Help je mee coeliakie te voorkomen?

1 op de 100 Nederlanders heeft coeliakie. Een onzichtbaar deeltje gluten kan hen doodziek maken. En laat gluten nu net in heel veel producten zitten. Als patiënt heb je niet alleen continu zorgen over je gezondheid, maar moet je ook altijd op je hoede zijn voor wat je eet. Ook lopen veel patiënten rond met de angst: ‘Wat als mijn kind ook coeliakie krijgt?’ Coeliakie is meestal een erfelijke ziekte.

Dat tij willen we keren. Daarom bundelen de Maag Lever Darm Stichting (MLDS), de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) en onderzoekers door het hele land hun krachten, door samen baanbrekend onderzoek mogelijk te maken. Samen krijgen we grip op coeliakie. Zodat we coeliakie in de toekomst kunnen voorkómen.

Help je mee?

Bak mee voor grip op coeliakie!

Op zondag 16 mei is het de Internationale Dag van de Coeliakie. De Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging organiseren een speciale glutenvrije bakactie om geld in te zamelen voor onderzoek naar coeliakie.

Door grote interesse zijn de startpakketten uitverkocht. Goed nieuws, ook zonder startpakket kan je deelnemen aan de bakactie en bakworkshops. Maak je eigen bakactie aan en vraag je familie/vrienden om te doneren.

meer info en aanmelden

Coeliakie patiëntverhalen

Emmanuel

”Als ik geen coeliakie zou hebben, zou dat mijn leven veel makkelijker maken. Ik ben makelaar en de hele dag onderweg. Tussendoor snel een broodje halen is er niet bij.”

Marian

”Er is veel onbegrip. Veel mensen denken dat coeliakie maar ‘een allergietje’ is. Het is echter een auto-immuunziekte. Die heb je voor de rest van je leven.”

Samenwerken om coeliakie te voorkomen

De Maag Lever Darm Stichting (MLDS), Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) én landelijke coeliakieartsen en -onderzoekers bundelen hun krachten met maar één doel: grip krijgen op coeliakie. Zodat we coeliakie in de toekomst kunnen voorkomen, en op korte termijn al verbetering voor vele patiënten bereiken.
Lees hier meer over deze samenwerking.

Doneer