30 september 2017

Zuiderzee Klassieker

Samen op de pedalen in de strijd tegen spijsverteringsziekten

Zuiderzee Klassieker 30 september 2017

Dit jaar stappen we weer op de fiets om geld bij elkaar te fietsen voor onderzoek naar spijsverteringsziekten. In 2016 fietsten 1185 sportievelingen een bedrag van bijna EUR 250.000 bij elkaar. Daarmee maakten ze meer onderzoek naar darmkanker mogelijk. Fiets ook mee op 30 september!

Fiets mee

fiets mee zuiderzeeklassieker

Afstanden

Voor de 7e editite van de Zuiderzee Klassieker zullen we weer enkele prachtige routes voor je uitstippelen. Je kunt je inschrijven voor de volgende afstanden:

  • 60 kilometer
  • 120 kilometer
  • 180 kilometer

Alle routes starten en finishen vanaf 9:00 op de Grote Markt in Almere. Meer informatie hierover volgt.

Fiets mee

start zzzk
start zzk 2
photo-by-danto.nl_-280x200
dpf 0287 (photo by danto.nl)

Vrijwilligers

Om de dag goed te laten verlopen zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Dus kun je niet meefietsen, maar wil je wel een bijdrage leveren of wil je een actieve rol tijdens het aanmoedigen van je familielid, vriend of collega? Meld je dan aan als vrijwilliger. We zoeken o.a. verkeersregelaars, inpakkers van de goodiebags, bemanning voor het informatiepunt enzovoort. Heb je interesse of wil je meer weten? Stuur een mail met je contactgegevens en korte motivatie naar info@zuiderzeeklassieker.nl met in de aanhef 'Vrijwilligerswerk ZZK'

Ons doel

Met de Zuiderzee Klassieker hebben we één doel voor ogen: zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar spijsverteringsziekten.

De Maag Lever Darm Stichting is de drijvende kracht in het realiseren van een gezonde buik voor iedereen. En dat is hard nodig, want Nederland telt ruim 2 miljoen buikpatiënten! En alleen darmkanker eist al 14 levens per dag. Dat willen we niet accepteren. Er is meer onderzoek nodig om deze ziekten een halt toe te roepen.
Een gezonde buik is helaas niet vanzelfsprekend. Lees meer over ons doel.

Fiets mee

 

infographic-darmkanker-ruim-15000

Contact

Heb je vragen of wil je iets anders kwijt? Stuur een mail naar info@zuiderzeeklassieker.nl

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Naar boven