Doel Zuiderzee klassieker

Samen trappen we darmkanker de wereld uit

Samen fietsen we voor een gezonde buik

Met de jaarlijkse Zuiderzee Klassieker hebben we één doel voor ogen: zoveel mogelijk geld ophalen voor meer onderzoek naar spijsverteringsziekten zoals darmkanker. Dat is hard nodig. Nederland telt ruim 2 miljoen buikpatiënten. En alleen darmkanker eist al 14 levens per dag. Dat willen we niet accpeteren.

Met de opbrengst van de Zuiderzee Klassieker helpen wij buikpatiënten verder, door met dit geld méér wetenschappelijk onderzoek mogelijk te maken. Met als doel? Het realiseren van onze droom en missie: een gezonde buik voor iedereen. Want hoe meer we weten over de buik, hoe beter we deze ziekten kunnen stoppen.

Daarom vragen we zoveel mogelijk mensen om mee te fietsen of geld te doneren voor dit goede doel!

Fiets mee

Steun
darmkanker
onderzoek

Doneer

infographic-darmkanker-ruim-15000
14 doden per dag klein
Infographic DK wetenschappelijk onderzoek

Deze  onderzoeken maak je mede mogelijk

De Maag Lever Darm Stichting steunt baanbrekende wetenschappelijke onderzoeken naar spijsverteringsziekten als darmkanker.

Eén van de onderzoekers die wij steunen, is Dr. Gerrit Meijer. Hij ontvangt financiering voor zijn onderzoeksproject naar de vroege opsporing van darmkanker. Samen met zijn onderzoeksteam wil hij het bevolkingsonderzoek naar darmkanker nóg nauwkeuriger maken, door een betere darmkankertest te ontwikkelen. Met als doel: het aantal sterfgevallen door darmkanker verlagen.
Lees hier meer over zijn onderzoek

Of bekijk het hoopvolle onderzoek van Dr. Niels de Wind. Hij doet onderzoek naar het zogeheten Lynch syndroom, dat voorkomt bij ongeveer 1 op de 250 families. Mensen met dit syndroom hebben een verhoogde kans op darmkanker en ondergaan levenslange preventieve onderzoeken. Dit is zwaar voor deze mensen en voor de gezondheidszorg. “Dat moet anders”, aldus Dr. Niels de Wind.
Lees hier meer over zijn onderzoek.

heleen-evelien-erfelijke-darmkanker

Wanneer je darmkanker vroeg signaleert kun je het in de kiem smoren

En voor deze patiënten stap jij op de fiets

Na het overlijden van haar moeder zag Esther (48) op de familiefoto van kerst 2014 dat ze naar de huisarts moest: op die foto zag ze aan haar ogen dat het niet goed met haar ging. Geen moment heeft ze aan darmkanker gedacht. ‘Ik ging bijna fluitend de coloscopie in’, zegt ze zacht. De specialist zei direct na het onderzoek dat hij een tumor had gevonden die er niet goed uitzag. Esther vertelt haar verhaal.

Ook broer en zus Wim en Nel kennen deze verschrikkelijke ziekte helaas van dichtbij. Zij erfden van hun vader het Lynch syndroom, het syndroom dat een verhoogde kans op darmkanker veroorzaakt. Zij proberen na talloze operaties te (over)leven met darmkanker. Wim vertelt: “Darmkanker is een onlosmakelijk onderdeel van onze familie. Het was geen kwestie of ik het zou krijgen, maar wanneer.” Lees het verhaal van Wim en Nel

Wim klein

Wim: het was geen kwestie of ik het zou krijgen, maar wanneer

Hoe bereiken wij ons doel?

Als deelnemer van de Zuiderzee Klassieker betaal je inschrijfgeld. Om daarbovenop nog meer inkomsten te genereren vragen wij de deelnemers hun kilometers te laten sponsoren. Dit door een sponsorbijdrage te vragen aan vrienden, familie, collega’s, bedrijven, lotgenoten enzovoorts. Het inschrijfgeld en de sponsorgelden dragen bij aan onderzoek naar spijsverteringsziekten als darmkanker. Met als doel? Een gezonde buik voor iedereen realiseren. Kortom: hoe meer deelnemers en sponsoren wij binnenhalen, hoe meer wij het verschil kunnen maken in de strijd!

Doneer

doneer online

Meer weten?

Wil je meer weten over de Zuiderzee Klassieker of de doelstellingen en werkzaamheden van de Maag Lever Darm Stichting? Neem contact met ons op via info@zuiderzeeklassieker.nl of via telefoonnummer: 033-752 35 00 (ma t/m vr 9:00-17:00).

team mlds

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Naar boven