel mensen ons al in het bereiken van onze missie. Tegelijkertijd is er meer geld nodig en weten we dat er nog veel meer mensen zijn die ons ook willen steunen. Daarom werven we ook nieuwe donateurs huis-aan-huis. Dat is voor ons een belangrijke inkomstenbron waarmee we meer wetenschappelijk onderzoek mogelijk maken.

Daarom kom je in sommige plaatsen in Nederland wervers van de Maag Lever Darm Stichting tegen. Dit doen zij aan de deur. Zij gaan graag het gesprek aan en geven informatie over het werk van de Maag Lever Darm Stichting. Ook zullen zij vragen om een maandelijkse donatie.

Wij hebben toestemming gekregen van de overheid om ook tijdens de lockdown deur aan deur donateurs te werven. Onze wervers zullen ten alle tijden voldoende afstand houden en dragen een mondkapje. Daarnaast hoeft er tijdelijk geen handtekening op het tablet gezet te worden om een donatie te bevestigen. Zo kunt u ons zonder risico op een besmetting toch steunen.

Waar herken je onze wervers aan?

Onze wervers zijn als volgt herkenbaar:

  • Ze dragen een jas met het logo van de Maag Lever Darm Stichting
  • Ze hebben altijd een legitimatiebewijs van de Maag Lever Darm Stichting bij zich
  • Ze hebben een tablet bij zich waarop informatie over de Maag Lever Darm Stichting staat, en een machtigingsformulier

Wat doen de wervers?

De wervers kunnen iets vertellen over het werk van de Maag Lever Darm Stichting en informatie over spijsverteringsaandoeningen. Zij hebben een tablet bij zich, met daarop informatie over spijsverteringsziekten zoals slokdarmkanker. En hoe de Maag Lever Darm Stichting deze spijsverteringsziekten bestrijdt. Ook bieden de wervers een online machtigingsformulier aan, waarmee mensen donateur kunnen worden.

Waar vind ik jullie wervers?

Via huis aan huiswerving vragen we mensen donateur van ons te worden. Wil je weten of er in jouw woonplaats wordt geworven, klik hier of neem contact met ons op via 033-752 35 00.

Wat gebeurt er na mijn toezegging?

Als je aan de deur donateur bent geworden, bellen we je kort daarna om je persoonlijke gegevens te controleren. Daarna ontvang je een bevestiging per e-mail.

Wat is het verschil tussen collectanten en donateurswervers?

Collectanten zijn vrijwilligers die tijdens de landelijke collecteweek aan de deur om een eenmalige bijdrage vragen. Zij dragen een collectebus bij zich. Wervers kunnen het hele jaar bij je aan de deur komen, behalve rondom de collecteweek. Zij vragen om een maandelijkse donatie voor langere periode. Hoe langer je doneert, hoe lager de kosten en hoe meer geld voor onderzoek en voorlichting.

Professionele aanpak

De Maag Lever Darm Stichting stelt hoge eisen aan professionele bureaus die voor donateurs werven. Wij zien door training, instructies, begeleiding en controle toe op de hoge kwaliteit en op correct gedrag en gespreksvaardigheid van onze wervers.

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op en bel 033- 752 35 00.

ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer