30 september 2017

Zuiderzee Klassieker

Samen op de pedalen in de strijd tegen spijsverteringsziekten

Zuiderzee Klassieker 30 september 2017

Dit jaar stappen we weer op de fiets om geld bij elkaar te fietsen voor onderzoek naar spijsverteringsziekten. In 2016 fietsten 1185 sportievelingen een bedrag van bijna 250.000 euro bij elkaar. Daarmee maakten ze meer onderzoek naar darmkanker mogelijk. Fiets ook mee op 30 september!

Gratis brochure Inschrijven

zzk_006

Routes

Voor de 7e editie van de Zuiderzee Klassieker hebben we 3 prachtige routes uitgestippeld waar je je voor kunt inschrijven; 60, 120 en 180 kilometer.

60 kilometer
Deze route leidt langs het Markerkeer, richting Lelystad en dwars door het natuurgebied Oostvaardersplassen; nieuwe natuur op de bodem van de voormalige Zuiderzee.

Bekijk kaart van 60 kilometer
Download GPX bestand 60 kilometer

120 kilometer
Meteen een slag groter, deze ronde. We laten je de mooiste stukjes van de Flevopolder zien en passeren onderweg het pittoreske Biddinghuizen. De uitgestrekte velden zorgen voor een rustgevende rit in een prachtig stukje Nederland.

Bekijk kaart van 120 kilometer
Download GPX bestand van 120 kilometer

180 kilometer
Vofietsers die echt voor dé ultieme uitdaging gaan krijgen een andere ronde voorgeschoteld. Je fietst ook een stuk door het natuurgebied Oostvaardersplassen, maar daarna nog een rondje Markermeer, waarbij we Lelystad, Hoorn, Volendam, Monnickendam en Diemen passeren. Een prachtige slingerroute, met constant uitzicht op deze prachtige plas met een uitzwaaier naar het IJsselmeer.

Bekijk kaart van 180 kilometer
Download GPX bestand van 180 kilometer

Alle routes starten en finishen op de Grote Markt in Almere. Om 9:00 is een gezamenlijk startmoment. Indien je de 180 kilometer fietst kun je vanaf 8:00 starten. Meer informatie hierover volgt.

dpf 0287 (photo by danto.nl)

Vrijwilligers gezocht!

Om de Zuiderzee Klassieker op zaterdag 30 september goed te laten verlopen zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. We zoeken o.a. verkeersregelaars, inpakkers van de goodiebags, bemanning voor de inschrijfbalie, het informatiepunt en de rustposten onderweg.

Ben jij de gehele dag beschikbaar en wil je je inzetten voor het goede doel en daarnaast een fantastische dag beleven?

Meld je aan als vrijwilliger

Ons doel

Met de Zuiderzee Klassieker hebben we één doel voor ogen: zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar spijsverteringsziekten.

De Maag Lever Darm Stichting is de drijvende kracht in het realiseren van een gezonde buik voor iedereen. En dat is hard nodig, want Nederland telt ruim 2 miljoen buikpatiënten! En alleen darmkanker eist al 14 levens per dag. Dat willen we niet accepteren. Er is meer onderzoek nodig om deze ziekten een halt toe te roepen.
Een gezonde buik is helaas niet vanzelfsprekend. Lees meer over ons doel.

Gratis brochure Inschrijven

infographic-darmkanker-ruim-15000

Veelgestelde vragen

Contact

Heb je vragen of wil je iets anders kwijt? Stuur een mail naar info@zuiderzeeklassieker.nl of bel 033-752 35 00.

 

Gratis brochure Inschrijven

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Naar boven