Nationale Poepdag

Ieder jaar organiseert de Maag Lever Darm Stichting nationale Poepdag. Een dag die in het leven is geroepen door de Maag Lever Darm Stichting om de relatie tussen ontlasting en gezondheid te benadrukken.

In 2019 is Nationale Poepdag op woensdag 10 april. Dit jaar met een onwijs leuke spreekbeurtwinactie

De wondere wereld van de spijsvertering komt nog weinig terug in de klaslokalen. 'Vaak gaat het of over poep, en soms over gezonde voeding , maar bijna nooit over wat er in de tussentijd gebeurt. Terwijl dat juist heel bijzonder en interessant is. Als je op jonge leeftijd leert hoe je lichaam werkt, dan heb je daar je hele leven iets aan. Dat geldt zeker bij de spijsvertering, want daar kun je zelf ook heel veel aan doen om er goed voor te zorgen. Wij hadden zelf nog geen mooi spreekbeurtpakket en dachten: wie kan dat nou beter maken dan de kinderen zelf? . Wij kunnen vast nog veel leren van hoe kinderen over de spijsvertering vertellen. Daarom hebben we deze wedstrijd in het leven geroepen

- Bernique Tool (Directeur Maag Lever Darm Stichting)

De poepwijzer

Je poep kan je heel veel vertellen over je gezondheid.
Daarom is het soms letterlijk van levensbelang om je poep regelmatig te checken.

Check de poepwijzer!

Wat je poep te vertellen heeft

Gezondheidgezonde buik

Je poep kan je heel veel vertellen over je gezondheid. Daarom is het goed om regelmatig achterom te kijken. Bekijk jij je poep wel eens? Is het zacht of juist hard? Komt het elke dag of sla je ook wel eens een dagje over? Mocht je poep afwijken dan kan het verstandig zijn naar de huisarts te gaan. Het team van de Maag Lever Darm Stichting, samen met alle betrokken deskundigen, onderzoekers, voorlichters, donateurs en vrijwilligers, zijn zeer gemotiveerd en trots om een bijdrage te kunnen leveren aan jouw gezondheid.

klachtenKwalen

Maag-, lever- en darmziekten komen veelvuldig voor in Nederland. Variërend van relatief onschuldige klachten zoals boeren, tot chronische ziekten zoals PDS en de ziekte van Crohn en van erfelijke aandoeningen tot levensbedreigende ziekten zoals darmkanker. In totaal zijn er in Nederland 2 miljoen buikpatiënten.

Onderzoek
onderzoek

De Maag Lever Darm Stichting maakt belangrijk wetenschappelijk onderzoek mogelijk. Dit onderzoek richt zich op het verkleinen van de kans op maag-, darm- en leveraandoeningen voor zowel gezonde mensen als voor mensen met een verhoogd risico op een bepaalde aandoening. Daarnaast verbeteren we met onderzoek bestaande behandelingen en ontwikkelen we nieuwe behandelingen. En verbeteren we de kwaliteit van leven van patiënten en hun naasten.

Tevreden over onze informatie?

De Maag Lever Darm Stichting vindt het belangrijk om jou goede en betrouwbare informatie te geven. Naast voorlichting financieren we ook diverse onderzoeken. Wij zijn daarvoor volledig afhankelijk van donaties. Help je mee?

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven