Algemene informatie

De Maag Lever Darm Stichting organiseert op zaterdag 3 oktober 2020 een 1,5 meter editie van de Zuiderzee Klassieker. Een fietstocht waarmee we geld inzamelen voor meer onderzoek naar spijsverteringsziekten, zoals darmkanker, de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa en coeliakie.

Aan de Zuiderzee Klassieker doen dit jaar maximaal 800 fietsers mee. Met persoonlijke startmomenten en aangepaste routes die 1,5 meter proof zijn. Zo kan je ook dit jaar veilig genieten van onze fietsroutes.

Fiets je ook mee? Inschrijven 2020

De Maag Lever Darm Stichting is de drijvende kracht in het realiseren van een gezonde spijsvertering voor iedereen. Dat is hard nodig, want Nederland telt ruim 2 miljoen mensen met een spijsverteringsziekte. Alleen darmkanker eist al 14 levens per dag. Daarom strijden wij voor een gezonde spijsvertering. Er is meer onderzoek nodig om deze ziekte een halt toe te roepen. 

Wat gaan we doen met de opbrengst?

Met de opbrengst van de Zuiderzee Klassieker helpen wij mensen met een spijsverteringsziekte verder, door met dit geld méér wetenschappelijk onderzoek naar spijsverteringsziekten mogelijk te maken. Helaas wordt het leven van miljoenen mensen, elke dag weer, ontregeld door spijsverteringsziekten. Ziekten die zorgen voor schaamte, onzekerheid en pijn. Ziekten die soms zelfs overlijden tot gevolg kunnen hebben. Zolang dat het geval is, zullen wij voor hen blijven strijden.

De Maag Lever Darm Stichting financiert onderzoek om spijsverteringsziekten te voorkomen en te bestrijden. Fiets mee en strijd samen met ons voor een gezonde spijsvertering!

Crewleden gezocht

Wil jij jouw talenten inzetten voor het goede doel én een fantastische dag beleven?
Meer informatie

Doneer