Start Nationaal Schoolontbijt met ontbijt onder de Nachtwacht

Gepubliceerd op: 7 november 2017

Nationaal Schoolontbijt start met ontbijt onder de Nachtwacht

Gisterochtend startte de 15e editie van het Nationaal Schoolontbijt 2017 op een wel heel bijzondere plek. Met het thema ‘Gezond ontbijten is geen kunst’ ontbeet een Amsterdamse Schoolklas onder de Nachtwacht van Rembrandt in het Rijksmuseum te Amsterdam. Tijdens het Nationaal Schoolontbijt leren kinderen een week lang hoe je gezond kunt ontbijten en waarom dat zo belangrijk is. Deze week organiseren 2.900 basisscholen in het hele land daarom voor ruim 550.000 kinderen een gezond ontbijt. En in 270 gemeenten brengen schoolklassen hun burgemeester een gezond ontbijtje in het stadhuis.

Ontbijten onder de Nachtwacht

Onder de Nachtwacht heette museumdirecteur Taco Dibbits een groep 8 van basisschool de Satelliet welkom, danste een 20-koppig koor van Kinderen van Kinderen rond de ontbijttafel en at Sanne Hans een broodje mee met de scholieren. Gezamenlijk telden ze af om de ontbijtweek officieel te openen. Het thema ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’ verwijst ook naar het Jeugdcultuurfonds, dit jaar het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven.

Eten en leren

Alle klassen die meedoen aan het Nationaal Schoolontbijt ontvangen deze week een gezond ontbijtpakket. Naast gezonde voeding vinden kinderen hierin ook kunstzinnige klassenposters, vrolijke placemats, een groente- en fruitwijzer voor thuis en een deurhanger met ontbijttips voor alle ouders. Het Nationaal Schoolontbijt krijgt dit jaar weer steun en medewerking van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

Tijdens het Nationaal Schoolontbijt leren kinderen een week lang hoe je gezond kunt ontbijten en waarom dat zo belangrijk is.

Meer informatie

Wil je meer lezen of weten over het Nationaal Schoolontbijt, ga dan naar www.schoolontbijt.nl. Ook de Maag Lever Darm Stichting vindt gezond ontbijten belangrijk en leert kinderen daar graag meer over. Download nu de gratis Poepie Ontbijtposter en laat jouw kind ontdekken met welk ontbijt je je buik gezond houdt.

Bron: Maag Lever Darm Stichting

Ontvang 1x per maand onze gratis e-mail nieuwsbrief

Naar boven