Spreekbeurt tips

Wat leuk dat je je spreekbeurt gaat houden over de spijsvertering. Het is een super interessant stelsel. Wij van de Maag Lever Darm Stichting zijn er fan van! Hoe meer we te weten komen over onze binnenwereld hoe toffer we de spijsvertering vinden! En er is nog zoveel te ontdekken. Het is een prachtig stelsel van verschillende organen die samen een superteam vormen. En dit team zorgt iedere dag voor jou!  

Maar hoe kun je je goed voorbereiden op je spreekbeurt? Bekijk dan deze film waarin de spijsvertering wordt uitgelegd. Alle organen die betrokken zijn bij de spijsvertering komen voorbij. Van mond tot kont! Zo leer je precies hoe het werkt en kun je het goed uitleggen aan je klasgenootjes. Ook kun je het boekje ‘’Van mond tot kont’’ bij ons aanvragen. Hier staan leuke tips in hoe de spijsvertering beeldend kunt maken! Zo kun je met een sok en een appel laten zien hoe de slokdarm werkt. Leuk hé?

 

Wil je het boekje ontvangen of heb je een andere vraag? Stuur dan een mailtje naar voorlichting@mlds.nl.

Spreekbeurt tips

  • Begin op tijd! zo heb je genoeg tijd om je voor te bereiden
  • Oefen van te voren je spreekbeurt. Bijvoorbeeld aan je ouders of voor de spiegel.
  • Leer de tekst uit je hoofd zodat je niet op je blaadje hoeft te kijken
  • Maak je spreekbeurt leuk door voorbeelden te laten zien, zoals de tips die je kunt lezen in het boekje. Laat een stukje video of foto’s zien of stel vragen tussendoor (quiz)
  • Bedenk een leuk einde van je spreekbeurt! Stel een leuke vraag, geef je klasgenootjes iets mee. Wat dacht je van een appel? Appels zijn gezond en goed voor je spijsvertering
  • Succes!

Doneer