Tijdelijke stop bevolkingsonderzoek door coronavirus

Gepubliceerd op: 24 maart 2020

Tijdelijke stop bevolkingsonderzoek darmkanker door coronavirus

Het bevolkingsonderzoek darmkanker is tijdelijk stopgezet in verband met het coronavirus. Dat heeft het RIVM zojuist bekend gemaakt.

Door de uitbraak van het virus zal de beschikbare zorg in Nederland de komende periode naar verwachting sterk onder druk komen te staan. Naast het bevolkingsonderzoek darmkanker zijn daarom in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) ook de bevolkingsonderzoeken naar borstkanker en baarmoederhalskanker tijdelijk stopgezet.

Per direct worden er geen uitnodigingen voor deelname meer gestuurd. Voor mensen die al een uitnodiging hebben ontvangen is het verzoek van het RIVM om voorlopig het insturen van de ontlastingstest uit te stellen. De maatregel duurt in ieder geval tot 6 april. Op basis van de ontwikkelingen van het coronavirus wordt in afstemming met de betrokken partijen (huisartsen, laboratoria en ziekenhuizen) bekeken wanneer de bevolkingsonderzoeken weer kunnen starten.

Bron: RIVM

Voor meer informatie over het bevolkingsonderzoek ga je naar https://www.bevolkingsonderzoeknederland.nl/coronavirus/corona-darmkankeronderzoek/.

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven