Meer begrip voor een serieuze aandoening

Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) is een aandoening met vaak een behoorlijke impact op het dagelijks leven. Geef je stem voor meer begrip voor mensen met PDS. Zodat patiënten zich gesteund voelen en weten dat ze niet alleen staan!

 

Meer begrip voor een serieuze aandoening

Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) is een aandoening met vaak een behoorlijke impact op het dagelijks leven. Geef je stem voor meer begrip voor mensen met PDS. Zodat patiënten zoals Nick zich gesteund voelen en weten dat ze niet alleen staan!

 

Geef je stem

Nick de Haas
PDS patiënt:

"Op een bepaald moment haalt de ziekte je toch in"

Samen willen wij de zorg rond PDS fors verbeteren en meer begrip krijgen in de maatschappij.

5 Doelen die wij nastreven rondom PDS:

 1. Kennis over PDS vergroten
  In 2018 vullen minimaal 150.000 mensen met buikklachten de door ons ontwikkelde, speciale PDS-test in. Het resultaat helpt hen naar een betere diagnose. Daarnaast vinden PDS patiënten op www.mlds.nl en op www.pdsb.nl in 2018 meer en duidelijkere informatie over PDS.
 2. Meer begrip in de samenleving
  In 2018 vragen we regelmatig om aandacht voor de impact van deze buikziekte. En we doen aanvullend onderzoek om nog meer te ontdekken over de impact van PDS op de samenleving.
 3. Diagnosetraject verbeteren
  We geven nascholing aan zorgverleners en ontwikkelen in ziekenhuizen speciale afdelingen voor PDS-patiënten. Ook informeren we in campagnes over het bestaan van de PDS test, waarvan mensen met buikklachten de uitslag mee kunnen nemen naar zorgverleners.
 4. Betere behandeling
  PDS is op verschillende manieren te behandelen, afhankelijk van de klachten en hun impact. Door nascholing van zorgverleners, tools, apps en het oprichten van expertisecentra willen we de behandeling van PDS verbeteren. Zo helpen we artsen en patiënten bij het kiezen van een passende behandeling.
 5. Zorgkosten verlagen
  Door betere medicatie en meer kennis bij huisartsen willen we doorverwijzingen naar ziekenhuizen verminderen. Zo verlagen we de zorgkosten en verkorten we de medische weg voor de patiënt.

Help jij ons mee om PDS-patiënten zoals Nick hun leven terug te geven?

Geef je steun voor meer bewustwording voor het leven van PDS-patiënten.

MLDS
Naar boven