Quinoa salade met pompoen en broccoli

Quinoa, wie kent het niet? Quinoa kan dienen als basis voor de maaltijd, de korrels lijken wat op graankorrels. Het is een bron van eiwit en mineralen. Verder bevat quinoa veel vezels, vitamines en ijzer. En o ja, niet heel onbelangrijk: je kunt er onwijs lekkere recepten mee maken! Zoals deze salade met pompoen, broccoli, avocado en een romige dressing. Boordevol goede voedingsstoffen en vezels, die bijdragen aan een soepele spijsvertering. Ga jij 'm ook eens proberen? Zie dan het recept hieronder!

Ingrediënten

Voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 30 minuten

  • 200 g quinoa
  • 200 g broccoli, in roosjes
  • 100 g pistachenootjes, gepeld
  • 3 el olijfolie
  • 400 g pompoen, in kleine blokjes
  • zout  en versgemalen peper
  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 1 zak (75 g) rucola
  • 1 bakje tuinkers
  • 200 g granaatappelpitjes

Voor de dressing:

  • 2 el mayonaise
  • 4 el yoghurt
  • 1-2 tl grove mosterd
  • Extra: staafmixer
quinoa salade met avocado

Vezels

Per dag heeft een volwassene 30-40 gram vezels nodig. De meeste Nederlanders komen hier lang niet aan. Gelukkig hoeft het eten van voldoende vezels niet ingewikkeld te zijn. Je vindt vezels terug in plantaardige producten. Deze quinoasalade telt al gauw 14,5 gram vezels per portie!

Bereiding

  1. Bereid de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat droog stomen.
  2. Kook de broccoliroosjes in een klein laagje water beetgaar en giet af (ze moeten nog een beetje een bite hebben). Spoel af met koud water.
  3. Rooster de pistachenootjes in een braadpan. Haal uit de pan en hak grof.
  4. Verhit de olijfolie in de braadpan en bak de pompoenblokjes beetgaar. Bestrooi met zout en peper.
  5. Voeg de broccoliroosjes en quinoa toe en meng goed door elkaar. Laat afkoelen tot lauwwarm.
  6. Pel de avocado’s en verwijder de pit. Snijd 1,5 avocado in plakjes voor de salade. De overige avocado gaat door de dressing.
  7. Pureer voor de dressing de overgebleven halve avocado met de ingrediënten voor de dressing tot een gladde massa en breng op smaak met zout en vers gemalen peper.
  8. Meng voor het serveren alle ingrediënten door elkaar. Houd van de noten, granaatappelpitjes, avocado en avocadodressing nog iets apart voor de garnering.
ANBI logo CBF logo Privacy Waarborg logo ANBI/RSIN nr: 007247849
Doneer
Fiets mee van Mond tot Kont
250 km fietsen voor de spijsvertering. Doe je mee?
Schrijf je in