Nationale Poepdag

Ieder jaar organiseert de Maag Lever Darm Stichting nationale Poepdag, om het belang van achteromkijken te benadrukken. In 2017 is Nationale Poepdag op woensdag 12 april.

De poepwijzer

Je poep kan je heel veel vertellen over je gezondheid.
Daarom is het soms letterlijk van levensbelang om je poep regelmatig te checken.

Check de poepwijzer!

Wat je poep te vertellen heeft

Gezondheidgezonde buik

Je poep kan je heel veel vertellen over je gezondheid. Daarom is het goed om regelmatig achterom te kijken. Bekijk jij je poep wel eens? Is het zacht of juist hard? Komt het elke dag of sla je ook wel eens een dagje over? Mocht je poep afwijken dan kan het verstandig zijn naar de huisarts te gaan. Het team van de Maag Lever Darm Stichting, samen met alle betrokken deskundigen, onderzoekers, voorlichters, donateurs en vrijwilligers, zijn zeer gemotiveerd en trots om een bijdrage te kunnen leveren aan jouw gezondheid.

klachtenKwalen

Maag-, lever- en darmziekten komen veelvuldig voor in Nederland. Variërend van relatief onschuldige klachten zoals boeren, tot chronische ziekten zoals PDS en de ziekte van Crohn en van erfelijke aandoeningen tot levensbedreigende ziekten zoals darmkanker. In totaal zijn er in Nederland 2 miljoen buikpatiënten.

 

Onderzoek
onderzoek

De Maag Lever Darm Stichting maakt belangrijk wetenschappelijk onderzoek mogelijk. Dit onderzoek richt zich op het verkleinen van de kans op maag-, darm- en leveraandoeningen voor zowel gezonde mensen als voor mensen met een verhoogd risico op een bepaalde aandoening. Daarnaast worden met onderzoek bestaande behandelingen verbeterd en nieuwe behandelingen ontwikkeld. Tevens wordt met onderzoek de kwaliteit van leven van patiënten en hun naasten verbeterd.

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven